مدیرکل بهداشت، درمان و اموربیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) تشریح کرد:
تسهیلات کمیته امداد به بیماران صعب العلاج و ایدزیها
مدیرکل بهداشت، درمان و اموربیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) جزئیات خدمات ارائه شده به بیماران نیازمند دارای بیماریهای خاص و صعب العلاج را تشریح کرد.
اعتمادآنلاین| جعفر رحیمی مدیرکل بهداشت، درمان و اموربیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) ، با بیان اینکه مبتلایان به ایدز جزو بیماران صعب العلاج محسوب میشوند و براساس آیین نامههای کمیته امداد خدمات اضافه بر سازمان را دریافت میکنند، گفت: به بیماران صعبالعلاج هزینه درمان پرداخت نمیشود و هزینه درمان دارویی آنها از سوی وزارت بهداشت رایگان است. عوارضی مثل مشکلات دندانپزشکی یا بیماریهای دیگری همراه بیماری ایدز به وجود میآید که به شکل مستقیم مرتبط با ایدز نیست اما به خاطر آن تشدید می شود. به طوریکه هزینههای این بیماران افزایش مییابد. به همین دلیل کمیته امداد این هزینهها را تقبل میکند و آنها تحت پوشش بیمههای مکمل و ویژه در میآیند.
وی ضمن اشاره به بسته بیمه تکمیلی برای بیماران صعب العلاج و ارائه خدمات خاص به آنها اظهارکرد: امسال 2 هزار میلیارد ریال اعتبار به این بخش اختصاص یافته است، که به غیر از بیمه درمان پایه آنهاست و در بخش تکمیلی هزینه میشود.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه ضمن تشریح گروه بیماریهای خاص و صعب العلاجی که کمیته امداد آنها را تحت پوشش قرار میدهد، توضیح داد: بیماری سرطان و بدخیمیها، عقب ماندگی ذهنی، صرع، ام اس، آلزایمر، بیماریهای مادرزادی( ترنس)، بیماران زمینگیر، سالمند، پیوند اعضاء، بیماریهای مزمن روانی، بیماریهای شدید پوستی( بیماران پروانهای)، قطع نخاع و پارکینسون، بیماریهای عفونی حاد، هپاتیت و جذام و از جمله این بیماریها هستند.
به گفته جعفری، کمیته امداد 42 هزار نفر از بیماران صعب العلاج و خاص را تحت پوشش قرار داده است و خدماتی نظیر افزایش 30 درصدی خدمات درمانی مکمل نسبت به سایر مددجویان، پرداخت صددرصدی فرانشیز، خرید تجهیزات درمانی، هزینه ماهانه پرستاری برای بیماران نیازمند مراقبت، هزینه اقامتگاه و ایاب و ذهاب، ارائه خدمات غربالگری و دندان پزشکی از سوی کمیته امداد ارائه میشود.
مدیرکل بهداشت، درمان و امور بیمه با اشاره به روند مراجعه بیماران نیازمند به کمیته امداد نیز گفت: بیماران نیازمند باید ادارت کمیته امداد که در سراسر کشور که بیش از 600 واحد هستند مراجعه کنند. گاهی در شهرهای بزرگ به نسبت جمعیت آنها، تعداد این ادارات بیشتر است. بعد از مراجعه و بررسی درخواست از سوی مددکاران کمیته امداد در صورتیکه این افراد نیازمند باشند وارد سیستم مددجویی میشوند. افراد واجد صلاحیت نباید تحت پوشش هیچ بیمهای باشند. همچنین نباید مددجوی سایر نهادهای حمایتی و بیمه سازمانهای دیگر باشند چراکه وقتی فردی درآمدی دارد و مستمری بگیر است نمیتواند مددجوی کمیته امداد باشد.
جعفری تصریح کرد: ممکن است خدمتی دربخش دولتی ارائه شود اما فرد بخواهد در بخش خصوصی این خدمات را دریافت کند که ممکن است این کار امکانپذیر نباشد، چراکه دریافت همه این خدمات از بخش خصوصی هزینه زیادی دارد و در بخش دستور العملها اعلام شده است که تمام خدمات بیماران صعب العلاج در بخش دولتی رایگان است. اما اگر بخش دولتی خدمتی را ارائه ندهد یا در موارد اورژانسی نوبت دهی طولانی باشد می توانند از ظرفیت بیمارستان خصوصی کمک بگیرند اما پرداخت همه هزینهها به بخش خصوصی باعث می شود هزینه کمک امداد حداقل 20 برابر شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید