کد خبر: 335956
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۸ ۱۵:۴۴:۳۰
| |

آیا زشت‌انگاری نوعی اختلال روانی است؟

فائزه غلامیان گفت: بسیاری از متخصصان زیبایی زمانی که با افرادی مواجه می‌شوند که بدون دلیل این احساس را دارند و هیچ نقصی را ندارند، آن‌ها را به روانپزشک ارجاع می‌دهند تا بر اساس دوره‌های روان درمانی تایید درونی خود را دریافت سازند.

آیا زشت‌انگاری نوعی اختلال روانی است؟
کد خبر: 335956
|
۱۳۹۸/۰۶/۰۸ ۱۵:۴۴:۳۰

اعتمادآنلاین| ‌ ریشه اختلال زشت‌انگاری به سالیان قبل باز می‌گردد و در حال حاضر نیز بر اساس طبقه‌بندی‌های انجام شده این موضوع در زمره اختلالات وسواسی اجباری طبقه‌بندی می‌شود.

یکی از اختلالاتی که بیش از باقی موضوعات خودنمایی می کند، اختلال خود زشت پنداری است که امروزه آفت جان افراد این سرزمین شده است و بیشتر نیز در بین قشر زنان بروز پیدا کرده است به صورتیکه تبدیل به یک پدیده ناهنجار شده و حتی در مواقعی نیز تاثیراتی مخرب همراه با صدمات جبران ناپذیری را در بر دارد. البته نباید از بروز این اختلال در مردان جامعه و مراجعه پرتعداد آنان به پزشکان جراحی زیبایی و پوست هم گذشت که این روزها مراجعه پر تعدادی ندارند.

فائزه غلامیان، روانپزشک و استادیار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران، در خصوص این اختلال گفت: ریشه اختلال زشت انگاری به سالیان قبل باز می گردد و در حال حاضر نیز بر اساس طبقه‌بندی‌های انجام شده است این موضوع در زمره اختلالات وسواسی اجباری طبقه بندی می‌شود.

وی در خصوص دلایلی در این رابطه وجود دارد نیز بیان کرد: حساسیت هایی که برای افراد به وجود می آید عامل اصلی به وجود آمدن این اختلال است، برای مثال افراد در خصوص وزن و وضعیت ظاهری خود رضایت ندارند و در نتیجه حساسیت‌هایی برای آنان به وجود می آید در این زمان است تبدیل به معضلی در ذهن و فکر فرد می شود، همچنین این حساسیت های نشات گرفته از جامعه ای است که افراد در درون آن زندگی می کنند و همواره سعی در مقایسه خود با دیگر افراد اجتماع و الگوهای بیرونی دارند.

غلامیان ادامه داد: در شرایط فعلی نیز با توجه به وسعت فضای دسترسی به شبکه جهانی اینترنت و ابزارهای استفاده از آن، افراد در شرایطی قرار می گیرند که با دیدن تصاویر افراد مشهور و معروف سعی دارند تغییراتی را در خود به وجود آورند.

این روانپزشک در خصوص تمایل به تغییر ظاهر در افراد نیز بیان کرد: تمایل تغییر ظاهر در یک فرد به عدم تایید درونی است که از سوی خود دریافت می کند، اگر فرد در رابطه اولیه با الگوهایی همچون مادراحساس امنیت داشته باشد این امنیت در قسمت ها و شکل های مختلف خود را نشان می دهد که یکی از این قسمت ها رضایت از ظاهر و وضعیت خود فرد است، اما اگر در این رابطه احساس امنیت و تایید درونی به وجود نیاید، فرد به دنبال دریافت تایید از محیط پیرامون است اما چون تایید درونی وجود ندارد نمی تواند آن را دریافت کند، در نتیجه متمایل به موضوعی همچون تغییر در ظاهر می شود و آن را نیز انجام می دهد.

غلامیان در ادامه نیز در رابطه با راهکارهایی که در این خصوص وجود دارد گفت: بسیاری از متخصصان زیبایی زمانی که با افرادی مواجه می شوند که بدون دلیل این احساس را دارند و هیچ نقصی را ندارند، آن هارا به روانپزشک ارجاع می دهند تا بر اساس دوره های روان درمانی تایید درونی خود را دریافت سازند و نیازی به انجام جراحی هایی که باعث تغییرات در ظاهر آن ها می شود را انجام ندهند.

وی در پایان نیز در خصوص قضاوت هایی که در این رابطه صورت می گیرد و میزان توجهی که به آن باید کرد نیز گفت: قضاوت همواره در درون جامعه ما وجود داشته است و می توان گفت جزء جدایی ناپذیر جامعه و اجتماع ما است، اما اگر کسی احساس تایید درونی خود را داشته باشد دیگر همواره نیاز به تایید تمامی افرادی که در پیرامون آن حاضر اند ندارد، البته این موضوع نباید فراموش شود که افراد نیاز به تایید بیرونی نیز دارند اما زمانی که این تایید تبدیل به موضوعی می شود برای به وجود آمدن افت و اختلال عملکرد، فقط صدمات را وارد می سازد و فرد باید به روانپزشک مراجعه کند، در نتیجه همانطور که گفته شد باید کم اهمیت ترین موضوع تایید های بیرونی و قضاوت هایی باشد که همواره وجود داشته است

منبع: برنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها