علیزاده طباطبایی، وکیل پایه یک دادگستری:
قانون به قضات اجازه میدهد که حکم به انجام خدمات اجتماعی بدهند/ قضات به تکنسین قضایی تبدیل شدهاند!
علیزاده طباطبایی، وکیل پایه یک دادگستری، می گوید: قانون مجازتهای جایگزین هم باید در اصلاح گسترش پیدا کند و هم به نحوی قضات ملزم به اجرای آن شوند. تا زمانی که قضات را ملزم نکنیم این قانون را اجرا نمیکنند. برای قاضی راحتتر است که به متن قانون نگاه کند و براساس آن حکم صادر کند
اعتمادآنلاین| سیدمحمود علیزاده طباطبایی، وکیل پایه یک دادگستری، درباره بحث مجازاتهای جایگزین حبس و مورد استفاده قرار نگرفتن این قانون در قوه قضاییه میگوید: هنوز فرهنگ مجازاتهای جایگزین در دستگاه قضایی ایجاد نشده است. متاسفانه قضات به تعبیری تبدیل به تکنسین قضایی شدهاند.
او با بیان اینکه قضات توجه نمیکنند که با انسان مواجه هستند، عنوان میکند: اگر قاضی را برداریم و به جای آن کامپیوتر بگذاریم هم سریعتر و هم دقیقتر به پروندهها رسیدگی میکند.
علیزاده طباطبایی، با تاکید بر اهمیت و تحول مجازاتهای جایگزین بیان میکند: مجازات جایگزین نهاد خیلی مترقی بود که قانونگذار آن را ایجاد کرد، اما عملا اجرا نمیشود. ضمن اینکه مجازاتهای جایگزین برای حبسهای خیلی پایین است.
این وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر لزوم اصلاح قانون مجازتهای جایگزین، میافزاید: باید هم این قانون در اصلاح گسترش پیدا کند و هم به نحوی قضات ملزم به اجرای آن شوند. تا زمانی که قضات را ملزم نکنیم این قانون را اجرا نمیکنند. برای قاضی راحتتر است که به متن قانون نگاه کند و براساس آن حکم صادر کند.
علیزاده طباطبایی میافزاید: قانون به قضات اجازه میدهد که به جای حبس، حکم به انجام خدمات اجتماعی بدهند. میبینیم که اگر یک قاضی در یک شهرستان دور افتاده یک حکم جایگزین حبس میدهد، خیلی مورد توجه افکارعمومی قرار میگیرد و میگویند در فلان شهرستان یک قاضی وجود دارد که حکمهای حقوق بشری میدهد.
او با کافی ندانستن برخی موارد که قاضی در برخی شهرستانها به صورت موردی حکم جایگزین حبس میدهد، تاکید میکند: حکم جایگزین حبس دادن باید همهگیر شود و همه قضات متوجه شوند که هم میتوانند به کنوانسیونهای بینالمللی استناد کنند و هم میتوانند مجازات جایگزین حبس به جای حبس بدهند. اما خب متاسفانه این کار خیلی کم انجام میشود.
منبع: پارسینه
دیدگاه تان را بنویسید