کد خبر: 287690
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۴ ۱۱:۵۴:۴۷
| |

سم‌پاشی 70هزار هکتار از اراضی در مقابله با ملخ های صحرایی

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تاکنون حدود 70 هزار هکتار از اراضی و باغات کشور در 6 استان متاثر از هجوم ملخ های صحرایی با استفاده از هواپیما سمپاشی هوایی و از طریق نیروی انسانی سمپاشی زمینی شده است.

سم‌پاشی 70هزار هکتار از اراضی در مقابله با ملخ های صحرایی
کد خبر: 287690
|
۱۳۹۸/۰۲/۰۴ ۱۱:۵۴:۴۷

اعتمادآنلاین| ‌ اسماعیل نجار افزود: طبق آخرین اطلاعات ارزیابی شده دریافتی، با هجوم ملخ‌ های صحرایی به ایران این آفت تاکنون 300 هزار هکتار از اراضی و باغات 6 استان هرمزگان، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و فارس را تحت تأثیر قرار داده و آسیب هایی به باغ ها و مزارع وارد کرده است.


وی اضافه کرد: برابر بررسی ‌های انجام شده از سوی کارشناسان، مشخص شد که ملخ ‌های صحرایی که به ایران حمله کرده اند به طور معمول از شمال آفریقا در مسیر خود به شبه‌ جزیره عربستان رفته و از آنجا به ایران هجوم آورده اند هر چند که ملخ ‌هایی نیز به صورت دسته‌ های پراکنده در خود عربستان حضور دارند.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اضافه کرد: این ملخ‌ ها طول پروازی زیادی دارند به طوری که می ‌توانند در روز 200 تا 400 کیلومتر پرواز کنند که این امر مشکلاتی را برای کانون کوبی (سم‌ پاشی) آن ها ایجاد می ‌کند.


نجار ادامه داد: بر اساس قانون، وظایف سازمان مدیریت بحران کشور در امر آمادگی، پیشگیری، مقابله و بازسازی مناطق آسیب دیده و متاثر از حوادث طبیعی سیاست گذاری و پشتیبانی از دستگاه های اجرایی است و بنابر ضرورت و درخواست آن ها از اعتبارات ماده 10 و 12 بودجه سالیانه برای آن ها درخواست اعتبار می کند.


وی در پاسخ به این سوال که مسئول و متولی مبارزه با ملخ های صحرایی که به کشورمان حمله کرد اند، چه دستگاه و سازمانی است؟ افزود: حفظ کشور از آفات و بیماری های قرنطینه ای و مبارزه با هجوم ملخ های صحرایی وظیفه ذاتی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات است.


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: با توجه به درخواست وزیر جهاد کشاورزی از وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران کشور مبنی بر هجوم ملخ های صحرایی به اراضی استان های جنوبی کشور درخواست تامین اعتبار به مبلغ 100 میلیارد ریال از سوی وزیر کشور و قائم مقام رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است.


وی یادآور شد:همچنین در سنوات اخیر مبلغ 10 میلیارد ریال به منظور راه اندازی طرح پایش مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی و مبلغ 300 میلیارد ریال نیز از محل مواد 10 و 12 قانون بودجه نیز به منظور امحاء سموم در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفظ نباتات قرار گرفت.

پرونده تعمیر و بازسازی 98 هزار واحد مسکونی در مناطق سیل زده تشکیل شد


رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه 179 هزار و 670 واحد مسکونی در مناطق سیل زده دچار خسارت شده اند، گفت: از این تعداد 104 هزار و 305 واحد تعمیری دارند که تا کنون برای 98 هزار واحد از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پرونده تشکیل شده و کار پرداخت خسارت ها آغاز و در حال انجام است.


وی از آغاز رسمی فعالیت قرارگاه بازسازی و مدیریت جامع بحران سیل خبر داد و گفت: از آنجایی که موضوع بازسازی، نوسازی و تامین خسارت به عنوان اصلی ‌ترین دغدغه مردم مناطق سیل زده می باشد این قرارگاه تشکیل شد تا سلسله عملیات بازسازی‌ و نوسازی‌ در مناطق سیل ‌زده زیر نظر این قرارگاه با فرماندهی وزیر کشور، انجام ‌شود و همه دستگاه‌ها، وزارتخانه‌ها، نیروهای مسلح و نیروهای مردمی دست به دست هم داده و در این راستا برای کاهش مشکلات سیل زدگان کمک کنند.


نجار گفت: همچنین کمک‌ های جمع آوری شده با توجه به نیاز جدی سیل زدگان به سرعت به مناطق سیل زده ارسال می شود تا با توزیع سریع در کاهش آلام و مشکلات سیل زدگان توزیع شود.


«ملخ‌ های صحرایی از بیابان‌ های عربستان وارد کشور شده اند و نوعی حشره مهاجم و خطرناک محسوب می شوند.»

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها