کد خبر: 314952
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۲ ۰۹:۵۳:۰۳
| |

معاون اطلاعات و عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد:

طرح اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در دستورکار دستگاه‌ها

سرهنگ مجید کریمی، معاون اطلاعات و عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر گفت: موضوع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار گرفته و کلیه دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی ملزم به نقش آفرینی در این حوزه هستند. 

طرح اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در دستورکار دستگاه‌ها
کد خبر: 314952
|
۱۳۹۸/۰۴/۰۲ ۰۹:۵۳:۰۳

اعتمادآنلاین| ‌ سرهنگ مجید کریمی، معاون اطلاعات و عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر بیان کرد: مواد مخدر شئون مختلف جامعه اعم از فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی را درگیر خود کرده است.

سرهنگ کریمی ادامه داد: عدم هماهنگی دستگاه‌های مختلف در بخش مبارزه با مواد مخدر از جمله دلایل کمرنگ بودن موفقیت‌ها در این حوزه است.

وی افزود: معمولاً برخورد‌ها در جهت مبارزه با مواد مخدر بیشتر جنبه قهری دارد و از جنبه اجتماعی و فرهنگی مبارزه با مواد مخدر، غفلت می‌شود.

معاون اطلاعات و عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر افزود: آموزش و اقدامات فرهنگی در داخل مدرسه، دانشگاه و محیط کار کمتر صورت گرفته و بیشتر این اقدامات به مبارزه پلیس و دستگاه‌های قضایی محول شده است.

سرهنگ کریمی اظهار داشت: موضوع اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر در راستای سیاست‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر از سوی ریاست جمهوری طی شش ماه گذشته در دستور کار قرار گرفته و قرار است کلیه دستگاه‌های فرهنگی و اجتماعی به ویژه سمن‌ها در این حوزه نقش آفرینی کنند.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا درمان قطعی برای اعتیاد به مواد مخدر صنعتی وجود دارد یا خیر گفت: مواد مخدر صنعتی دست ساخته کشور‌های پیشرفته و غربی است که خود آن‌ها نیز با این مواد دچار چالش شده اند و متاسفانه هنوز درمان قطعی و قابل توجهی برای اعتیاد به مواد مخدر صنعتی وجود ندارد.

معاون اطلاعات و عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه برگشت پذیری افراد درگیر روان گردان صنعتی بسیار اندک است، عنوان کرد: بیشتر مرگ و میر‌های ناشی از اعتیاد در دنیا مرتبط با مواد مخدر صنعتی و روان گردان هاست.

وی با اشاره به آمار اعلام شده از سوی سازمان ملل درخصوص سود در گردش چرخه قاچاق مواد مخدر گفت: طبق این گزارش، سود این چرخه سالانه بین 2هزار و 500 میلیارد دلار تا 2هزار و 800 میلیارد دلار است و قطعا سوداگران مواد مخدر به هیچ عنوان از این سود چشم پوشی نمی‌کنند.

وی ادامه داد: 30 تا 35 درصد از مواد مخدر تولید شده در افغانستان از مسیر جمهوری اسلامی ایران عبور می‌کند که بخشی از آن به ویژه تریاک در کشور ما مصرف می‌شود و مابقی نیز به مقصد کشور‌های اروپایی ترانزیت می‌شود.

وی افزود: بر اساس اعلام ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور حدود 2میلیون و 800 هزار نفر معتاد در کشور داریم.

سرهنگ کریمی بیان داشت: دستگیری باند‌ها و شبکه‌ها و به تبع آن افزایش قیمت مواد مخدر از جمله اقداماتی است که برای مبارزه با مواد مخدر در کشور انجام می‌شود.

معاون اطلاعات و عملیات پلیس مبارزه با مواد مخدر با اظهار اینکه برخی کشور‌های توسعه یافته برای آسیب رساندن به دیگر کشور‌ها از مواد مخدر به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده می‌کنند افزود: امروزه مبارزه با مواد مخدر بسیار پیچیده و سخت شده و این معضلی جدی است که اکثر کشور‌های دنیا با آن دست به گریبان هستند.

کریمی گفت: بالغ بر 813 هزار کیلوگرم انواع مواد مخدر در پایان سال 1397 از سطح کشور جمع آوری شد که این حجم از کشفیات در دنیا بی نظیر است و این جز با تلاش همکاران ما در ستاد و سایر دستگاه‌های مقابله‌ای میسر نشده است.

منبع: میزان

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها