مدیرعامل سازمان بیمه سلامت:
هیچ دارویی از پوشش بیمه خارج نشده است
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: در حال حاضر بیش از 2 هزار و 400 قلم دارو تحت پوشش بیمه است. برخی میگویند دارویی از پوشش بیمه خارج شده، در حالی که به جز داروهای بدون نسخه یا OTC هیچ داروی دیگری از پوشش بیمه ای خارج نشده است.
اعتمادآنلاین| طاهر موهبتی در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی درباره پیشرفت های حاصل شده در سازمان بیمه سلامت افزود: رویکرد دولت و بیمه ها حتی درباره داروهای بدون نسخه، ذخیره منابع نبوده است، بلکه به دنبال تغییر رفتار مردم در مصرف دارو هستیم. برخی افراد در برابر اصلاح رفتار موضع گیری میکنند.
وی با اشاره به اینکه وزن هزینههای دارویی در سبد هزینه های سازمان بیمه سلامت در سرپایی و بستری حدود 25 درصد است، ادامه داد: حدود چهار هزار و 900 خدمت تحت پوشش سازمان بیمه سلامت است که پنج هزار و 600 مورد در کتاب ارزش های نسبی خدمات وجود دارد و 750 مورد ستاره دار هستند و به فراخور موقعیت تحت پوشش قرار میگیرند و به تامین منابع مالی و وجود راهنماهای بالینی نیاز دارند.
رئیس هیات مدیره سازمان بیمه سلامت افزود: همچنین 47 هزار مورد از لوازم مصرفی پزشکی نیز تحت پوشش بیمه قرار دارند. همچنین 100 قلم دارو نزدیک به 70 درصد هزینههای داروی سرپایی را به خود تخصیص میدهند.
موهبتی درباره پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت اظهار داشت: هزینه سلامت از جیب مردم در سال 92 رقمی بین 59 تا 65 درصد بود و بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه تکلیف شد که این میزان باید به 30 درصد کاهش پیدا کند. در حال حاضر، این هزینه به حدود 37 درصد رسیده است. وقتی سبد هزینهای کشور در حوزه سلامت بالا میرود، یا باید مردم یا بیمه یا دولت این هزینه را پرداخت کند. اگر یکی از این سه طرف کمتر پرداختی داشته باشند، باید اضلاع دیگر بیشتر پرداخت کنند.
وی ادامه داد: حوزه سلامت را نباید با خط کشهای سیاسی اندازه گیری کرد. در شرایط سخت اقتصادی حتما باید به حوزه سلامت توجه ویژه داشت. دولت، سازمان برنامه و بودجه و مجلس همواره به حوزه سلامت کمک کردند و امیدواریم این کمکها تداوم داشته باشد.
موهبتی درباره افزایش افراد تحت پوشش بیمه سلامت نیز گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی، فقط کارکنان دولت مشمول بیمه خدمات درمانی بودند و سایر گروه ها مثل روستاییان و ساکنان شهرهای زیر 20 هزار نفر از این بیمه برخوردار نبودند. سازمان بیمه خدمات درمانی که امروزه به سازمان بیمه سلامت تغییر نام داده است، در سال 1374 و با هدف پوشش بیمه ای افرادی ایجاد شد که هیچ بیمه ای نداشتند.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدای تاسیس این سازمان حدود 80 هزار نفر از روستاییان تحت پوشش خدمات سازمان بیمه خدمات درمانی بودند و امروزه این جمعیت به حدود 21 میلیون نفر رسیده است. همچنین نزدیک به یک میلیون و 300 هزار نفر از سایر اقشار و بهزیستی نیز تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: در دولت تدبیر و امید، صندوق بیمه همگانی سلامت نیز، راه اندازی شد و نزدیک به 10 میلیون و 800 هزار نفر تحت پوشش بیمه رایگان سلامت قرار گرفتند. در حال حاضر، هیچ مانعی برای بیمه شدن افراد در کشور وجود ندارد و اگر کسی پوشش بیمهای ندارد، به این دلیل است که خودش مراجعه نکرده و بیمه نشده است. از لحاظ قانونی در حال حاضر، افراد حتی در بیمارستان نیز بیمه میشوند.
موهبتی درباره حفاظت مالی از مردم در حوزه سلامت تصریح کرد: در سالهای گذشته در بخش بستری مردم حدود 37 درصد از هزینه ها را پرداخت میکردند؛ این در حالی است که در حال حاضر، اگر بیماران از طریق نظام ارجاع مراجعه کنند، پنج درصد و غیر از نظام ارجاع 10 درصد هزینه را پرداخت می کنند. برای بخش سرپایی نیز، بیمه بر اساس تعرفه دولتی، 70 درصد هزینه ها را پرداخت میکند. بیمهها در بخش خصوصی، تعرفه دولتی را پوشش میدهند و اگر افراد میخواهند به بخش خصوصی مراجعه کنند باید بیمه تکمیلی داشته باشند.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید