کد خبر: 362210
|
۱۳۹۸/۰۸/۲۹ ۱۵:۲۸:۴۳
| |

محققان بررسی کردند

درمان بسیاری بیماری‌های صعب‌العلاج بوسیله بندناف نوزاد

بررسی های محققان نشان داد که خون موجود در بندناف نوزاد که درهنگام تولد دور ریخته می‌شود سرشار از سلول‌های بنیادی است که بیش از 80 نوع بیماری با آن قابل درمان است.

درمان بسیاری بیماری‌های صعب‌العلاج بوسیله بندناف نوزاد
کد خبر: 362210
|
۱۳۹۸/۰۸/۲۹ ۱۵:۲۸:۴۳

اعتمادآنلاین| امروزه در بیش از 95 کشور جهان امکان جمع‌آوری و ذخیره سازی سلول‌های بنیادی خون بند ناف وجود دارد، خون موجود در بند ناف نوزاد که در هنگام تولد دور ریخته می‌شود سرشار از سلول‌های بنیادی است و تنها یکبار برای هر فرد در طول دوران زندگی و هنگام تولد فرصت ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی خون بندناف وجود دارد.

امروزه بیش از 400 بانک خون بندناف در سراسر جهان وجود دارد و تا کنون 40هزار پیوند خون بندناف در جهان صورت گرفته است در حالی که هرساله 3هزار پیوند جدید به این آمار اضافه می‌شود.

ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد در ایران و در بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف رویان بیش از 14سال است که انجام می‌شود؛ این مرکز به عنوان تنها بانک خون بند ناف خویشاوندی از سال 1384 فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون بیش از 120هزار نمونه خون بندناف در این بانک ذخیره شده است.

پتانسیل درمان بیش از 80 نوع بیماری با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بند ناف وجود دارد و برخی بیماری‌هایی که منشا خونی دارند از جمله انواع سرطان‌های خون، تالاسمی، بیماری‌های نقص سیستم ایمنی و نیز کم خونی مادرزادی با این سلول‌ها قابل درمان هستند.

همچنین این سلول‌ها در مراحل پس از شیمی‌درمانی در درمان انواع سرطان‌ها می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند، بعلاوه ثابت شده است که سلول‌های بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماری‌های مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌هایی چون پارکینسون، بیماری‌های قلبی، دیابت، آسیب‌های نخاعی، فلج مغزی درحال انجام است.

با این اوصاف این سلول‌ها دارای پتانسیل بسیار بالای درمانی بوده و نامیرا هستند، پس از تولد نوزاد خون باقی مانده در بند ناف و جفت که غنی از سلول‌های بنیادی است می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌های صعب‌العلاج مورد استفاده قرار گیرد، همچنین این سلول‌های بنیادی در اثر تکثیرهای پی در پی دچار پیری نمی‌شوند، بنابراین والدین در زمان تولد فرزند می‌توانند این فرصت را مغتنم شمارند و سلول‌های بنیادی خون بند ناف نوزاد را ذخیره کنند، بدین منظور والدین نوزاد بایستی قبل از تولد نوزاد اقدام به ثبت نام در بانک خون بندناف کنند.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها