نگرانی برای افزایش سطح آلودگی دارویی رودخانههای جهان
کارشناسان محیط زیستی هشدار دادند: آلودگی دارویی در رودخانهها به سطح خطرناکی برای حیوانات و اکوسیستمها رسیده است.
اعتمادآنلاین| در این بررسی کارشناسان هشدار دادند: داروهایی همچون آنتیبیوتیکها و داروهای صرع به وفور در رودخانههای جهان مشاهده شده و میزان آن به اندازهای است که میتواند به اکوسیستمها آسیب وارد کند.
گروهی از متخصصان هلندی مدلی طراحی کردهاند که با کمک آن میتوان میزان انباشت مواد دارویی را در سیستم آبهای شیرین جهان تخمین زد. موادی که بیشترین آسیب را به زنجیره غذایی وارد میکنند.
در این بررسی محققان بر داروی آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین و داروی ضد صرع کاربامازپین تمرکز کردند. بین سالهای 1995 تا 2015 میلادی میزان انباشت این داروها افزایش یافته که نشان میدهد خطراتِ متوجه اکوسیستم دریایی 10 تا 20 برابر بیشتر شده است.
داروی کاربامازپین با اختلال در سیستم تخمگذاری ماهیها و سیستم گوارشی صدفداران همراه است و این خطر در مناطق کمباران که جریانهای آبی کمی در آنها وجود دارد بیشتر است.
همچنین در این بررسی مشاهده شد تاثیر مخرب داروی سیپروفلوکساسین بسیار گستردهتر است و آزمایشات انجام گرفته روی 449 اکوسیستم، نشان دهنده تاثیر فزاینده مخرب آن روی 223 اکوسیستم بوده است.
به گفته کارشناسان هلندی انباشت این آنتی بیوتیک برای باکتریهای موجود در آب که در چرخههای غذایی نقش مهمی دارند، خطرناک هستند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید