کد خبر: 686243
|
۱۴۰۳/۰۹/۰۲ ۱۰:۴۵:۴۴
| |

پزشکیان: افزایش سطح سلامت مردم، مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار است

پزشکیان در پیامی با تقدیر از خدمات ارزشمند دکتر محمدعلی برزگر، بنیان‌گذار جهانی خانه‌های بهداشت، در مراسم بزرگداشت وی در شهرستان آمل، مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار کشور را افزایش سطح سلامت مردم عنوان کرد.

پزشکیان:  افزایش سطح سلامت مردم، مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار است
کد خبر: 686243
|
۱۴۰۳/۰۹/۰۲ ۱۰:۴۵:۴۴

پیام رییس جمهور در آیین بزرگداشت استاد دکتر محمدعلی برزگر امروز جمعه توسط فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در دانشگاه شمال آمل که جمع زیادی از پزشکان و استاندار مازندران نیز حضور داشتند، قرائت شد.

به گزارش ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان در این پیام آورده است که یکی از مهم ترین مؤلفه های توسعه پایدار و از اهداف اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی، تأمین و ارتقاء سطح سلامت همه مردم کشور بوده که ضامن پویایی و نشاط عمومی جامعه است.

وی گفت: بی شک خدمت و تلاش صادقانه در این مسیر انسانی و همچنین خدمت بی شائبه به هموطنان یکی از با ارزش ترین فعالیت ها و از باقیات صالحات است.

رئیس جمهور اضافه کرد: دستاوردهای برجسته این حوزه مهم و فراگیر که امروز به عنوان یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران نام برده می شود، حاصل زحمات متعهدانه فرهیختگانی چون دکتر محمد علی برزگر است.

پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است

پزشکیان خاطر نشان کرد: طبیب درد آشنا و اهل علم و عمل با پایه گذاری خانه های بهداشت کشور در محروم ترین نقاط کشور دانش و تخصص خویش را در راه خدمتگزاری و اعتلای بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور به کار گرفت و مسیر ماندگاری برای توسعه نظام سلامت کشور هموار کرد که اکنون شاهد ۲۵ هزار خانه بهداشت در روستاها به ویژه مناطق محروم هستیم.

پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است

وی تصریح کرد: در سیره زندگی استاد محمد علی برزگر، ایمان، اخلاصمسئولیت پذیری تلاش، امید، توکل به خداوند، عشق خدمت به مردم متجلی است.

رئیس جمهور در ادامه این پیام آورده است که برای جامعه پزشکی ما مایه افتخار است که افرادی پرتوان و نیکو سرشت در سودای تأمین سلامت انسانها همه همت خویش را در طبق اخلاص گذاشته اند و مجدانه تلاش می نمایند. کشور ما با چنین پشتوانه و مواریث علمی و استعدادهای انسانی ارزشمند ثابت کرده است در تر از کشورهای پیشتاز در دانش پزشکی است.

وی خاطر نشان کرد: بزرگداشت مقام و جایگاه این استاد فرزانه و فرزند برومند ایران در خطه مازندران در راستای معرفی مفاخر و نخبگان علمی به جامعه به ویژه نسل جدید اقدامی قابل تقدیر است.

پزشکیان گفت: اینجانب با تجلیل از خدمات این چهره فرهیخته از حضور همه شرکت کنندگان و دست اندرکاران برای تکریم اندیشه پویای این سرمایه علمی و اجتماعی قدردانی میکنم و توفیقات بیش از پیش همه خادمان نظام اسلامی را از درگاه خداوند بزرگ مسئلت دارم. عمر ایشان مستدام و اندیشه پویا و پیشه پر مهر ایشان وزین و منور باد.

به گزارش ایرنا، دکتر محمدعلی برزگر، که از او به عنوان بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت یاد می‌شود، در آیینی امروز جمعه در زادگاهش شهرستان آمل تجلیل شد.

در این آیین که با حضور پزشکان نسل‌های قدیمی و جدید و مدیران کشوری در دانشگاه شمال آمل برگزار شد، از دکتر «محمدعلی برزگر» تجلیل شد.

نخستین خانه بهداشت و پایلوت این ایده توسط دکتر برزگر نخستین بار در منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر شهرستان ارومیه، در سال ۱۳۵۲ تجهیز و راه اندازی شد.

دکتر محمدعلی برزگر متولد سال ۱۳۲۱ در آمل است.

او مدرک پزشکی و کارشناس ارشد بهداشت عمومی را از دانشگاه تهران دریافت کرده و پس از آن مدتی را در دانشگاه «نورث کارولینای آمریکا» به تحصیل و تحقیق پرداخت و دوباره به دانشکده بهداشت دانشگاه تهران بازگشت.

وی نخستین خانه بهداشت را در ارومیه (منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر) در آبان‌ماه سال ۱۳۵۲ بنا و توسط معاون مدیرکل سازمان جهانی بهداشت و با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد و نخستین گروه بهورزهای ایران را آموزش داد و برای فعالیت در خانه‌های بهداشت، استخدام کرد.

دکتر برزگر سال‌ها به‌عنوان رئیس بهداشت جهانی در کشورهای یمن، مصر، پاکستان و سومالی خدمت کرد.

دکتر برزگر در حوزه مسئولیتی نیز مدیر سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی بود.

از دستاوردهای دکتر برزگر می‌توان به بررسی وضعیت موجود طرح ارائه خدمات بهداشتی در سال ۱۳۴۹ دریافت که شکایات مردم از بیماری‌ها معمولا به پنج مورد خلاصه می‌شد.

در تابستان اسهال و استفراغ، در زمستان ذات‌الریه، دردهای عضلانی و استخوانی و در تمام سال، زخم‌های جلدی بیماران را آزار می‌داد و علت ۸۰ درصد مراجعه آن‌ها به درمانگاه‌ها بود.

در آن مقطع زمانی ۷۰ هزار روستا در کشور وجود داشت و حدود ۷۰ درصد جمعیت در روستاها زندگی می‌کردند اما خدمات بهداشتی تنها در شهرها خلاصه شده بود. اگر آنان دچار مشکل می‌شدند ناچار بودند کیلومترها مسیر را طی کنند تا بتوانند به مراکز درمانی مراجعه کنند.

در شهر ارومیه، منطقه چنقرالوی پل، روستای حیدرلوی بیگلر را به‌عنوان پایلوت انتخاب تا نخستین مرحله از طرح خانه‌های بهداشت را در این منطقه آغاز شود.

این طرح با مشارکت وزارت بهداشت، دانشکده بهداشت دانشگاه تهران و سازمان جهانی بهداشت شروع شد و خانم بهاره اکبری که ساکن همان منطقه بود به‌عنوان نخستین بهورز آموزش داده شد و خانه بهداشت تجهیز و اعلام شد که نخستین خانه بهداشت ایران در ارومیه تأسیس شده است.

بعد از ۶ ماه دوره آزمایشی که از خانه بهداشت استقبال خوبی صورت گرفت، تصمیم گرفته شد دومین خانه بهداشت در روستای «کانیان» منطقه چنقرالوی پل تأسیس شود.

این اقدام پس از آن در سطح استان آذربایجان غربی و در ارومیه اجرا شد و بعد از آن به خوی، سلماس و چند نقطه دیگر گسترش یافت.

بعد از بررسی فعالیت سه‌ساله خانه‌های بهداشت از سازمان بهداشت جهانی درخواست شد تا یک تیم بین‌المللی برای ارزیابی پروژه ارسال کنند.

 

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها