کد خبر: 352710
|
۱۳۹۸/۰۷/۲۶ ۱۱:۲۷:۳۶
| |

دبیر کمیته اسکان و تغذیه اربعین:

امکان ندارد در اربعین کالا قاچاق شود/ کمبود یخ وجود دارد

دبیر کمیته اسکان و تغذیه اربعین با بیان این‌که موکب‌های عراقی در روز اربعین (27 مهرماه) جمع‌آوری می‌شود، گفت: خدمات‌دهی موکب‌های ایرانی در شهرهای زیارتی عراق و مرزهای دو کشور تا دوم آبان‌ماه ادامه دارد.

امکان ندارد در اربعین کالا قاچاق شود/ کمبود یخ وجود دارد
کد خبر: 352710
|
۱۳۹۸/۰۷/۲۶ ۱۱:۲۷:۳۶

اعتمادآنلاین| ‌ یوسف افضلی به ایسنا گفت: طبق جدول زمان‌بندی، موکب‌های ایرانی‌ها در عراق و مرزهای دو کشور از دهم تا بیست‌و پنجم ماه صفر برابر با 17 مهر تا دوم آبان‌ماه برپا هستند. در مرزهای دو کشور نیز آمادگی برای برگشت زائران ایجاد شده است و سعی می‌شود موکب‌های پرتوان همچنان برپا بمانند تا جمعیت بیشتری از زائران به کشور برگردند.

او با تاکید بر این‌که خدمات موکب‌ها کاملا رایگان است و هیچ موکبی حق ندارد برای خدمات از زائران مبلغی دریافت و یا گزینشی رفتار کند، اظهار کرد: به موکب‌های ایرانی اعلام شده که نباید صرفا محلی برای اقامت دوستان، اقوام و هم‌استانی‌های خود باشند، چون نقش آن‌ها کمک‌رسانی به موکب‌های عراقی است و موظفند هر زائر ایرانی و یا خارجی را پذیرش کنند.

وی اضافه کرد: برای همین کمیته ارزشیابی به عراق اعزام شده که روی عملکرد موکب‌های ایرانی نظارت داشته باشد تا آن‌ها تعهدات خود را اجرا و مسائل بهداشتی و خدماتی را نیز رعایت کنند. اگر مشکلی در گزینش‌های سلیقه‌ای و یا دریافت هزینه به وجود آمده می‌توان به این کمیته اطلاع داد تا مورد بررسی قرار گیرند. اگر عملکرد این موکب‌ها تایید نشود قطعا مجوزشان برای دوره بعد تمدید نخواهد شد.

او درباره انتقال بار موکب‌ها به عراق نیز گفت: اجناس مورد نیاز موکب‌ها با مجوز و از طریق گمرک خارج می‌شود. خروج یکسری اقلام ممنوع است مثل برنج، گوشت، تخم مرغ و روغن که به انداز نیاز اربعین برای خروج آن‌ها از کشور درخواست مجوز شد و این مجوزها هم بین استان‌ها تقسیم‌بندی شده که آن‌ها هم باید به گمرک اظهار کنند. در نتیجه تمهیداتی سنجیده شده که قاچاق کالا در جریان خروج کالاهای مورد نیاز در اربعین اتفاق نیفتد.

دبیر کمیته اسکان و تغذیه اربعین تاکید کرد: امکان خروج مایحتاج اساسی در جریان اربعین به هیچ وجه وجود ندارد و باید مجوزهای لازم دریافت و از طریق گمرک خارج شود.

وی با اشاره به رفع مشکل آب آشامیدنی به ویژه در گذرگاه‌های مرزی که در زمان رفت زائران، تامین آن با چالش مواجه شده بود، اظهار کرد: برای تامین آب از کمک‌های بنیاد مستضعفان؛ وزارت نیرو، برخی بانک‌ها و خیرین استفاده شد و درحال حاضر کمبودی در این بخش وجود ندارد و امیدواریم در زمان برگشت زائران نیز مشکلی برای تامین آب آشامیدنی نباشد.

افضلی تامین «یخ» را یکی از مشکلات حال حاضر موکب‌ها ذکر کرد و افزود: سعی می‌شود به اندازه نیاز روزانه، یخ تامین شود، البته کمبودهایی وجود دارد ولی فعلا مساله حاد نشده، مگر آن‌که در برگشت با حجم زیاد زائران مواجه شویم که در آن صورت حتما تامین یخ به یک چالش تبدیل خواهد شد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها