معاون پژوهشی وزیر علوم:
مسئولان استفادهای از رسالههای تحقیقاتی نمیکنند/ دستگاههای اجرایی نباید به راحتی از طرحهای دانشگاهها بگذزند
مسعود برومند معاون پژوهشی و فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن انتقاد از عدم توجه دستگاههای اجرایی به طرحها و تحقیقات دانشگاهها در زمینه حل مسائل جامعه گفت: شاید وقت آن رسیده که دستگاههای اجرایی اقدامات خود را مبتنی بر نگرش علمی انجام دهند و خیلی راحت از کنار طرحهای دانشگاهها نگذرند.
اعتمادآنلاین| معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به تحقیقات دانشگاه درباره نیازهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه گفت: همواره در دانشگاهها، نیازهای اساسی مورد بحث است و روی آنها کار میشود، البته در خصوص برخی مشکلات پیشتر رسالههایی ارائه شده و پرداختن به آن به شکل تحقیقاتی وجود دارد.
برومند ضمن انتقاد از عدم استفاده دستگاههای اجرایی از این رسالهها گفت: ارتباط خوبی بین نظام مدیریت اجرایی در استانهای مختلف کشور در زمینه مراجعه به این رسالهها برقرار نیست و در واقع اصلا ارتباطی وجود ندارد. نکته مهم بعدی این است که باید نیاز دستگاههای اجرایی به طور دقیق و مناسب از جانب آنها ارائه شود.
وی درباره تلاشهای دانشگاهی در زمینه حل مسائل کشور گفت: در وزارت علوم گامهای زیادی در این خصوص برداشتهایم، دستگاههای اجرایی نیز باید همین کار را کنند. به طور مثال در هفته پژوهش برای اولین بار به جای نمایشگاههای عرضهمحور، نمایشگاه تقاضا محور را برگزار کردیم تا بدانیم چه نیازهایی وجود دارد و بعد آن نیازها را شناسایی کردیم.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: طبیعی است که انتظار داریم، وقتی دستگاهها نیازهایشان را به ما اعلام کردند، بعد از ارائه راهکار از سوی دانشگاه، پیگیرهای لازم در خصوص اجرای طرحهای پژوهشی داشته باشند و حضور مستمر خودشان را نشان دهند، از طرف دیگر برای اینکه دانشگاهها بتوانند در حوزه تقاضامحوری سریعتر عمل کنند، بر اساس مصوبه شورای گسترش و برنامهریزی مجوز ایجاد واحدهای پژوهشی در درون نهادها و دستگاههای اجرایی به دانشگاهها واگذار شده است.
وی تصریح کرد: وقتی در شرایط فعلی تقاضاهایی مطرح میشود، دانشگاهها باید بتوانند به سرعت گروه پژوهشی یا یک مرکز تحقیقاتی شکل داده و به نیازها پاسخ دهند و زمانی که نیازها برطرف شد، دستگاهها نیازهای جدیدشان را بیان کنند. به همین دلیل اعتقادم این است که دانشگاهها در امر ارائه طرحهای حل مشکلات و مسائل خوب جلو میروند و امیدوارم دستگاههای اجرایی بتوانند نیازهایشان را روشنتر ارائه کنند.
او با اشاره به تاکید شورای عطف در زمینه شناسایی مشکلات و نیازهای دستگاهها و به طور کل جامعه گفت: این موضوع دستور جلسه شواری عطف و دبیرخانه عطف نیز هست تا کمیسیونهای تخصصی نیازهای پژوهشی دستگاهها را دریافت کنند.
معاون وزیر علوم ادامه داد: محققان کار تحقیق را انجام میدهند و کار اجرا دیگر در اختیار دانشگاهها نیست. به عنوان مثال اگر درباره مشکلی از دانشگاهها پرسیده میشود، طبیعتا دانشگاه روی آن مساله تحقیق کرده و راهحل ارائه میدهد، اما اجرای تحقیقات به عهده دستگاههای اجرایی است. البته مرحله اجرا به این امر بستگی دارد که دستگاهها چقدر به نظرات دانشگاهی اهمیت میدهند؟ به همین دلیل از سمت دانشگاه به این مساله گلایههایی مطرح است.
معاون پژوهش و فناوری در پایان تاکید کرد: گلایه دانشگاهها در این زمینه در جلسات متوالی مطرح میشود و شاید وقت آن رسیده که دستگاههای اجرایی اقدامات خود را مبتنی بر نگرش علمی انجام دهند و خیلی راحت از کنار طرحهای دانشگاهها انجام شده نگذرند.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید