کد خبر: 264625
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۵ ۱۱:۰۶:۰۰
| |

چرا دلیل افزایش قیمت گوشت در آذربایجان غربی روشن نیست؟/ حاشیه‌نشینان سالی یک بار گوشت می‌خورند

در آذربایجان غربی که استانی با محوریت بخش کشاورزی است اساساً کمبود گوشت چه از نوع سفید آن و چه از نوع قرمز آن وجود ندارد اما افزایش قیمت تقریباً دو برابری آن در ماه‌های اخیر این سؤال را در ذهن شهروندان ایجاد کرده است که چه دلیلی برای گران شدن گوشت در استانی که خود تولید کننده انواع گوشت‌های مصرفی است وجود دارد؟

چرا دلیل افزایش قیمت گوشت در آذربایجان غربی روشن نیست؟/ حاشیه‌نشینان سالی یک بار گوشت می‌خورند
کد خبر: 264625
|
۱۳۹۷/۱۱/۰۵ ۱۱:۰۶:۰۰

اعتمادآنلاین| ستاد تنظیم بازار آذربایجان غربی کمتر از دو ماه مانده به عید در حالی فعالیت‌های خود را اضافه کرده که در ماه‌های اخیر عملاً کنترل زیادی بر قیمت‌ها در ابعاد ملی و محلی وجود نداشت کالاهایی که در ابتدای سال کمتر از نصف قیمت کنونی‌شان عرضه می‌شدند اکنون در بازار به بیش از دو برابر قیمت فصل بهار فروخته می‌شوند.

فقدان نظارت کافی بر قیمت‌ها در 6 ماه گذشته سبب شده تا بسیاری از کالاها و ملزومات مورد نیاز مردم افزایش قیمت بسیار بالایی داشته باشند خیلی از شهروندان به دلیل بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها اولاً کنترل خرید زندگی خود را از دست داده‌اند بنابراین دخل‌وخرج خیلی از خانواده‌ها دیگر با هم نمی‌خواند در دو ماه اخیر نیز گران شدن قیمت گوشت مرغ، گوشت گوسفند و گوشت گوساله و ماهی سبب شده تا خانواده‌های زیادی مجبور شوند از سبد مصرفی مایحتاج عمومی خود این کالای اساسی را حذف کرده و به فکر یافتن جایگزین دیگری برای آن باشند.

دلیل افزایش قیمت گوشت در آذربایجان غربی روشن نیست

در آذربایجان غربی که استانی با محوریت بخش کشاورزی است اساساً کمبود گوشت چه از نوع سفید آن و چه از نوع قرمز آن وجود ندارد اما افزایش قیمت تقریباً دو برابری آن در ماه‌های اخیر این سؤال را در ذهن شهروندان ایجاد کرده است که چه دلیلی برای گران شدن گوشت در استانی که خود مولد بوده و تولید کننده انواع گوشت‌های مصرفی است برای گران کردن این کالای اساسی وجود دارد.

در هفته اخیر موضوع قاچاق دام زنده از مرزهای آذربایجان غربی نیز به عنوان خط خبری خیلی از رسانه‌های محلی در این استان قرار گرفت حتی کار تا جایی پیش رفت که امام جمعه ارومیه در خطبه‌های نماز ضمن انتقاد از کم کاری مسئولان در جلوگیری از قاچاق دام خواستار تشدید نظارت‌های قانونی شد.

در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار آذربایجان غربی هم معاون صنعت معدن و تجارت استان و هم رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به میزان و آثار بسیار مخرب قاچاق دام زنده از مرزهای 967 کیلومتری استان اذعان کردند.

نظارت‌ها مانع از تخلفات گسترده در توزیع و عرضه گوشت نشده است

این روزها با ادامه یافتن بحث قاچاق دام از مرزهای آذربایجان غربی آثار آن در بالا رفتن قیمت گوشت سفید و قرمز نیز هویدا شده است گزارش‌ها از برخی محلات و سکونتگاه‌های غیررسمی ارومیه حاکی است بسیاری از مردم ساکن در این محلات بعضاً در یک سال اخیر موفق به خرید گوشت برای منزلشان نشده‌اند حتی خانواده‌هایی وجود دارند که از عید قربان سال پیش تا عید قربان امسال تنها گوشتی که به مصرفشان رسیده است گوشت نذری داده شده در همین عید بوده است.

همه این مسائل سبب شد تا معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی از ممنوع شدن خروج مرغ زنده از این استان خبر دهد تا به واسطه این کار حداقل قیمت گوشت مرغ در حالت کنترل شده تری مدیریت شود.

از نظر رضا حسینی مهم‌ترین مشکلی که در موضوع افزایش قیمت‌ها وجود دارد در بخش نظارت است و به همین خاطر می‌گوید: باید در نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد بازرسان افرادی تحلیل‌گر، واقع‌بین، صادق و صالح باشند تا هیچ‌گونه تخلف و سودجویی پیش نیاید.

استان تولید کننده انواع گوشت نباید کمبود داشته باشد

وی با بیان اینکه در برخورد با تخلفات بازار با هیچ‌کس نباید تعارف داشت می‌افزاید: از بازرسین انتظار می‌رود کار نظارت و گزارش دهی تخلفات بازار را به‌صورت دقیق و به نحو احسن انجام دهند تا با افراد متخلف که سبب ایجاد اختلال در بازار و تضییع حقوق مردم می‌شوند، قاطعانه برخورد شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استاندار آذربایجان غربی در رابطه با بالا بودن قیمت مرغ و گوشت گوسفندی در بازار نیز می‌گوید: مشکل حمل‌ونقل برای کالاهای تنظیم بازار باید در آذربایجان غربی حل شود و این وسط گناه مردم چیست که گوشت سفید را باید با قیمت بالا خریداری کنند در صورتی که استان از لحاظ تأمین گوشت سفید از جمله ماهی و طیور جزو استان‌های برتر کشور است.

به گفته وی سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنعت و معدن استان اعلام کرده‌اند توزیع حدود 100 تن گوشت قرمز در بازار عرضه انجام شده ولی نکته این است که توزیع گوشت گوسفندی باید در دو مرحله انجام می‌گرفت که متأسفانه هنوز این اتفاق رخ نداده است.

وی تصریح می‌کند که خروج مرغ زنده از استان ممنوع شده بنابراین هیچ یک از تولیدکنندگان حق صادرات مرغ زنده را ندارند و با فروشندگان مرغ با قیمت بالاتر از 12 هزار تومان نیز شدیداً برخورد می‌شود.

نقش کم ثمر ستاد تنظیم بازار آذربایجان غربی در تنظیم بازار گوشت

اما رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی قاچاق دام و سنتی بودن دامداری‌ها را از عوامل افزایش قیمت گوشت در استان می‌داند بنابراین اظهار می‌کند: این روزها قیمت گوشت گاو زنده در بازار 26 هزار تومان، گوشت مخلوط 58 هزار تومان و گوشت بدون استخوان 75 هزار تومان است.

به گفته رسول جلیلی قیمت گوشت گوسفندی زنده 35 هزار تا 37 هزار تومان، گوشت مخلوط 80 هزار تومان، گوشت بدون استخوان 95 هزار تومان است.

وی می‌گوید: از ابتدای امسال یک میلیون و 695 تن مرغ منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام در استان توزیع شده و 159 تن گوشت گوسفندی گرم و 32 تن گوشت گوسفندی منجمد نیز توسط ستاد تنظیم بازار در استان عرضه شده است.

جلیلی می‌افزاید: استان آذربایجان غربی در تولید گوشت سفید در جایگاه دوم کشور قرار دارد بطوریکه تولید سالانه حدود 15 هزار تن ماهی در استان انجام می‌شود اما در رابطه با گوشت قرمز متأسفانه سرمایه‌گذاری خوبی در استان صورت نگرفته و دامداری سنتی بیشتر از دامداری صنعتی است بنابراین بالای 85 درصد تولیدات گوشت آذربایجان غربی به روش سنتی است.

توافق نامه سازمان دامپزشکی با مسئولان استان آذربایجان غربی گره‌گشا نشد

حتی 17 آذر امسال سازمان دامپزشکی با مسئولان استان آذربایجان غربی برای تسهیل واردات از مرز ترکیه توافق نامه‌ای امضا کردند که مطابق آن رئیس سازمان دامپزشکی کشور به رئیس شبکه سازمان دامپزشکی استان آذربایجان غربی تفویض اختیار کرد تا هر گونه تصمیم و امضایی که در خصوص واردات گوشت و نهاده‌های دامی از سوی او صادر شود لازم‌الاجرا خواهد بود.

به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور تصمیم تفویض اختیار صرفاً به دلیل کاهش بروکراسی‌های اداری و تسریع در اقدامات انجام شده است و توافق با دیگر بخش‌های این استان سبب خواهد شد که از ظرفیت‌ها تا حداکثر استفاده شود.

علیرضا رفیعی پور آن زمان گفته بود مردم اصلاً نگران تأمین نیازهای کالاهای اساسی و تولیدکنندگان نگران نهاده‌های دامی نباشند.

اما امروز مردم گوشت مصرفی خود را به قیمتی بسیار گران‌تر از قبل خریداری می‌کنند و تولیدکنندگان نیز با انواع محدودیت‌های مواجه شده و در عین حال قاچاق دام زنده نیز اصل سرمایه‌گذاری آنها را تهدید می‌کند.

منبع: تسنیم

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها