کد خبر: 261588
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۶ ۰۹:۴۰:۰۰
| |

اپلیکیشن‌هایی برای حفظ زمین

در تهران روزانه نزدیک به 8500 تن پسماند تولید می‌شود اما متاسفانه تفکیک از مبدأ پسماندها در تهران کمتر از 10 درصد است. در این شرایط می‌توان با نصب اپلیکیشن‌هایی - که به کمک تفکیک پسماند آمده‌اند - آسیب‌های دفع پسماندهای شهری و هزینه‌های اقتصادی آن را کاهش داد.

اپلیکیشن‌هایی برای حفظ زمین
کد خبر: 261588
|
۱۳۹۷/۱۰/۲۶ ۰۹:۴۰:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ هر تهرانی سالانه بیش از 310 کیلوگرم پسماند شهری تولید می‌کند که از این میزان حدود 65 درصد زباله‌ها، زباله‌های‌تر و 35 درصد آن پسماندهای خشک هستند. هر کیلوگرم پسماند شهری قابلیت تولید 200 سی‌سی شیرابه را دارد که 200 سی سی شیرابه می‌تواند 6 متر مکعب زمین رودخانه‌ای را مسموم کند و مسمومیت 6 متر مکعب آب منجر به مسمومیت 200 رأس دام و 1000 نفر انسان می‌شود بنابراین کاهش تولید پسماندها در مرحله اول و کاهش میزان رطوبت در پسماند تولیدی به کاهش این موضوع کمک موثری خواهد کرد.

تفکیک پسماندها نه تنها خطرات ناشی از دفن آن‌ها را کاهش می‌دهد بلکه سبب جلوگیری از هدر رفت ثروت‌های ملی و منابع کشور و جلوگیری از اختصاص اراضی برای دفن پسماندها و کاهش وسعت این اراضی می‌شود. از دیگر مزایای تفکیک پسماندها می‌توان به کاهش هزینه‌های جمع‌آوری و حمل و نقل پسماندها، منافع اقتصادی قابل کسب از مواد تفکیک شده، اشتغال و کار آفرینی و توسعه صنعت بازیافت و اقتصاد سبز اشاره کرد.

خوشبختانه زندگی اینترنتی و دیجیتالی امروز ما انجام هر کاری را برایمان آسان‌تر از گذشته کرده است. به عنوان نمونه می‌توان به اپلیکیشن‌های تفکیک پسماند از مبدا اشاره کرد. این اپلیکیشن‌ها که بیشتر از سوی بخش خصوصی راه‌اندازی شده‌اند در هر نقطه از شهر، پسماندهای تفکیک شده را دریافت می‌کنند و حتی مبلغ آن را می‌پردازند. از جمله این اپلیکیشن‌ها می‌توان به «بازیار»، «زیست‌اَپ»، «بهماند» و «پاکزی» اشاره کرد.

کارکرد این اپلیکیشن‌هابسیار ساده و در واقع شبیه برنامه‌های تاکسی‌ اینترنتی است. تنها شرط استفاده از برنامه‌های بازیافت و تحویل پسماندها به ماموران آن، تفکیک از مبداست.

در کشورهای پیشرفته مانند آلمان، دانمارک، سوئیس و ... موضوع تفکیک از مبدأ پسماندها نهادینه شده است به‌طوری که که مردم با علاقه شخصی این کار را انجام می‌دهند همچنین در این کشورها جرایمی برای کسانی که این کار را انجام نمی‌دهند در نظر گرفته شده است و اعمال می‌شود.

برای آگاهی از اهمیت تفکیک پسماند کافی است چند نکته کوچک را بدانیم. بازیافت هر تن کاغذ از قطع 17 درخت، مصرف 1450 لیتر نفت، 7000 کیلوژول انرژی، 27متر مکعب آب و اشغال دو متر مکعب زمین برای دفن زباله جلوگیری می‌کند و این یعنی بازیافت کاغذ 28 درصد صرفه‌جویی در انرژی و 58 درصد صرفه‌جویی در مصرف آب را به همراه دارد.

بازیافت آلومینیوم نیز در مقایسه با فرآیند تولید خطی علاوه بر جلوگیری از دفع پسماند در محیط زیست و برداشت از معادن بوکسیت با 94درصد صرفه‌جویی انرژی همراه است و در نتیجه آن تولید آلومینیوم با روشی به مراتب ارزان‌تر و بهره‌وری به مراتب بالاتر سبب جلوگیری از انتشار میلیون‌ها تن گاز گلخانه‌ای می‌شود.

در چرخه بازیافت لاستیک نیز به همین ترتیب در مقایسه با فرآیند تولید خطی علاوه بر جلوگیری از دفع پسماند در محیط زیست، مسموم‌شدن خاک و مصرف محصولات پتروشیمی با 44درصد صرفه‌جویی انرژی همراه است که موجب می‌شود تولید لاستیک با روشی به مراتب ارزان‌تر و بهره‌وری به مراتب بالاتر انجام شود و از انتشار میلیون‌ها تن گاز گلخانه‌ای جلوگیری شود.

تنها با در نظر گرفتن پلاستیک‌های جدا برای زباله‌های خشک و تر و تحویل آن‌ها به ماموران بازیافت می‌توانیم از به هدر رفتن منابع طبیعی کشور، قطع درختان، مصرف آب و اشغال اراضی و... جلوگیری کنیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها