معاون عمرانی و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور:
بازسازی واحدهای مسکونی سیلزده تا پایان سال جاری به اتمام میرسد
معاون عمرانی و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور گقت: مرمت و بازسازی واحدهای مسکونی آسیب دیده در سیل تا پایان سال جاری و تعمیر واحدها تا دوماه آینده به اتمام میرسد.
اعتمادآنلاین| مهدی جمالی نژاد شب گذشته در ستاد بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده استان مرکزی اظهارکرد: میزان خسارتها و آسیبها در کشور زیاد بوده است و برای نخستین بار در کشور 25 استان کشور همزمان درگیر سیل شدند و خسارت دیدند. در بسیاری از استانها نیز آسیب به زیر ساختها زیاد بوده است.
وی افزود: به سبب متمرکز پیش رفتن اقدامات و تسهیل در امور برای نخستین بار برای بازسازی مجموعهها قرارگاه ویژهای تشکیل شد. قرارگاه فرماندهی بازسازی مناطق زلزله زده به ریاست عبدالرضا رحمانی فضلی - وزیر کشور - تشکیل شده است و قرارگاه متناظر آن نیز در استانها با حضور دستگاههای مربوطه برپا خواهد شد. چند کمیته اصلی از جمله کمیته بازسازی و نوسازی، کمیته تعیین و تخصیص برآورد خسارت، کمیته اطلاعرسانی، کمیته اجتماعی و مشارکتهای مردمی و ... نیز زیر مجموعه این قرارگاه فرماندهی است.
معاون عمرانی و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور در خصوص اقدامات ساختاری این قرارگاه تصریح کرد: ذیل این قرارگاه چند کمیته ایجاد شده است که هرکدام بخشی از کار را پیگیری میکنند. قرارگاه متناظر با این قرارگاه نیز در استانها در نظر گرفته شده است.
جمالینژاد از آسیب به حدود 6000 روستا در کشور بر اثر سیل خبر داد و تاکید کرد: در زمینه راههای مواصلاتی کشور نیز 18 هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی آسیب دید و به علاوه 744 پل کاملا تخریب شد. 223 کیلومتر خطوط انتقال آب،2880 کیلومتر شبکه برق، 1624 دکل انتقال برق نیز دچار آسیب شدهاند و آسیب به 1186 مدرسه تخریبی و 1166 مدرسه تعمیری نیز در کشور احصا شده است.
وی با بیان اینکه آسیب و خسارت به بخشهای مختلف آب، برق، مدارس، مراکز بهداشتی و ... نیز برآورد شده است، اظهارکرد: تمامی این اطلاعات و آمارها در سامانه سراسری یکپارچه با نام سامانه «سجاد» در حال ثبت و بهروز شدن است. سامانه سجاد هفته آینده رونمایی خواهد شد. این سامانه به منظور یکپارچه شدن اقدامات در وزارت کشور پیش بینی شده که سامانه سایر وزارتخانهها با این سامانه در ارتباط باشد. دستورالعملها و نحوه مشارکت دستگاههای دولتی و غیردولتی نیز در این سامانه دیده شده است.
معاون عمرانی وزارت کشور تاکید کرد: همه این اطلاعات تا دو، سه هفته آینده از سراسر استانهای کشور وارد سامانه میشود و برای همه قابل دسترس خواهد بود.
جمالی نژاد افزود: در خصوص سیل 80هزار و 912 پرونده تشکیل و 60هزار و 112 پرونده کارشناسی شده و میزان خسارتهای کارشناسی شده حدود 2000 میلیارد ریال و برآورد خسارتها 3440 میلیارد ریال است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور نباید چشم امید همه دستگاهها به اعتبار و تسهیلات تخصیص باشد.
معاون عمرانی وزیر کشور با اشاره به اینکه بیش از 5500 واحد در استان مرکزی نیاز به بازسازی و نوسازی دارند و باغات نیز خسارت زیادی دیدهاند، گفت: دو مصوبه درچهارشنبه هفته گذشته داشتیم که یکی ناظر به تسهیلات و کمک به بازسازی و نوسازی مسکن و دیگری در حوزه خسارت کشاورزان بود که طبیعتا به استان مرکزی هم کمک های لازم انجام خواهد شد.
محمد حسینی نماینده تفرش، آشتیان و فراهان - نیز در این نشست اظهار کرد: سیل اتفاقی در کشور بود که خسارات زیادی را به مردم وارد کرد و با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه برای تامین منابع مورد نیاز جهت جبران خسارات باید راهکارهای مناسب اندیشید.
وی افزود: در ابتدا راحتترین راه این بود که 2 میلیارد دلار از صندوق توسعه ارزی برداشته شود و به ریال تبدیل کنیم اما وزیر کشور دستور داد تا جایی که امکان دارد از این منابع استفاده نشود و از منابع داخلی استفاده شود.
نماینده مردم تفرش،فراهان و آشتیان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه در خصوص تامین اعتبار استان های سیل زده 7000 میلیارد تومان از سرجمع منابع بودجه 98 تخصیص داده که با توجه به اینکه در ابتدای سال هستیم این اعتبار تامین نشده است.
حسینی افزود: صندوق بیمه خسارتهای بدنی 3600 میلیارد تومان در بانک های عامل سرمایه گذاری کرده که انتظار ما بر این بود که 50 درصد این مبلغ توسط بانک ها به عنوان وام قرض الحسنه پرداخت شود.
وی در پایان گفت: اختیاراتی به استانداران داده شده است که بتوانند اموال مازاد خود را به فروش برسانند . تقاضای من بر این است که اگر ظرفیتی در جهت تامین این منابع به ذهن مسئولان میرسد اعلام کنند تا بتوانیم سریعترین راه تامین این منابع را ایجاد کنیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید