کد خبر: 254157
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۴ ۱۰:۱۰:۰۰
| |

مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز:

موفقیت زندان ها در گرو تقویت مددکاری است

مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز، شاه کلید موفقیت زندان ها را تقویت حوزه مددکاری دانست و گفت: مددکاران جذب شده در انجمن هزینه نیستند؛ آنها در کنار مددکاران زندان ها برای ارائه خدمات بیشتر و مطلوب به خانواده های زندانیان تلاش می کنند.

موفقیت زندان ها در گرو تقویت مددکاری است
کد خبر: 254157
|
۱۳۹۷/۱۰/۰۴ ۱۰:۱۰:۰۰

اعتمادآنلاین| جبار باقری روز سه شنبه در جلسه هم اندیشی مسئولان مددکاری زندان های استان تهران که با حضور رئیس مرکز حمایت های اجتماعی و مراقبت پس از خروج تهران و کارشناسان مددکاری انجمن حمایت زندانیان مرکز برگزار شد، مطلب فوق را عنوان کرد.


مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز اظهار داشت: در دسترس ترین افراد برای زندانیان باید مددکاران اجتماعی باشند و انجمن نیز در کنار این مددکاران به دنبال ارائه خدمت به خانواده های این زندانیان است.


وی افزود: مددکاران زندان ها باید از انجمن به عنوان بازوی حمایتی خود استفاده کنند و در شناسایی زندانیان بی بضاعت حساس باشند و آنان را به انجمن معرفی کنند.


باقری یادآور شد: با توجه به اینکه وظیفه ذاتی انجمن، حمایت از زندانیان و خانواده های آنان است، مددکارانی که در انجمن جذب شده اند برای انجمن هزینه نیستند و در کنار مددکاران زندان ها برای ارائه خدمات بیشتر و مطلوب به خانواده های زندانیان تلاش می کنند؛ بنابراین لازم است برای خدمات بهینه به خانواده های زندانیاشن این حوزه تقویت شود.


مدیرعامل انجمن حمایت مرکز در زمینه معرفی زندانیان و خانواده های آنان به مرکز مشاوره انجمن گفت: با توجه به اینکه انجمن حمایت دو مرکز مشاوره روانشناسی و متادون درمانی دارد، این انجمن آمادگی دارد تا نسبت به ارائه خدمات مشاوره اقدام کند.


وی افزود: گاهی یک خانواده زندانی به واسطه زندانی شدن همسر با جاهایی مرتبط می شود که جرم خیز است. مثلا برای رهایی همسر از زندان باید سراغ طلبکارها برود یا رضایت فرد شاکی را جلب کند. گاهی هم وقتی همسر بر اساس ارتباط با مواد مخدر به زندان می افتد، همسر و فرزند به دلیل ارتباط با دوستان مجرم وی، در معرض خطر هستند.


مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز، بخش دیگر خدمات به زندانیان را مربوط به مرکز مراقبت پس از خروج عنوان و تصریح کرد: زندانی روز آزادی هزینه های ایاب و ذهاب تا درِ منزل و حتی معیشت خود را ندارد؛ بنابراین از وظایف مددکاران در این بخش برای پیشگیری از آسیب های احتمالی پس از آزادی رسیدگی به این قبیل زندانیان است.


باقری در زمینه شیوه کنترل رفتارهای زندانیان و نقش مددکاری در آن گفت: مددکاران زندان ها و انجمن ها می توانند با همپوشانی و همفکری یکدیگر و همچنین حمایت از آنان، رفتارهای آسیب زا در زندان و از طرفی وقوع آسیب های احتمالی در خانواده های آنان را کنترل کنند.


وی افزود: وقتی مددکار اجتماعی به صورت حرفه ای مددجوی مورد نظر را تحت پوشش و خدمات رسانی قرار می دهد، با کاستن از آلام و فشارهای روحی و روانی زندانی در واقع به تامین امنیت زندان هم کمک می کند.


باقری با بیان اینکه استان تهران بیشترین زندانی را در سطح کشور دارد، گفت: به همین دلیل شایسته است به منظور حل مشکلات زندانیان و خانواده‌های آنها ارتباطات و تعامل میان زندان‌ها و انجمن‌ها به حداکثر برسد.


وی در مورد نقش انجمن در انجام وظایف سازمان زندان‌ها، بیان کرد: همان‌طور که در بند (ج ) قانون تبدیل شورای سرپرستی به سازمان زندان‌ها آمده که «کمک به رفع مشکلات مادی و معنوی خانواده زندانیان» و حمایت از این قشر آسیب‌پذیر جزو وظایف ذاتی سازمان زندان‌هاست و انجمن به نیابت از سازمان زندان‌ها متولی رسیدگی به امور معیشتی و معنوی خانواده زندانیان است؛ بنابراین سازمان زندان‌ها از طریق مددکاران زندان ها می تواند به جامعه هدف خود کمک کند.


باقری از روسای مددکاری زندان‌ها درخواست کرد تا زندانیانی را به انجمن برای ارائه خدمات معرفی کنند که واقعا نیازمند باشند تا حقی از کسی ضایع نشود و مسئولیتی که به عهده انجمن است، به خوبی انجام شود.


حمیدرضا خرمگاه رئیس مرکز خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندانیان تهران گفت: دغدغه هایی در زندان وجود دارد که با امکانات موجود می توان خدمات بهتری ارائه داد؛ همانطور که در سال جاری برنامه های آموزشی برای مددکاران اجرا شد.


همچنین شیوه نامه ای برای جذب کمک های خیرین تنظیم شده که به محض تائید ابلاغ خواهد شد.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها