مسعود عالیپور، وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با «اعتمادآنلاین» پاسخ میدهد:
آیا در صورتی که گواهی انحصار وراثت اخذ نشود توافق برای تقسیم ارث امکانپذیر است؟
1- برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید به چه مرجعی مراجعه کرد؟ 2- در صورتی که گواهی انحصار وراثت اخذ نشود آیا وراث میتوانند توافقی برای تقسیم ارث اقدام کنند؟
اعتمادآنلاین| میراندا مهدوی: پایگاه خبری «اعتمادآنلاین» در راستای انجام رسالت آگاهیبخشی به جامعه و ارتقای سطح دانش شهروندان نسبت به امور شهری و مسئولیتهای قانونی موثر بر آن همچنین ارایه خدمات مشاوره حقوقی رایگان با همکاری وکلای برتر دادگستری، قضات با تجربه و اساتید برجسته حقوقی، به پرسشها و سوالات مخاطبان و شهروندان گرامی در این حوزه پاسخ میدهد.
شما میتوانید سوالات و مشکلات حقوقی خود را از طریق تلگرام به آیدی @Modiretemad با ما در میان بگذارید، مشاوران حقوقی ما در «اعتمادآنلاین» پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
پرسش مخاطبان اعتمادآنلاین: 1- برای دریافت گواهی انحصار وراثت باید به چه مرجعی مراجعه کرد؟ 2- در صورتی که گواهی انحصار وراثت اخذ نشود وراث میتوانند توافقی برای تقسیم ارث اقدام کنند؟ 3- آیا مالیات بر ارث باید قبل از اخذ گواهی انحصار وراثت پرداخت شود؟ 4- در صورتی که یکی از اموال متوفی در معرفی اموال و گواهی انحصار وراثت قید نشود چه تبعاتی خواهد داشت؟
مسعود عالیپور، وکیل پایه یک دادگستری پاسخ میدهد: 1- مرجع صاحب صلاحیت برای صدور گواهی انحصار وراثت شورای حل اختلافی است که آخرین محل سکونت متوفی بوده است. 2- خیر، برای تقسیم و یا فروش و یا انتقال اموال حتما باید گواهی انحصار وراثت از شورای حل اختلاف گرفته و مالیات بر ارث نیز پرداخت شود. 3- خیر، ابتدا باید گواهی انحصار وراثت اخذ شود، سپس وراث فرصت دارند که برای پرداخت مالیات بر ارث اقدامات لازم را انجام دهند. 4- اولا آن اموال به صورت رسمی قابل خرید و فروش نخواهد بود، ثانیا وراث به پرداخت جریمه محکوم میشوند و مالیات آن نیز مطالبه خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید