کد خبر: 326049
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۸ ۱۶:۰۷:۰۰
| |

به دنبال اظهارنظرات متفاوت درباره کاهش ترافیک تهران:

ترافیک تهران واقعا کاهش داشت؟/ معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری: 6 درصد کاهش ترافیک داشتیم/ مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک: 14 درصد کاهش ترافیک داشتیم/ رییس پلیس پایتخت: طرح کاهش فقط در روزهای اول اجرا تاثیر داشت

معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران از کاهش 6 درصدی ترافیک تهران با اجرای طرح کاهش آلودگی هوا خبر داد. این در حالی است که مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران می‌گوید این عدد 14 درصد است.

ترافیک تهران واقعا کاهش داشت؟/ معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری: 6 درصد کاهش ترافیک داشتیم/ مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک: 14 درصد کاهش ترافیک داشتیم/ رییس پلیس پایتخت: طرح کاهش فقط در روزهای اول اجرا تاثیر داشت
کد خبر: 326049
|
۱۳۹۸/۰۵/۰۸ ۱۶:۰۷:۰۰

اعتمادآنلاین| ‌ محسن پورسیدآقایی درباره طرح کاهش آلودگی هوا و تأثیر آن بر ترافیک پایتخت اظهار داشت: کاهش آلودگی هوا و ترافیک، 2 هدف اصلی اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هواست.

معاون حمل‌ و نقل و ترافیک شهرداری تهران از کاهش 13 درصدی ترافیک تیر سال جاری نسبت به خرداد سال‌جاری در محدوده‌ کنترل آلودگی هوا خبر داد و گفت: برابر مقایسه‌ صورت گرفته در تیرماه جاری با تیر سال گذشته، کاهش ترافیک در هسته میانی شهر مشهود است.

وی در واکنش به این انتقاد که طرح کنترل آلودگی هوا، ترافیک را در حلقه‌ میانی کاهش داده اما ترافیک در حلقه‌ سوم شهر افزایش‌ یافته است، تصریح کرد: معتقدم وقتی محدوده‌های مرکزی شهر را با محدودیت تردد کنترل می‌کنیم، به‌نوعی سفر از مبدا را کنترل کرده‌ایم، به این معنی که وقتی شخصی در محدوده‌ مرکزی شهر کار دارد و با محدودیت تردد مواجه می‌شود دیگر از وسیله‌ نقلیه شخصی خود استفاده نمی‌کند.

معاون شهردار تهران با بیان این‌که محدودیت سفر به‌نوعی کاهش تقاضای سفر است، تصریح کرد: آمار و سنجش‌های ما نشان می‌دهد در کل شهر تهران کاهش 6 درصدی ترافیک را شاهد بوده‌ایم.

به گفته‌ وی تنها در 2 بزرگراه، یکی مسیر جنوب بزرگراه امام علی(ع) و دیگری بزرگراه همت شاهد افزایش ترافیک با اجرای این طرح بوده‌ایم که البته جمع‌آوری پل گیشا نیز به دلیل تغییر مسیر بسیاری از شهروندان در افزایش ترافیک بزرگراه همت نقش داشته است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک: کاهش ترافیک 14 درصد بوده است

پورسیدآ‌قایی در حالی از این موضوع خبر می دهد که مدیرعامل سازمان حمل‌و نقل و ترافیک عدد دیگری را مطرح می کند.

یوسف حجت در یک برنامه ای رادیویی با اشاره به کاهش 14 درصدی ترافیک تهران با اجرای طرح ترافیک جدید گفت: این کاهش صبح ها حدود 4 و در عصرها 30 درصد بوده است. گرچه حمل و نقل عمومی فعلی در حالت ایده آل قرار ندارد اما پیشرفت خوبی نسبت به سال های گذشته دارد. حدود 21 سال پیش چیزی به نام مترو در تهران وجود نداشت اما اکنون 7خط مترو روزانه 2.5 میلیون مسافر را جابجا می کند.

وی در خصوص عدم تمایل مردم برای استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی اظهار کرد : یکی از دلایل پایین بودن قیمت سوخت در کشور است که سبب می شود مردم ترجیح دهند از خودروی شخصی استفاده کنند و رغبتی به سیستم حمل و نقل عمومی نداشته باشند.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران خاطر نشان کرد : به دلیل رویکرد مردم به وسیله نقلیه شخصی ، ناچار شدیم برای کنترل ترافیک به طرح های ترافیک و کنترل آلودگی روی بیاوریم که این طرح ها به خصوص در دوسال اخیر موفقیت آمیز بوده است.

حجت به معایب طرح ترافیک در گذشته اشاره کرد و گفت : طرح ترافیک در گذشته جامعه شهری را به دو دسته تقسیم می کرد.دسته نخست 120هزار نفری بودند که همواره می توانستند حتی برای پیش پا افتاده ترین کارها وارد محدوده ترافیکی شوند و گروه دیگر چند میلیون خودرویی بودند که برای کار اضطراری و اورژانسی هم اجازه ورود به این محدوده را نداشتند.

وی اضافه کرد : طرح جدید این تقسیم بندی را از بین برده است و همه مردم در صورت نیاز می توانند وارد طرح شوند و مدیریت ورود و خروج در این محدوده به خود شخص واگذار شده است.

وی دغدغه اصلی اجرای طرح ترافیک را آلودگی هوا دانست و عنوان کرد : در تهران دریافت معاینه فنی خودروها به درستی صورت نمی گرفت اما شرط داشتن معاینه فنی برای ورود به محدوده طرح ترافیک ، انگیزه بالایی برای دریافت آن ایجاد کرد که خود عامل کاهش آلاینده های هواست.

حجت به بررسی مزایای دیگر طرح جدید پرداخت و بیان کرد : در راستای کاهش آلودگی هوا ، 25درصد تخفیف هزینه طرح ترافیک برای خودروهایی که دارای معاینه فنی برتر باشند درنظر گرفته شده است.

وی ادامه داد : مبلغ عوارض برای زمان های پیک صبح (ساعت 6:30 الی 10) و پیک عصر (16 تا پایان زمان طرح ) بسیار بالاتر از زمان های دیگر است.همین موضوع سبب شده افراد کارهای غیر ضروری خود را به ساعاتی غیر از اوج ترافیک موکول کنند.همین موضوع آلودگی را نیز به شدت کاهش داده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران از کاهش 14 درصدی ترافیک تهران نسبت به زمان مشابه سال گذشته خبر داد و گفت : این کاهش در محدوده زوج و فرد است که صبح ها حدود 4 و در عصرها 30 درصد بوده است.

حجت در خصوص چند خودرویی شدن افراد ثروتمند برای ورود بیشتر به طرح ترافیک توضیح داد : هزینه عوارض ورود به محدوده طرح ترافیک به مراتب بسیار کمتر از خرید خودرو است و اینکه شخص برای 20 روز اقدام به خرید خودروی دوم نماید از نظر منطق اقتصادی به صرفه نیست.

وی تاکید کرد: این طرح با همکاری نهادهایی مانند شهرداری ، پلیس راهنمایی و رانندگی ، شورای شهر ، شورای هماهنگی ترافیک و ... ، برای زمان حال برنامه ریزی شده است و ممکن است چند سال دیگر این کارایی را نداشته باشد و مورد بازبینی قرار گیرد.

رییس پلیس تهران: طرح کاهش فقط در روزهای نخست تاثیر داشت

همه این‌ها در شرایطی است که رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ پیش‌تر گفته بود به نظر می رسد این طرح تاثیر چندانی نداشته است.

سردار محمدرضا مهماندار رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اما می‌گوید این طرح بعد از گذشت چند هفته خاصیت خود را از دست داده است.

به گفته سردار مهماندار با اجرای این طرح در ابتدا در محدوده پیرامونی با افزایش ترافیک و در محدوده داخل اجرای طرح با کاهش ترافیک مواجه شدیم، اما آرام آرام به حالت قبلی بازگشتیم.

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها