کارشناس مسئول امور دندانپزشکی عنوان کرد:
افزایش 10 تا 13 درصدی تعرفههای دندانپزشکی برای سال 1398
کارشناس مسئول امور دندانپزشکی علوم پزشکی مشهد از افزایش 10 درصدی تعرفه دندانپزشکی در بخش دولتی و 13 درصد افزایش تعرفه در بخش خصوصی خبر داد.
اعتمادآنلاین| سیدخسرو شمسیان کارشناس مسئول امور دندانپزشکی علوم پزشکی مشهد در رابطه با افزایش نرخ دلار و تأثیر آن بر تعیین تعرفههای دندانپزشکی اظهار کرد: درست است که نرخ دلار افزایش پیدا کرده، اما تعیین نرخ تعرفههای دندانپزشکی مصوبه وزارت بهداشت در سال 96 بوده و در سال 1397 این تعرفهها تنها 2.3 درصد افزایش قیمت داشته است و عملا ما در سال گذشته تغییری آنچنانی در تعرفههای دندانپزشکی نداشتیم. برخلاف افزایش قیمت مواد اولیه و ... در این حوزه خوشبختانه مدیریت لازم صورت گرفت و در سطوح گوناگون درمانگاهها و مطبهای دولتی، نیمهدولتی و خصوصی تقریبا تعرفه سال 1396 باقی مانده و اجرایی شد.
افزایش 10 درصدی تعرفههای دندانپزشکی برای سال 1398
وی افزود: برای سال 1398 آنچه که دولت مصوب کرده، افزایش 10 درصدی تعرفه دندانپزشکی در بخش دولتی و 13 درصد افزایش تعرفه در بخش خصوصی است، اما این امر باید مصوبه دانشگاههای علومپزشکی هر شهری را داشته باشد و پس از آن اجرایی شود. هنوز بخش تعرفهگذاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد این تعرفه جدید را تصویب نکرده است.
شمسیان در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش میزان تعرفهها منجر به کاهش مراجعهکنندگان به دندانپزشکی میشود یا خیر گفت: زمانی که در کشور مسائل اقتصادی حاکم است قطعا بر دندانپزشکی نیز تأثیر دارد. خوشبختانه ما دندانپزشکان نسبت به سوگندنامه پزشکی خود پایبند هستیم. هنوز بسیاری از دندانپزشکان شهر ما حتی از تعرفههای مصوب سال 1396 هزینه کمتری را از مراجعهکننده دریافت میکنند و برخلاف هجمههای زیادی که به این قشر وارد میشود بسیاری از پزشکان و دندانپزشکان ما رعایت حال مردم و شرایط اقتصادی آنها را میکنند. هرچند که در هر صنفی افرادی هستند که تخطیهایی داشته باشند.
وی در رابطه با راهکارهای موجود برای شفافیتسازی در زمینه هزینههای دندانپزشکی برای مراجعان خاطرنشان کرد: تعرفههای دندانپزشکی در سایت دانشگاه علوم پزشکی مشهد درج شده است، همچنین مکانهایی داریم تا مردم بتوانند بازتاب رفتاری دندانپزشکان را انعکاس دهند که شامل سازمان نظام پزشکی و نظارت بر درمان است. این تعرفهها مشخص بوده و هیچ کدام از همکاران ما نمیتوانند نسبت به این جریان دخالتی داشته یا به آن بیتوجه باشند. بنابراین مردم میتوانند با مراجعه به سایت علوم پزشکی به قیمتهای دندانپزشکی دسترسی داشته باشند.
شمسیان با اشاره به تخلفات برخی دندانپزشکان تصریح کرد: روش رسیدگی به شکایتهای شهروندان در مورد خطای دندانپزشکان از چند مسیر میتواند، دنبال شود. اگر بحث کیفیتی کار باشد یعنی اگر کار درمانی انجام شده و از لحاظ کیفی دچار مشکلاتی است افراد میتوانند به سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و مورد توسط کارشناسان بررسی و اعلام نظر میشود. اما اگر موضوع شکایت کمی و میزان دریافت هزینه بیش از حد معمول باشد، فرد میتواند به دفتر نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کند. افزون بر این تعزیرات نیز نظارتهای خود را دارد و اگر موردی باشد شهروندان میتوانند به این چند مکان مراجعه کنند.
سرپرست واحد نظارت بر درمان دندانپزشکی توضیح داد: در دندانپزشکی قانونی وجود دارد به نام شکستهای کار، بنابراین گفته میشود معمولا 3-5 شکست در کار دندانپزشکی ایرادی ندارد و بستگی به تعداد بیمار دندانپزشکان دارد. اگر از هر 100 مراجعهکننده به دندانپزشک، سه مورد منجر به شکست شود قابل قبول بوده، اما قابل پیگیری است. با توجه به اینکه مشهد دارای یکی از دانشکدههای دندانپزشکی مادر است و بیشتر کسانی که فارغالتحصیل این دانشگاه هستند قاعدتا از تواناییهای بالایی برخوردار هستند میزان شکایتهای دندانپزشکی نسبت به دیگر شهرها کمتر است.
کاهش 30 درصدی کشیدن دندان
وی با بیان اینکه «از آنجا که مراکز رسیدگی به شکایتهای شهروندان کاملا قانونمدند و بر روال درستی عمل میکنند» گفت: بر این اساس به تمامی شکایتها رسیدگی شده که یا رضایت بیمار و یا محکومیت دندانپزشک را بهدنبال داشته است. باید توجه داشت که اخیرا فرهنگ نگهداری دندان توسط افراد رو به افزایش است. برای نمونه میزان کشیدن دندانها از سال 1393 تا 1397 حدود 25-30 درصد کاهش داشته؛ بنابراین زمانی که میزان درمان افزایش پیدا کند احتمال افزایش شکایت در این زمینه نیز بیشتر میشود.
شمسیان بیان کرد: باید توجه داشت که میزان شکایتهای مردمی در زمینه دندانپزشکی نسبت به سالهای گذشته کاهش داشته است؛ چراکه دانش روز دندانپزشکی، تجهیزات آن، رعایت موارد بهداشتی ... رو به پیشرفت است.
سرپرست واحد نظارت بر درمان دندانپزشکی در رابطه با نظارت بر مطبهای خصوصی دندانپزشکی گفت: ما کنترلهای روزانه و ماهانه بر مطبها داریم. برای نمونه در بازدید از تمام درمانگاهها و مطبها تاریخ مواد مصرفی را کنترل میشود، نوع مواد مصرفی آنچه که مصوبه وزارت بهداشت است، بررسی میشود تا در این زمینه خطایی صورت نگیرد. با بازرسیهای انجام شده درمانگاهی دندانپزشکی در طول سال گذشته به دلیل برخی خطاها بسته شده است.
وی توضیح داد: متأسفانه برخی شهروندان ما بهدلیل عدم آگاهی به مکانهایی برای رفع بیماریهای دندانی خود مراجعه میکنند که بدون داشتن مجوز در قالب دندانپزشکی درحال فعالیت هستند. شهروندان بایستی به هر جایی که برای رفع مشکلات دندانی خود مراجعه میکنند مجوز مطب یا پروانه کار دندانپزشک را ببینند؛ چراکه دندانپزشکان موظف هستند پروانه کاری خود را در معرض دید قرار دهند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید