کد خبر: 275999
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۴ ۰۹:۵۷:۰۲
| |

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس:

امکان فرار مالیاتی پزشکان در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود ندارد

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که «فرار مالیاتی پزشکان در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی امکان‌پذیر نیست»، گفت: اگر پزشکان فرار مالیاتی داشته باشند نه در بیمارستان‌های خصوصی و دولتی بلکه صرفا در مطب‌ها امکان‌پذیر است که در این صورت هم اعداد و ارقام در حدی نیست که شایعه شده است.

امکان فرار مالیاتی پزشکان در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی وجود ندارد
کد خبر: 275999
|
۱۳۹۷/۱۲/۱۴ ۰۹:۵۷:۰۲

اعتمادآنلاین| ‌ حیدرعلی عابدی با اشاره به برخی اخبار منتشره مبنی بر فرار مالیاتی پزشکان و همچنین مصوبه مجلس شورای اسلامی برای الزام پزشکان به نصب دستگاه پوز در مطب‌ها، اظهار کرد: دستگاه پوز برای رفاه مردم و بیماران است و قرار دادن آن نه تنها برای پزشکان بلکه برای همه اصناف لازم است. در واقع نوعی الزام اخلاقی است تا مراجعه‌کنندگان برای پرداخت پول با مشکل مواجه نشوند. تمدن امروز نمی‌پذیرد که افراد برای خرید یا پرداخت هزینه‌های درمانی پول نقد حمل کنند. متأسفانه مقاومتی که از سوی پزشکان یا برخی مراکز تشخیصی و درمانی برای نصب دستگاه پوز ایجاد شد جای گله دارد، نباید چنین مقاومتی صورت می‌گرفت زیرا این کار باعث ایجاد شبهاتی شد.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پزشکان از چند جا درآمد دارند؛ یکی بیمارستان‌های دولتی، دیگری بیمارستان‌های خصوصی و برخی هم مطب‌ها. بیمارستان‌های دولتی یا دانشگاه هستند یا مراکز بهداشتی و درمانی. در هیچ جای ایران یک پرداخت در سیستم دولتی نمی‌توانید پیدا کنید که قبل از پرداخت، مالیات کسر نشده باشد. در بیمارستان‌های خصوصی هم هیچ جا موردی را نمی‌بینید که به پزشک حق‌العمل پرداخت کرده باشند و پیش از آن مالیات را کسر نکنند. می‌ماند مطب‌ها و مبلغی که آنجا پرداخت می‌شود که مورد اختلاف است.

قراردادن دستگاه پوز در مطب‌ها ارتباط معناداری با جلوگیری از فرار مالیاتی ندارد

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: از نظر الزام پرداخت مالیاتی چه در مراکز دولتی و چه خصوصی گریزی نیست و کسی نمی‌تواند فرار مالیاتی داشته باشد. در مورد مطب هم شما یک مطب پیدا نمی‌کنید که سابقه پرداخت مالیاتی و تسویه‌حساب سال به سال نداشته باشد به هرحال سرممیز مالیاتی اعداد و ارقام را تأیید می‌کند. ممکن است کسی بگوید که این توافق زیر سوال است اگر چنین باشد هم شامل حال همه مطب‌ها نمی‌شود. همچنان که در اصناف مختلف و بازار در مورد مالیات پارچه‌فروش‌ها، تجار، چایی‌فروش‌ها و خواروبارفروش‌ها ممکن است توافقاتی باشد که مورد قبول کل جامعه نباشد. البته با الکترونیکی کردن تمامی دریافت‌ها و پرداخت‌ها این مساله کم‌کم نظم پیدا می‌کند بنابراین به نظر من قراردادن دستگاه پوز در مطب‌ها ارتباط معناداری با جلوگیری از فرار مالیاتی ندارد و صرفاً می‌شود به عنوان یک اقدام اخلاقی و وظیفه حرفه‌ای به آن نگاه کرد.

وی درباره‌ی علت بروز حساسیت‌ها در جامعه نسبت به درآمد پزشکان و فرار مالیاتی آنها، اظهار کرد: واقعیت این است که در طرح تحول سلامت درآمد پزشکان و خصوصاً متخصصین خیلی افزایش پیدا کرد و همین باعث شد برخی نسبت به این درآمد جبهه‌گیری داشته باشند که زمینه‌ یکسری انتقادات فراهم شد. یکی از آنها بحث مالیات بود، اما من خودم نمی‌دانم منشأ چنین شایعات و فضاسازی‌هایی در مورد فرار مالیاتی پزشکان از کجاست.

عابدی در پایان خاطرنشان کرد: بخش اعظم درآمد پزشکان مربوط به بیمارستان‌ها (عمل‌های جراحی و …) است و امکان ندارد در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی بدون پرداخت مالیات، پرداختی به پزشک صورت گرفته باشد به هرحال به نظر من فرار مالیاتی صورت نگرفته و اگر هم موارد معدودی باشد مربوط به مطب‌هاست که آن هم برآورد بسیار ناچیزی است زیرا مطبی نیست که تسویه حساب سالانه نداشته باشد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها