مغز، تنها فرمانده بدن ما نیست
جالب است بدانید که دستگاه گوارش نسبت به مغز نقش موثرتری در تعیین برخی رفتارهای اجتماعی ما از قبیل کمرویی دارد.
اعتمادآنلاین| بر اساس مطلب تازهای که در سایت "دیولت" منتشر شده است، دستگاه گوارش حتی میتواند عامل ابتلا به بسیاری از بیماریها مانند افسردگی، استرس مزمن و بیماریهای خودایمنی به خصوص اماس باشد، اما چگونه؟
محققان اکنون به این نتیجه رسیدهاند که وظیفه دستگاه گوارش و به خصوص رودهها، تنها هضم مواد غذایی نیست. در دستگاه گوارش انسان سیستم پیچیدهای وجود دارد که اغلب به طور مستقل کار میکند و بر خلاف سایر اعضای بدن نه تنها همیشه از دستورهای مغز پیروی نمیکند بلکه خود سیگنالهایی را به مغز میفرستد.
سیستم عصبی روده حتی بزرگتر و پیچیدهتر از سیستم عصبی در نخاع است و در بهبود سلامت مغز نقش زیادی دارد.
علاوه بر این، رودهها محل زندگی میلیاردها باکتری هستند که در مجموع میکروبیوم روده را تشکیل میدهند. تعادل میکروبیوم روده بسیار مهم است. با کاهش تعداد باکتریهای خوب روده، خطر ابتلا به سندرم روده تحریکپذیر، آلرژی، دیابت، ام اس، استرس مزمن و افسردگی بیشتر میشود.
فراموش نکنید که آنتیبیوتیکها، مصرف بیش از حد قند، چربی و الکل نقش مهمی در کاهش باکتریهای خوب روده دارند. علاه بر این عدم تعادل در میکروبیوم میتواند طی چهار نسل به ارث برسد و در آینده به یک مشکل جهانی بدل شود.
اما به گفته دانشمندان، تغذیه نقش مهمی در افزایش باکتریهای خوب روده دارد. جالب است بدانید در میان ساکنان قبیله 1000 نفری هادزا در تانزانیا که دارای متنوعترین میکروبیوم هستند، هیچ فردی مبتلا به بیماری مزمن روده یا دیابت نیست که این امر تنها به دلیل سطوح بالای فیبر در رژیم غذایی است.
به گزارش دویچهوله، علاوه بر فیبر، آجیل، دانهها و چربیهای گیاهی را نباید فراموش کرد. ضمنا، افزایش مصرف پروبیوتیکها، مانند لبنیات غنی شده با پروبیوتیک، سرکه سیب، شکلات تلخ، کفیر و ترشی کلم، باکتریهای خوب روده را افزایش میدهد.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید