رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا:
2175 فقره سایت قمار در کشور شناسایی شدند/ وجود کارگاههای غیرمجاز تولید دارو و تجهیزات پزشکی
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا از شناسایی 2175 فقره سایت قمار در کشور خبر داد.
اعتمادآنلاین| سرهنگ علی نیکنفس رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا با ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات پلیس فتا ناجا درباره مقابله با سایتهای شرطبندی گفت: در خصوص سایتهای قمار اینترنتی اقدامات بسیار خوبی توسط پلیس فتا ناجا و واحدهای متناظر استانی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه شناسایی سایتهای قمار نسبت به سال قبل بیش از 6 برابر رشد داشته است، ادامه داد: در سال97 گردانندگانِ 2175 فقره تارنمای قمار شناسایی و تعداد 1241 فقره پرونده با گردش مالی بیش از 20 هزار میلیارد ریال برای این تارنماهای قمار تشکیل شده است که در نتیجه منجر به مسدودی حدود 780 میلیارد ریال و کاهش فعالیتهای این قبیل سایتها شده است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا درباره برخورد با خرید و فروش موادمخدر در فضای مجازی نیز تصریح کرد: در خصوص موضوعاتی نظیر تبلیغ و فروش مواد مخدر در فضای مجازی نیز طرحهای اجرایی و عملیاتی به صورت سالیانه در کشور برگزار و نتایج حاصله به پلیس مبارزه با مواد مخدر ارسال میشود.
سرهنگ نیکنفس همچنین درباره برخورد با تورهای مسافرتی که اقدام به کلاهبرداری میکنند، توضیح داد: در خصوص تورهای مسافرتی، شاهد پروندههای مختلفی در کشور پیرامون راهاندازی سایت جعلی به منظور فروش بلیط، رزرو هتل و اماکن گردشگری بودهایم که لازم است شهروندان به این موضوع توجه داشته و حتما از سایتهای مطمئن اقدام به خرید و رزرو خدمات کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا یه غیر از عملیات پانجیا عملیات مشترک دیگری با پلیس بینالمللی داشتهاید؟ خاطرنشان کرد: به غیر از عملیات پانجیا عملیات مشترک دیگری با پلیس بینالملل برگزار نشده است. عملیات پانجیا (PANGEA) با هدف مبارزه با داروهای غیرمجاز، تقلبی و تبلیغات غیرقانونی در راستای داروهای بدون پروانه به صورت سالیانه از سال 2008 میلادی با حضور در سراسر جهان با هماهنگی سازمان اینترپل آغاز شد که تاکنون 11 مرحله از این عملیات انجام شده است.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ادامه داد: اولین حضور ایران در این عملیات مشترک در پانجیا 5 در سال 2011 میلادی پس از افتتاح رسمی پلیس فتا بوده است و از آن پس نیز ایران حضور متوالی در این عملیات داشته است.
سرهنگ نیکنفس با اشاره به اهداف و محورهای این عملیات خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی عمومی از خطرات رو به رشد ناشی از به دست آوردن دارو از وبسایتهای غیرقانونی، کشف محصولات تقلبی، غیرقانونی و جمعآوری آنها از بازار، مسدودکردن وبسایتها و فعالیتهای تجاری غیرقانونی، شناسایی تولیدکنندگان و توزیعکنندگان محصولات دارویی تقلبی و غیرقانونی و همچنین شناسایی شبکههای جنایی حمایتکننده از آنها از اهداف عملیات پانچیا بود.
وی ادامه داد: همچنین پیگیری افراد مسئول در صورت لزوم و کشف اموال آنها و ارتقاء سطح همکاری میان ادارات ملی و بینالمللی به منظور مبارزه با تجارت غیرمجاز محصولات دارویی غیرقانونی و تقلبی از دیگر محورهای این عملیات بود.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا خاطرنشان کرد: برابر قوانین جاری، مسیر تهیه و توزیع دارو در سطح کشور شبکه توزیع داروی وزارت بهداشت است و خروج دارو از این چرخه به هر دلیلی تخلف محسوب میشود. بنابراین فروش هر نوع دارو در فضای مجازی ممنوع و غیرمجاز بوده و تبلیغ دارو و کالاهای بهداشتی در فضای مزبور صرفا جهت معرفی دارای شرکت تأمینکننده با ارجاع آن به داروخانههای معتبر جهت خرید، مجاز خواهد بود.
سرهنگ نیکنفس با اشاره به بررسیهای به عمل آمده از سوابق عملیات پانجیا و همچنین رصدهای صورت گرفته تاکنون، تصریح کرد: از نظر افزایش حجم قاچاق، داروها و تجهیزات غیرمجاز (از نظر نوع دارو و شبکه عرضهکننده)، داروهای درمانی شیمیایی و داروهای بارداری و ضدبارداری، داروهای ترک اعتیاد و مکملهای ورزشی بیشترین آمار داروهای غیرمجاز را به خود اختصاص میدهند. همچنین 60 درصد مکملهای ورزشی و داروهای غیرمجاز جنسی در رتبه بعدی قرار دارد.
وی تاکید کرد: داروهای مجاز در خارج از شبکه پخش دارو و به صورت قاچاق توزیع میشود. همچنین در سطح کشور برخی از کارگاههای غیرمجاز اقدام به تولید دارو و تجهیزات پزشکی و بهداشتی میکنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا خاطرنشان کرد: با توجه به سهولت استفاده و در دسترس بودن فضای مجازی و ماهواره عرضه و تبلیغ محصولات و داروهای غیرمجاز به ویژه داروهای گیاهی و شیمیایی در خصوص درمان چاقی و لاغری، افزایش قد، داروها و تجهیزات فرمدهنده اندام در داخل کشور و ... در حال توزیع است.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید