سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مطرح کرد:
لزوم کنترل جرائم در فضای مجازی
سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: فضای مجازی می تواند یک فرصت باشد، در حالی که در جامعه ما تهدیداتی را ایجاد کرده است، بطوریکه افزایش جرائم در این حوزه باید کنترل شود.
اعتمادآنلاین| فرزاد جلیلیان در جلسه کارگروه تخصصی پیشگیری از جرایم نوپدید و آسیبهای فضای مجازی برضرورت پرداختن به فضای مجازی تاکید کرد و گفت: فضایی که می تواند بستر مناسبی برای راه اندازی کسب و کارهای نوین باشد، تبدیل به فضایی برای اقدام و هجمه علیه ارزشها و مبانی اخلاقی و بستر ساز جرائم شده است. همانطور که در جنگ تحمیلی دشمن قبل از انجام حملات اقدام به ریزش آتشتهیه می کرد، امروزه نیز شاهد هستیم در راستای تخریب ارزشها با استفاده از فضای مجازی این کار را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه فضای سایبر قدرتمندترین ابزار در دست دشمن برای ناتوی فرهنگی علیه نظام است، گفت: در حال حاضر در این عرصه کار جهادی لازم است و معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم هم با رویکرد ایجابی برای مدیریت و کنترل جرائم و آسیب ها وارد این فضا شده است.
جلیلیان تصریح کرد: ما این فضا را نفی نمی کنیم و نمی توانیم خودمان را از فنآوری محروم کنیم. این تکنولوژی می تواند در خدمت مردم ایران، اهداف نظام جمهوری اسلامی و اهداف والای انسانی باشد.
سرپرست مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی معاونت با اشاره به ورود معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به موضوع فضای مجازی گفت: معاونت در صدد است که حرکت مثبتی را در جهت پیشگیری از جرایم و آسیب های فضای مجازی انجام دهد و در این مسیر مساعدت و یاری متخصصین و اساتید این حوزه را میطلبد.
وی اضافه کرد: معاونت اجتماعی در اواخر سال 96 اولین کمیته علمی- ملی در فضای مجازی کشور را با موضوع پیشگیری از جرایم و آسیب های این حوزه ایجاد کرد. در راستای اهداف این کمیته 21 نشست کاربردی تشکیل شد و از مهمترین مصوبات آن تهیه پیش نویس نظام پیشگیری از جرایم فضای مجازی و پذیرش آن توسط متولیان این حوزه بوده است.
جلیلیان به موضوعات بررسی شده در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم مانند ارز دیجیتال با تکیه بر بیت کوین، فیشینگ (کلاهبرداری اینترنتی)، فضای مجازی و رسانههای نوین اشاره کرد و گفت: در سال گذشته در معاونت اجتماعی به این موضوعات پرداخته و از دانش و تخصص اساتید و تجربههای سازمانهای مربوطه از جمله پلیس فتا برای پیشبرد این اهداف استفاده شد.
جلسه کارگروه تخصصی پیشگیری از جرایم نوپدید و آسیبهای فضای مجازی روز چهارشنبه با حضور اساتید دانشگاه، متخصصین حوزه سایبر و فضای مجازی در محل معاونت اجتماعی قوه قضاییه برگزار شد.
منبع: ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید