کد خبر: 267591
|
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ ۰۸:۱۳:۰۰
| |

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری:

مالچ‌پاشی در مناطق عاری از پوشش گیاهی انجام می‌شود

فرهاد سرداری مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اعلام کرد: نقاطی که در آن سازمان جنگل‌ها اقدام به مالچ‌پاشی کرده است عاری از پوشش گیاهی می‌باشد و بعد از مالچ‌پاشی سعی کرده‌ایم تا با کاشت درخت تنوع زیستی ایجاد کنیم.

مالچ‌پاشی در مناطق عاری از پوشش گیاهی انجام می‌شود
کد خبر: 267591
|
۱۳۹۷/۱۱/۱۵ ۰۸:۱۳:۰۰

اعتمادآنلاین| فرهاد سرداری گفت: برای مالچ‌پاشی در عرصه‌های مختلف استانداردها و شاخص‌های معین وجود دارد و نقاطی که باید مالچ‌پاشی شوند بر اساس همین استانداردها مشخص می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه از سال 77 در نقاط مشخصی از خوزستان برای تثبیت کانون‌های گرد و غبار عملیات مالچ‌پاشی انجام می‌شود، تصریح کرد: حدود 10 سال بود که عملیات مالچ‌پاشی در کشور متوقف شده بود اما در برنامه بودجه سال‌های 96 و 97 به دلیل درخواست‌های مردمی از نمایندگان مجلس، بودجه‌ای برای تثبیت خاک در استان‌های بیابانی کشور تخصیص داده شد.

سرداری با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست از سال 77 و به مدت 10 سالی که عملیات مالچ‌پاشی در برخی نقاط خوزستان انجام شد، هیچ‌گونه اعتراض به مکان‌های مالچ‌پاشی نداشت، گفت: سازمان جنگل‌ها نقشه‌ای برای اجرای عملیات مالچ‌پاشی تهیه کرده است که در آن محدوده‌های سازمان حفاظت محیط زیست و نقاطی که نباید در آن‌ها این عملیات اجرا شود مشخص شده است.

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: ما از سازمان حفاظت محیط زیست خواسته‌ایم تا نقشه جدیدی از اراضی تحت مدیریت خود و نقاطی که نباید در آن‌ها عملیات مالچ‌پاشی انجام شود در اختیار ما قرار دهند تا آن مناطق را از اجرای عملیات حذف کنیم.

وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان قصد نداریم تا با مالچ‌پاشی محیط طبیعی را از بین ببریم، تصریح کرد: نقاطی که در آن سازمان جنگل‌ها اقدام به مالچ‌پاشی کرده است عاری از پوشش گیاهی بوده و بعد از مالچ‌پاشی سعی کرده‌ایم تا با کاشت درخت تنوع زیستی ایجاد کنیم.

سرداری درباره ویدئوهایی که از مالچ‌پاشی در برخی مناطق استان خوزستان منتشر شده که نشان می‌دهد مالچ‌پاشی در مناطق دارای پوشش گیاهی در حال انجام است، توضیح داد: نکته اول این است که هیچ سندی مبنی بر اینکه این فیلم‌ها مربوط به استان خوزستان است، وجود ندارد و نکته دوم اینکه محدوده‌های محیط زیستی زون‌های مختلفی دارند که ممکن است عملیات مالچ‌پاشی در یکی از این زون‌ها انجام شود. برای مثال سازمان جنگل‌ها می‌تواند در زون اصلاح و احیا مالچ‌پاشی کند. شاید لازم باشد که شاخص‌های مالچ‌پاشی بازنگری شود که در این صورت سازمان حفاظت محیط زیست باید اطلاعات و نقشه‌های جدیدی در اختیار ما قرار دهد.

به گفته مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری حدود چهار دهه است که عملیات مالچ‌پاشی در کشور انجام می‌شود و تاکنون تنها 250 هزار هکتار از اراضی مناطق بیابانی مالچ‌پاشی شده‌اند این در حالیست که برای مقابله با کانون‌های گرد و غبار در دو میلیون هکتار از اراضی مناطق بیابانی جنگل‌های دست کاشت به وجود آمده است.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها