زن استرالیایی از مهماننوازی مرد ایرانی در شیراز تمجید کرد
سفر به ایران برای اغلب غربیهایی که به ایران میآیند، معمولا یک تجربه خاطره انگیز است. چون موقعی که پایشان را در ایران میگذارند، ذهنیتشان درباره ایران تغییر میکند. یک زن استرالیایی این تغییر را تجربه کرد.
اعتمادآنلاین| سفر به ایران برای اغلب غربیهایی که به ایران میآیند، معمولا یک تجربه خاطره انگیز است. چون موقعی که پایشان را در ایران میگذارند، ذهنیتشان درباره ایران تغییر میکند. یک زن استرالیایی این تغییر را تجربه کرد.
به گزارش فرارو، در رسانههای غربی، ایران به عنوان کشوری معرفی میشود که نیروهای تاریکاندیش در آن حضور دارند و به دنبال تسلیحات هستهای است. بنابراین، فقط انسانهای «احمق» به آن سفر میکنند و در آن جان مسافران در خطر است. علیرغم اینها، کاترین مارشال، زن استرالیایی، تصمیم گرفت دل به دریا بزند و به ایران سفر کند.
با ورود او به ایران، ذهنیت پیشین مارشال درباره این کشور فرو ریخت. او متوجه شد که تصویر رسانههای غربی از ایران نادرست است و مردم ایران، از مهماننوازترین و سخاوتمندترین مردمان جهان هستند.
مارشال، طی یادداشتی در وبگاه استاف خاطراتش از سفر به ایران را تشریح کرد و نوشت: «ساعت سه صبح در شیراز بود. موقعی که داشتم کیف پولم را جستجو میکردم برای پرداخت پول قهوهای که سفارش داده بودم، مردی به من نزدیک شد.
وحشتزده بودم و نمیتوانستم پول زنی را بدهم که روبروی من دستش را دراز کرده بود. ترس بر صورتم غلبه کرد. مرد پشت سرم گفت: "هی، بگذار من پرداخت کنم". او یک اسکناس را روی پیشخوان گذاشت و زن هم باقیمانده را به او داد. زن به ما لبخند زد و قهوهام را به سمت من هل داد. (مرد) غریبه به شکل محبتآمیزی مخالفت من را رد کرد و در حالی که به گذرنامه استرالیاییام نگاه میکرد، (گفت): "من در ملبورن زندگی کردهام و مردم آنجا با من خیلی مهربان بودهاند".»
این اتفاق زمانی برای مارشال اتفاق افتاد که او صبح زود منتظر پرواز بازگشت به کشورش بود. مقصر اینکه چرا مارشال پول کافی قهوه را نداشت، سیستم پولی دو بخشی ایران بود. پول ایران رسما ریال نام دارد، اما اغلب معاملهها به تومان انجام میشود. سکههای ریالی باعث شد که مارشال فکر کند پول کافی برای قهوه را دارد.
مارشال از رفتار محبت آمیز مرد ایرانی نتیجه گرفت که «ایرانیان از مهماننوازترین و سخاوتمندترین مردمی هستند که شما با آنها ملاقات خواهید کرد.» او افزود: «اما حیف است که (رسانههای غربی) چیز دیگری به ما یاد دادهاند.». سپس او ضمن اشاره به تصویر به شدت منفی ایران در رسانههای غربی اعلام کرد که طبق تصویر این رسانهها، فقط آدمهای «احمق» به ایران سفر میکنند، زیرا در آنجا جانشان در معرض خطر قریبالوقوع خواهد بود.
نادیا بدیعی، راهنمای مارشال، گفت: «هفت سال پیش، 400 هزار نفر به ایران سفر کردند. سال گذشته (2017)، چهار میلیون نفر به ایران آمدند. آنها برای (دیدن) فرهنگ، تاریخ و طبیعت میآیند. اکثر مردم اینجا بسیار مهربان هستند و هنوز توریستها را مثل مهمان میبینند».
به گفته مارشال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، دلیل افزایش سفر گردشگران خارجی به ایران است. زیرا لفاظیهای ضداسلامی او به جای اینکه مسافران را از سفر به کشورهایی نظیر ایران منصرف کند، آنها را به سفر به این کشورها تشویق کرده است. جنی گری، مدیر تولید منطقه آفریقا و خاورمیانه در شرکت اینترپید گروپ، گفته از زمان اجرای ممنوعیت سفر اتباع کشورهای اسلامی به آمریکا، رزرو سفر به منطقه بیش از 100 درصد افزایش یافته است.
گری با اشاره به افزایش سفر به خاورمیانه افزود: «مسافران برای دیدن جاهای بیشتر جهان کنجکاو هستند. جهان یعنی بیرون رفتن است و (خاورمیانه) برای آنها یک غافلگیری است. همه دنبال جایی میگردند که از توقعاتشان فراتر باشد و کلیشههایشان را از بین ببرد.»
مارشال به همراه گروهش از تهران به مناطق دیگری همچون کاشان و یزد هم سفر کرده است. به نوشته او، هنگام رسیدن به تهران دانههای برف، که راهها و قلههای رشته کوه البرز را میپوشانند، قابل رویت هستند. اما جو خیابانهای تهران گرم است.
مارشال ادامه داد: «مردم محلی، برای سنگک صف میگیرند. هنگامی که ما دوربینهایمان را برای ضبط مهارت نانوا بالا میگیریم، آنها به سمت ما رو میکنند و لبخند میزنند. کودکان خندان فریاد میزنند: "شما اهل کجا هستید؟ " یک پیر مرد به میز ما در رستوران نزدیک شد و گفت که او برای سلامتی سفرمان در کشورش دعا کرده است. او به فارسی گفت: "خوش آمدید".»
منبع: فرارو
دیدگاه تان را بنویسید