مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی:
اپلیکیشنها، وسیله ارائه خدمات بیمهای به روستاییان میشود/ بهره مندی زنان از بیمه اجتماعی بالا نیست
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با اشاره به جامعه هدف 6.5 میلیونی که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند تاکید کرد که باید ضریب خانواری که تحت پوشش بیمه هستند افزایش یابد.
اعتمادآنلاین| علی شیرکانی با بیان اینکه بر اساس سرشماریها 21 میلیون جمعیت روستایی داریم گفت: جمعیت 18 تا 50 سال که حدود 10 میلیون نفر هستند، می توانند به عضویت صندوق در بیایند.
وی افزود: از این تعداد، 30 درصد روستاییان تحت پوشش بیمههای دیگر هستند و با احتساب این آمار میتوان گفت که جمعیتی حدود 6.5 میلیون نفر میتوانند به نوعی به عضویت صندوق دربیایند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه باید ضریب خانواری که تحت پوشش بیمه هستند افزایش یابد گفت: جمعیت شهرهای زیر 20 هزار نفر نیز در قانون میتوانند مشمول صندوق باشند. یکسری مشاغل خاص هم بعدها به قوانین اضافه شدند که رانندگان بین شهری و مهندسان کشاورزی این شهرها از این جمله بودند.
شیرکانی با اشاره به تحقیقات ایسپا و ناشناخته بودن صندوق برای نیمی از افراد جامعه که در این نظرسنجی شرکت کرده بودند گفت: 51 درصد افراد جامعه مورد سنجش، از صندوق شناخت نداشتند که نشان میدهد نتوانستهایم بخوبی خدمات مان را بشناسانیم.
وی همچنین به تعریف هشت سطح درآمدی برای تعیین نرخ حق بیمه و بهره مندی از مستمری در دوران بازنشستگی اشاره کرد و گفت: متناسب با درآمد اعلامی، حق بیمه مشخص می شود. 5 درصد این درآمد از سوی بیمه شده و دو برابر آن از سوی دولت تقبل میشود. اگر حداقل حقوق را در نظر بگیریم، حق بیمه ماهانه 55 و سالانه 660 هزار تومان میشود که دوبرابر آن را هم دولت تقبل میکند.
وی افزود: خدمات ما بلندمدت است و شامل مستمری بازنشستگی، فوتی و از کارافتادگی می شود.
وی با بیان اینکه سرانه درمان روستاییان پایینتر است و کیفیت دفترچه کارکنان دولت را ندارد گفت: سرانه درمان روستاییان به بیمه سلامت ایرانیان اختصاص می یابد. معتقدیم نباید متولی درمان باشیم و لزومی ندارد مراجع مختلف متولی درمان باشند و صلاح نیست ما متولی درمان هم باشیم اما اینکه ارتباط قوی بین ما و بیمه سلامت وجود ندارد از جمله نقاط ضعف است و این عدم ارتباط، در شناخت و ارائه خدمات ما اشکالاتی ایجاد و نقصان به همراه دارد.
شیرکانی با بیان اینکه این صندوق جوان است و باید از تجربه سایر صندوق ها درس بگیریم اظهار کرد: باید به این صندوق نگاه بیمهای داشته باشیم. هنوز موج بازنشستگی فرا نرسیده و فرصت داریم تا اصلاحات پارامتریک لازم انجام شود تا در نهایت صندوق پایداری داشته باشیم. لازم است وفاق ملی بین همه نهادها بویژه دولت و مجلس برقرار شود. نباید کاری کنیم که به حیات صندوقهای بیمهای خدشه وارد شود.
وی به شروع اقداماتی برای تغییر آیین نامه اجرایی صندوق اشاره و اظهار کرد: عدالت این است که افراد متناسب با آورده خود، دریافتی داشته باشند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر افزود: بیش از 1800 کارگزاری داریم که برای جذب بیمه شدگان جدید تلاش می کنند که باید جایگاه و توانمندیهای آنها تقویت شود تا با کار تخصصی شاهد گسترش شمار بیمه شدگان باشیم. افراد شاغل در کارگزاریها نیازمند آموزشهای تخصصی هستند. پراکنده بودن جمعیت جامعه هدف از مشکلات و دغدغههای ماست البته ضریب نفوذ تلفن همراه در این مناطق نیز روز به روز در حال افزایش است و در حال ایجاد تغییراتی و استفاده از ابزارهای جدید چون ارائه خدمات از طریق اپلیکیشنها برای جذب و تمدید بیمه هستیم.
شیرکانی با بیان اینکه میزان بهره مندی زنان از بیمه اجتماعی بالا نیست که باید روی آن بیشتر کار کنیم، درباره بودجه سال 99 صندوق گفت: رایزنیهایی برای بودجه 99 شروع شده و در تلاش برای واقعی تر کردن سهم دولت در صندوق هستیم. حسابرسی شده بدهی دولت تا آخر سال97، 2700 میلیارد تومان است.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید