گلایه نماینده مردم زاهدان در حوزه بهداشت:
کمبود پزشک در سیستان و بلوچستان بسیار شدید است
قائم مقام و معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت درخصوص نحوه و میزان اعزام پزشک متخصص به استان سیستان و بلوچستان توضیح داد.
اعتمادآنلاین| سرانه پایین و به دنبال آن کمبود پزشک در کشور طی چند وقت گذشته واکنشهای مختلفی را به دنبال داشته است. برخی معتقدند که تعداد سرانه پزشک و توزیع پزشک در کشور مناسب بوده و نیاز به تربیت پزشک بیشتر وجود ندارد. در مقابل برخی با استناد به آمار ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت و حقایق جامعه معتقدند تعداد پزشک در کشور کم است و نیاز به تربیت پزشک بیشتر وجود دارد.
در همین راستا علیم یارمحمدی عضو کمیسیون عمران مجلس و نماینده مردم زاهدان با گلایه از وضعیت بحرانی شهرستانهای استان سیستان و بلوچستان در زمینه کمبود پزشک گفت: کمبود پزشک در سیستان و بلوچستان بسیار شدید است. نزدیک 15 شهرستان استان سیستان و بلوچستان از جمله نیکشهر، چابهار، سراوان، کنارک و سرباز و... از نداشتن نیروی پزشک متخصص، به مشکلات فراوانی برخوردهاند. روستاهای استان نیز در وضعیت به مراتب نامناسبتری قرار دارند.
وی در ادامه افزود: در استان سیستان و بلوچستان سه دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد. این دانشگاهها فقط نیاز مرکز استان را میتوانند جوابگو باشند و شهرستانهای اطراف را نمیتوانند پوشش دهند. در برخی مناطق استان از قبیل زرآباد و دشتیاری، دسترسی به پزشک عمومی نیز بسیار دشوار است.
اعزام 48 پزشک متخصص به استان سیستان و بلوچستان در سال 97
قائم مقام و معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت در این خصوص گفت: بر اساس اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، سهمیه دانشگاههای علوم پزشکی کشور با در نظر گرفتن نظام تخصیص منابع ساختاری خدمات درمان بستری کشور، با توجه به موارد فوق در توزیع آمار نیروها و خدمات تخصصی موجود در بانک اطلاعاتی نیروهای تخصصی، تعداد فارغ التحصیلان هر رشته، مستندات و نظرات کارشناسی دانشگاهها و نظریه کارشناسی معاونت درمان وزارت متبوع صورت میپذیرد.
وی افزود: پزشکان متخصص در سال 97 نیز با هماهنگیهای به عمل آمده با معاون درمان دانشکده علوم پزشکی زاهدان و ایرانشهر به ترتیب 48 و61 نفر (متخصص متعهد خدمت سهمیه آزاد و مازاد مناطق محروم) در رشتههای مورد نیاز به شرح جدول ذیل به دانشگاههای مذکورمعرفی شدهاند که توزیع نیروهای اعزام شده در سطح استان بر عهده معاونت درمان دانشگاه و با مدیریت وی صورت میپذیرد.
قائم مقام و معاون اجرایی معاونت درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: لازم به ذکر است تعداد فارغالتحصیلان متعهد خدمت درمانی صرفاً بخش کوچکی از متخصصین موجود در دانشگاهها اعم از ( استخدام رسمی، پیمانی، هیئت علمی ضریب کا، قراردادی و...) را تشکیل داده و اولویت تخصیص نیرو در هر سال بر مبنای رفع نیاز مناطق محروم کشور تعیین میشود.
وی گفت: این معاونت در تلاش است در توزیع نیروی تخصصی سال جاری با هماهنگی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان- ایرانشهر نسبت به اعزام نیروی تخصصی مورد نیاز با رعایت نظام سطح بندی به آن دانشگاه اقدام لازم را انجام دهد.
منبع: فارس
دیدگاه تان را بنویسید