کد خبر: 251559
|
۱۳۹۷/۰۹/۲۴ ۱۶:۰۴:۰۰
| |

گزارش هلال‌احمر در خصوص فعالیت‌های اقتصادی

بحثی درباره واگذاری بیمارستان "ایرانیان دبی" وجود ندارد

روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر با انتشار گزارشی درباره برخی پروژه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی جمعیت توضیحاتی ارایه کرد.

بحثی درباره واگذاری بیمارستان "ایرانیان دبی" وجود ندارد
کد خبر: 251559
|
۱۳۹۷/۰۹/۲۴ ۱۶:۰۴:۰۰

اعتمادآنلاین| روابط عمومی جمعیت هلال‌احمر با انتشار گزارشی درباره برخی پروژه‌ها و فعالیت‌های اقتصادی جمعیت توضیحاتی ارایه کرد.

در گزارش هلال احمر آمده است: "فعالیت های اقتصادی در جمعیت هلال احمر فی نفسه اصل نیست و صرفا با اهداف تجاری و کسب سود انجام نمی شود. جمعیت هلال احمر یک سازمان امدادی عام المنفعه است که فعالیت های اقتصادی محدودی دارد و اغلب در راستای ارایه خدمات و وظایف قانونی این نهاد انجام می شود. بخش عمده ای از این فعالیت ها در سازمان تدارکات پزشکی است که وظیفه اش تولید دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی و همچنین پخش و واردات آنها برای رفع نیازهای بهداشتی و درمانی در شرایط عادی و بحرانی است. داروخانه های جمعیت هلال احمر نیز در همین راستا برای حل مشکلات دارویی کشور خصوصا در مواقع بحرانی فعالیت می کنند. بیمارستان ها، مراکز درمانی و همچنین مراکز توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز با کمترین هزینه ها خدمات مختلفی به مردم ارایه می دهند و در بحران ها نیز همیار مردم آسیب دیده هستند و خدمات شان به آسیب دیدگان از حوادث غیرمترقبه اغلب رایگان است.


تولید چادر و سایر اقلام امدادی نیز از جمله دیگر فعالیت های صنعتی-اقتصادی است که در وهله نخست برای تامین نیازهای اولیه مجموعه هلال احمر در سراسر کشور انجام می شود و مازاد بر نیاز در شرایط عادی اقدام به تامین سایر نیازهای جامعه می نماید. خارج از اینگونه فعالیت ها از سالیان گذشته شرکتی با عنوان سرمایه گذاری هلال احمر راه اندازی شده که با توجه به توانمندی های داخلی سعی می کند از ظرفیت های موجود در جمعیت هلال احمر با مشارکت نهادها یا افراد دیگر برای بازدهی بیشتر بهره ببرد و استقلال مالی بیشتری را نصیب جمعیت هلال احمر برای انجام ماموریت های خود نماید. از مجموعه این فعالیت ها چنانچه مطابق قوانین و مقررات سودی حاصل شود به خزانه جمعیت هلال احمر واریز خواهد شد و در جهت رفع نواقص و کمبودها مطابق نیازها هزینه می شود. بر کلیه این فعالیت ها نیز همه سازمان های نظارتی کشور اشراف دارند و نظارت می کنند. علاوه بر همه اینها لازم به ذکر است که جمعیت هلال احمر یک نهاد عمومی غیردولتی است و مطابق تعریف قانونی می بایست 51 درصد بودجه خود را از منابع غیردولتی تامین نماید. بنابراین گریزی از ایجاد منابع داخلی برای پیشبرد اهداف خود ندارد و نمی تواند صرفا به بودجه های دولتی موجود اتکا کند.


از ابتدای شروع دوره جدید مدیریتی در جمعیت هلال احمر اصل شفافیت و تخصص گرایی در دستور کار قرار گرفته و با بهره گیری از نظرات مشاوران همه طرح ها و برنامه های موجود مجددا مورد بررسی و بازبینی قرار گرفته است تا هم بتوان فعالیت های غیرضرور را حذف و هم پروژه های موجود را بر اساس صرفه و صلاح جمعیت هلال احمر و موازین قانونی موجود سروسامان داد. به همین جهت نیز جز فعالیت های ضروری که براساس ارایه خدمات و نیاز کشور انجام می شود اغلب پروژه های دیگر تا حصول اطمینان کامل متوقف شده است. به عبارتی دیگر در دوره جدید مدیریتی هیچ گونه تصمیم و اقدام عملی در خصوص این گونه پروژه ها صورت نگرفته که حالا بر اساس برخی حاشیه های رسانه ای بخواهد شایبه ای در آن باشد. تعداد این موارد اندک و در حد مواردی است که گزارش آنها را می خوانید:

1- پروژه ساختمانی طالقانی: پروژه طالقانی مجموعه ساختمانی نیمه تمامی در خیابان طالقانی است که در سال 1393شروع شده و مدت هاست که اقدامی برای تکمیل آن صورت نپذیرفته است. در وضعیت فعلی جمعیت هلال احمر بودجه ای برای تکمیل آن در اختیار ندارد. از مدت ها پیش طرح هایی برای فروش آن وجود داشته تا بتوان هزینه ساخت آن را به خزانه بازگرداند و یا صرف تکمیل سایر پروژه های نیمه تمام کرد. تا به حال چندین بار از طریق کارشناسان دادگستری برای ملک مورد نظر قیمت گذاری های متفاوتی صورت پذیرفته که متناسب با شرایط ملک و تغییر قیمت ها در بازار در طول یکسال گذشته بوده است. همچنین بر همین مبنا دوبار مزایده انجام شده که یک بار هیچ شرکت کننده ای نداشته و بار دوم نیز تنها یک شرکت کننده وجود داشت که به دلیل عدم ارایه تضمین از مزایده خارج و کل مزایده باطل گردید. بدین ترتیب و با توجه به بی ثباتی بازار عملا امکان فروش این پروژه هیچ گاه فراهم نشده است. در حال حاضر این پروژه در مرحله بررسی های کارشناسانه در خصوص فروش یا عدم فروش و یا نحوه قیمت گذاری و شرایط فروش قرار دارد. بدیهی است چنانچه طبق موازین قانونی و در جهت صرفه و صلاح، جمعیت هلال احمر به تصمیمی برای فروش این ملک برسد بر اساس مقررات قانونی حاکم بر معاملات و مزایده های دولتی و قیمت گذاری کارشناسان رسمی و امین دادگستری در زمان فروش و تحت نظر سازمان های ذیربط عمل خواهد کرد.

2- پروژه ازگل: جمعیت هلال احمر از سالیان دور حدودا 14هزارمتر مربع زمین در منطقه ازگل تهران در مالکیت دارد که سال هاست به دلیل عدم توان مالی برای ساخت بلااستفاده باقی مانده است. حدود سه سال پیش زمین در اختیار شرکت ساختمانی هلال ایرانیان قرار گرفت تا برای یافتن شرکایی جهت مشارکت در ساخت اقدام کند. بدین ترتیب چندین بار فراخوان مشارکت اعلام شد اما با توجه به شرایط اعلامی شرکت کننده ای نداشت. یکبار نیز در سال 95 فراخوان با 11 شرکت کننده با دستور رییس وقت جمعیت هلال احمر ابطال گردید. در سال 96 نیز مجددا با شرایط جدید فراخوان مشارکت دیگری اعلام شد که در زمان ریاست فعلی جمعیت (حدود یکسال پیش) با توجه به ضرورت بررسی های بیشتر مجددا لغو شد. پروژه مذکور همچنان متوقف است و هیچ اقدام عملی جدیدی درباره آن صورت نگرفته است. با نظر کارشناسان فراخوان و شرایط جدیدی برای پروژه در نظر گرفته شده و چنانچه سرمایه گذاری در این زمینه تمایل به شراکت در ساخت داشته باشد مذاکرات لازم صورت خواهد پذیرفت و به اطلاع عمومی خواهد رسید.

3- تامین داروهای مورد نیاز داروخانه های هلال احمر: با توجه به خروج امریکا از برجام و ایجاد مشکلات فراوان برای بیماران علی الخصوص بیماران صعب العلاج و در پی بودن تحریم ها، قبل از شروع تحریم های بانکی با رایزنی با سازمان غذا و دارو به عنوان یکی از سازمان هایی که موظف به مدیریت بحران ها و پیشگیری از بحران هستند، جهت تامین بخشی از داروهای مورد نیاز داروخانه های هلال احمر و همچنین کمک به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تامین داروهایی که کمبود شدید آنها در کشور به صورت مقطعی پیش آمد با هماهنگی سازمان غذا و دارو و با کسب اجازه از شورای عالی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مبلغی اختصاص یافت که بر اساس لیست های اعلامی وزارت بهداشت، سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر نسبت به تامین برخی داروها با قیمت مناسب اقدام و پس از تایید استانداردهای مورد وثوق سازمان غذا و دارو از آن محل مبادرت به واردات و توزیع این داروها از طریق شرکت پخش سها هلال نماید. این اقدام گام بزرگی برای حل مشکلات دارویی کشور در شرایط خاص بود و در مواردی همچون کمبود داروی وارفارین از بروز بحران بزرگی برای بیماران قلبی و عروقی جلوگیری کرد. کماکان جمعیت هلال احمر به عنوان همیار وزارت بهداشت در مسیر حل مشکلات دارویی کشور قرار دارد و با بضاعت خود در این مسیر از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد.

4- صافی های دیالیز: با توجه به نیاز بیماران دچار نارسایی کلیه به انجام منظم و مداوم دیالیز یکی از ضرورتهای مهم در بحث بهداشت و درمان تامین ملزومات دیالیز این بیماران است. بیش ازیک دهه قبل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با تاسیس کارخانه تجهیزات پزشکی هلال ایران نسبت به تولید ملزومات دیالیز از جمله یکی از مهمترین ملزومات یعنی صافی دیالیز، اقدام کرده است. از دیر زمان این شرکت اکثر بازار مصرف صافی دیالیز در کشور را تامین می نموده واز واردات این محصول استراتژیک و خروج ارز از کشور پیشگیری کرده است. مرحله اول تولید صافی دیالیز بصورت واردات فیبرهای مورد نیاز و سپس مونتاژ این صافی ها در کارخانه تجهیزات پزشکی بوده و از حدود سال 1388 بنا بر توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر قطع وابستگی و تقویت تولید ملی، طرح تولید فیبرهای مورد نیاز صافی های دیالیز به عنوان یک پروژه ملی مطرح شده بود. این پروژه به دلایل مختلف مدیریتی به مرحله اجرا نرسیده بود ولی از سال 1394 ریاست وقت جمعیت هلال احمر در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی دستور بررسی مجدد این طرح را صادر می کند. بدین ترتیب طرح توسط شرکت تجهیزات پزشکی هلال ایران بررسی شده و با توجه به اینکه اجرای طرح با انتقال تکنولوژی از سوی تنها دارنده تکنولوژی تولید ماشین آلات مذکور توجیه پذیر بوده و سبب بهبود کیفیت صافی ها، صرفه جویی ارزی و همچنین ایجاد اشتغال و خودکفایی در تولید صافی های دیالیز در کشور و امکان صادرات به کشورهای همجوار و ارز آوری توسط آن می گردید مورد تصویب قرار گرفت و در نهایت در کارگروه استانداری استان البرز به عنوان یک طرح ملی مصوب گردید. البته اجرای این طرح ملاحظاتی دارد و از همین رو فعلا با توجه به پیشنهادات نهادهای ذیصلاح هیچ اقدامی برای اجرای آن انجام نشده است. بررسی های کارشناسانه همچنان ادامه دارد و چنانچه تصمیم نهایی در این باره اتخاذ شد قطعا بر اساس اجماع نظر صاحب نظران و در راستای کمک به حل مشکلات بیماران دیالیزی خواهد بود و قطعا جزییات آن به اطلاع همگان خواهد رسید.

5- بیمارستان ایرانیان دوبی: بیمارستان ایرانیان دوبی از حدود نیم قرن پیش فعالیت خود را در کشور امارات متحده عربی آغاز کرده و همچنان به ارایه خدمات به ایرانیان دوبی و شهروندان آن کشور و کشورهای همسایه می پردازد. زمین این بیمارستان از طرف حاکم وقت به جمعیت شیروخورشید (هلال احمر فعلی) هبه شده و هم اکنون توسط جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران اداره می شود. از حدود 15 سال پیش کشور امارات متحده عربی مقررات جدیدی را برای نحوه فعالیت شرکت ها و موسسات مربوط به کشورها و نهادهای خارجی در خاک خود مقرر و همه این نهادها را موظف کرده تا آن را رعایت کنند. بر این اساس حق فعالیت در خاک امارات تنها به موسساتی تعلق می گیرد که یا پروانه خیریه دریافت نمایند و یا پروانه تجاری. بر همین مبنا بسیاری از موسسات ایرانی در کشور امارات نیز از سال ها قبل یکی از این دو راه را برای دریافت مجوز ادامه کار خود برگزیدند و به فعالیت خود ادامه دادند. بیمارستان ایرانیان دوبی با توجه به سابقه و همچنین رایزنی های متعدد در سال های گذشته توانست خود را از این مقررات مستثنی کند. با این حال از حدود دوسال پیش و به دنبال بالا گرفتن مسایل فیمابین دو کشور، امارات متحده عربی فشارهای مضاعفی را بر بیمارستان وارد کرده تا مطابق با مقررات وضع شده عمل کند. بر این اساس یا باید پروانه خیریه برای بیمارستان صادر شود یا مجوز تجاری اخذ شده و یا اگر هیچ کدام، بیمارستان تعطیل گردد. بنابراین هیچ بحثی در خصوص واگذاری بیمارستان وجود ندارد بلکه به دنبال راه حلی منطقی برای تطبیق فعالیت بیمارستان با قوانین آن کشور هستیم. در این مسیر نیز مطمئنا در راستای حفظ منافع کشور و در هماهنگی کامل با نهادهای بالاتر و ذیصلاح بهترین راه حل و تصمیم ممکن اخذ و به اطلاع عمومی خواهد رسید.

مجددا لازم به یادآوری است که جمعیت هلال احمر بدون شتابزدگی، در مسیر صرفه و صلاح مردم و با بهره گیری از نظرات متخصصین و در هماهنگی کامل با نهادهای بازرسی و قانونی و با شفافیت کامل در مسیر سامان دهی فعالیت های اقتصادی گذشته قرار دارد و به نظر می رسد مطالبه شفافیت از مجموعه ای که خود آن را در سرلوحه کار خویش قرار داده با اهداف دیگری و به منظور انحراف افکار عمومی و رسانه ای صورت می پذیرد. این نهاد مردمی از انتقادات دلسوزانه استقبال می کند اما نباید با جنجال آفرینی اعتماد مردم را مخدوش کرد چرا که در نهایت به زیان مردم و آسیب دیدگان از حوادث تمام می شود. بنابراین طرح هر ادعای اثبات نشده ای در فضای عمومی رسانه ای که موجب بی اعتمادی به این جمعیت شود، دور از صواب خواهد بود. از همه رسانه ها و افراد ذیصلاح دعوت می کنیم به جای انتشار اطلاعات مبهم و تایید نشده، چنانچه متقاضی پاسخ و شفافیت هستند از طریق روابط عمومی جمعیت هلال احمر اقدام نمایند."

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها