آلودگی سفید؛ خطر جدید برای طبیعت
محیط زیست؛ توسط تغییرات آب و هوایی و آلودگیهای بسیاری تهدید میشود. یکی از تهدیدهای بلندمدت برای زمین پلاستیک (آلودگی سفید) است.
اعتمادآنلاین| هر ساله بیش از یکصد میلیون تن پلاستیک در دنیا تولید می شود و هر نفر با مصرف خود به صورت میانگین روزانه یک پلاستیک وارد چرخه طبیعت می کند. این آمار در کشور ایران سه برابر بیش تر از میانگین مصرف جهانی است.ایران با تولید روزانه 500 تن و سالانه بیش از 185 هزار تن پلاستیک جزو 10 کشور پرمصرف ظروف یکبار مصرف درجهان است.
مواد پلاستیکی و پلیمری به علت ساخته شدن از منابع نفتی دوام بالا و خاصیت تجزیه ناپذیری دارند،که در خاک باقی می مانند و به تدریج فلزات سنگین و ترکیبات خطرناک آن ها از طریق خاک و وارد شدن به منابع آب های زیرزمینی وارد زنجیره غذایی و اکوسیستم می شود. تجزیه ظروف پلاستیکی و کیسه های یکبار مصرف در طبیعت بین 400 تا 1000 سال به طول خواهد انجامید و صدمات جبران ناپذیری برای محیط زیست برجای می گذارد.
حداقل 5 تریلیون پلاستیک با وزنی بیش از 268 هزار تن در دریاها شناورند و هرساله 13 میلیون تن به این مقدار اضافه می شود . پیش بینی می شود که تا سال 2050 مقدار آلودگی پلاستیکی سه برابر و وزن آن ها بیشتر از وزن ماهی ها خواهد شد.
پلاستیک همه کاره، سبک وزن، انعطاف پذیر، مقاوم دربرابر رطوبت، قوی، نسبتا ارزان است. این ویژگی های جذاب است که ما را در سرتاسر جهان برای مصرف بیش از حد از کالاهای پلاستیکی در موارد بسیاری از جمله صنعت، کشاورزی، پزشکی، راه و ساختمان، بسته بندی و بسیاری موارد دیگر در قرن جدید مشتاق می سازد.
همه اینها یک منبع مشترک دارد، ما.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید