موافقت کلانتری با انتقال آب دریای عمان
رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آب شرب مورد نیاز کشور باید تامین شود بنابراین با انتقال آب دریای عمان پس از شیرین کردن موافق هستیم.
اعتمادآنلاین| عیسی کلانتری صبح امروز در کارگروه کاهش آلودگی هوا و مقابله با گرد و غبار در سالن جلسات استانداری قم اظهارکرد: طبق کارشناسیهای صورت گرفته، اگر بخواهیم آب را از دریای عمان به مشهد منتقل کنیم، هر متر مکعب 5 یورو هزینه دارد. آب شرب باید تامین شود بنابراین موافقیم که آب دریا را پس از شیرین کردن، انتقال دهیم البته باید توجیه اقتصادی آن را نیز بررسی کنیم.
وی تاکید کرد: نباید آب را برای کشاورزی منتقل کنیم زیرا به هیچ عنوان توجیه اقتصادی ندارد همچنین 90درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی استفاده میشود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهارکرد: مشکلات موجود محیط زیست کشور به دلیل استفاده نکردن از روشهای علمی و کارشناسی است. طبق استانداردهای جهانی، هر کشور تنها میتواند 40درصد از منابع آبهای زیرزمینی خود را استفاده کند ولی این موضوع در ایران رعایت نمیشود و به شدت نگران کننده است.
کلانتری در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته استان قم میتواند به عنوان اولین استان، پایلوت طرح استان پاک در آن اجرایی بشود.
وی افزود: موضوع اتلاف انرژی در کشور یکی از معضلات بزرگ و بسیار نگرانکننده است. رتبه کشور در خصوص اتلاف انرژی، رتبه دوم است که این نشاندهنده اتلاف بالای انرژی در کشور است و باید این موضوع اصلاح شود و برای آن برنامهریزی درستی صورت گیرد.
معاون رییس جمهوری در ادامه اظهارکرد: برای بهبود وضعیت زیستمحیطی استان قم باید یک طرح جامع برای محیط زیست قم تدوین تا تمامی موارد در آن لحاظ شود. باید یک سیاست کلی و منسجم برای استان قم تهیه شود تا در یک طرح شش ساله استان قم به عنوان یک استان پاک معرفی شود.
وی ادامه داد: 40سال از انقلاب اسلامی گذشته است ولی استان قم پیشرفت چندانی نداشته است و همچنان در همان وضعیت قدیم به سر میبرد بنابراین باید یک برنامه ویژه و منسجم برای قم آماده شود تا 10سال دیگر، پیشرفتهای قم قابل ملاحظه باشد و وضعیت محیط زیست این استان نیز بهبود پیدا کند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: باید ستادی به ریاست استاندار قم در استان تشکیل شود و طرحها و برنامه ریزیهای لازم برای تبدیل استان قم به استان پاک انجام شود و سازمان محیط زیست نیز حمایتهای لازم را در این راستا انجام میدهد.
کلانتری تصریح کرد: استان قم قابلیتهای بسیاری دارد و باید توجه ویژهای به این استان شود ولی متاسفانه تاکنون نگاه درستی به استان قم وجود نداشته در نتیجه باعث ایجاد مشکلات کنونی در این استان شده است.
وی خاطرنشان کرد: با یک نگاه کلان متوجه میشویم که مشکلات محیط زیست کشور به دلیل توسعه ناپایدار بوده و مشکل امروز دریاچه نمک قم نمونهای از تصمیمات غیرکارشناسی شده است. برای احیای دریاچه نمک قم امکان مهندسی معکوس وجود ندارد و نمیتوان میزان آب از دست رفته را مجددا به این دریاچه برگرداند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید