کد خبر: 363426
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۴ ۱۰:۴۵:۰۰
| |

گزارش «اعتمادآنلاین» از رشد چشمگیر واژه «مهاجرت» بین ایرانیان در گوگل:

موج جدید مهاجرت ایرانی‌ها در راه است؟/ جست‌وجوی واژه مهاجرت بین ایرانیان در گوگل، در هفته گذشته به بیشترین حد خود رسید

در روزهای گذشته خبری مبنی بر افزایش جست‌وجوی واژه «مهاجرت» در گوگل بین کاربران شبکه‌های اجتماعی پخش شد. موضوعی که «اعتمادآنلاین» هم در پیگیری‌های خود به آن رسید و مشخص شد بیشترین میزان جست‌وجوی این واژه نه تنها در این ماه بلکه طی پنج سال گذشته بین مردم ایران بی‌سابقه بوده است.

موج جدید مهاجرت ایرانی‌ها در راه است؟/ جست‌وجوی واژه مهاجرت بین ایرانیان در گوگل، در هفته گذشته به بیشترین حد خود رسید
کد خبر: 363426
|
۱۳۹۸/۰۹/۰۴ ۱۰:۴۵:۰۰

اعتمادآنلاین| نقل قول‌ها میان مردم حکایت از آن دارد که جست‌وجوی کلمه «مهاجرت» در هفت روز گذشته و بین ایرانیان رشد چشمگیری داشته است.

مهاجرت پدیده شومی تلقی می‌شود که سال‌هاست گریبان ایران را گرفته و در شرایطی که بخش اعظم این مهاجرت‌ها توسط نخبگانِ حوزه‌های مختلف کشور صورت می‌گیرد، نه تنها از لحاظ انسان‌شناسانه به شرایط اجتماعی آسیب می‌رساند بلکه سبب کند شدن روند رشد و پیشرفت کشور هم می‌شود.

به همین دلیل همواره مساله مهاجرت یکی از اساسی‌ترین موضوعات مورد بحث در حوزه جامعه‌شناسی عصر نو ایران بوده است.

جنگ یکی از اصلی‌ترین رخدادهایی است که مردم کشوری را ناچار به مهاجرت می‌کند و تا به حال هیچ اتفاق دیگری با آن نتوانسته رقابت کند.

پس از جنگ، مخاطرات شدید طبیعی، ورشکستگی‌های اقتصادی یک کشور و همچنین وجود آسیب‌های مهلک اجتماعی همچون فقر شدید جزو عواملی هستند که باعث مهاجرت جوامع مدنی می‌شوند.

ایران نیز در دهه‌های اخیر تمام این رخدادها را تجربه کرده است؛ از جنگ با عراق گرفته تا سیل و زلزله و بحران‌های جدی اقتصادی و اجتماعی. هر بار هم تعدادی از مردم ایران به خاطر همین مسائل تصمیم می‌گیرند سرنوشت خود را در کشوری دیگر محک بزنند.

حالا، در شرایطی که ایران هفته پایانی آبان‌ماه 98 را ملتهب پشت سر گذاشت، پدیده مهاجرت حداقل در فضای اینترنتی دوباره قوت گرفته است.

طبق پیگیری‌هایی که اعتمادآنلاین برای بررسی این موضوع در سایت مرجع Google Trends انجام داد، مشخص شد در شرایطی که مردم ایران دسترسی محدودی به اینترنت داشتند، درصد جست‌وجوی واژه مهاجرت در این بازه زمانی به 100 رسیده است.

بر این اساس، در حالی که جست‌وجوی این واژه تا 17 نوامبر 2019، یعنی 26 آبان‌ماه 1398، صفر بوده، از 18 نوامبر روند صعودی را طی کرد و تا 21 نوامبر به 100 درصد رسید.

26 آبان‌ماه یعنی دقیقاً 2 روز پس از افزایش قیمت بنزین. از همان روز بود که قطعی اینترنت در کل کشور آغاز شد و تا حدود پنج روز پس از آن، به جز برخی از شرکت‌ها، رسانه‌ها و افرادی معدود، مردم عادی به اینترنت دسترسی نداشتند. این آمار هم نشان‌دهنده جست‌وجوی افرادی است که می‌توانستند به هر طریقی وارد گوگل شوند.

اما این موضوع زمانی حساس‌تر می‌شود که گستره زمانی جست‌وجو در سایت Google Trends را افزایش دهیم. در این شرایط می‌بینیم که نه تنها این جست‌وجو در هفت روز گذشته بلکه در سه ماه اخیر ایران بی‌سابقه بوده است.

از 24 آگوست 2019 (دوم شهریور 98) تاکنون، بالاترین درصد جست‌وجوی واژه مهاجرت در ایران روز 25 سپتامبر 2019 (سوم مهر 98) بوده است. این در حالی است که با شروع افزایش قیمت بنزین و حوادث پس از آن شاهد تغییرات عجیبی هستیم. روز 17 نوامبر (26 آبان 98) این عدد به 42 درصد و در روز 19 نوامبر (28 آبان 98) به 100 درصد رسیده است.

با مرور پنج سال اخیر نیز می‌توان دریافت که تنها یک بار دیگر در بازه زمانی روزهای 23 تا 29 سپتامبر 2018 (یکم تا هفتم آبان‌ماه سال گذشته) تکرار جست‌وجوی واژه مهاجرت در گوگل به این حد رسیده بود. این در حالی است که در هفته منتهی به 23 نوامبر امسال، اینترنت در بخش‌های زیادی از کشور قطع بوده است.

اما این جست‌وجو برای نخستین بار در پنج سال اخیر به بیشترین درصد رسید تا نشانی باشد از میزان واهمه مردم از وضعیت کشور پس از افزایش قیمت بنزین. مردمی که با وجود گذشت یک هفته از این اتفاق، پایان یافتن تنش‌ها در کشور و همچنین بازگشت اینترنت، نگران سفره خانه خود هستند. سفره‌ای که در چند سال اخیر مدام کوچک‌تر از قبل می‌شود.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها