اکبر ترکی، نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس:
تا صنعت خودروسازی پیشرفت نکند مشکل آلودگی هوا حل نمیشود
اکبر ترکی، نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس شورای اسلامی، گفت: تا صنعت خودروسازی داریم که خودروهای دودزای غیراستاندارد تولید میکنند مشکل آلودگی هوا در کلانشهرها مرتفع نخواهد شد.
اعتمادآنلاین| اکبر ترکی، نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس شورای اسلامی، در خصوص راهکارهای رفع و مقابله با آلودگی هوا در کلانشهرها، گفت: باید علت آلودگی هوا را در وهله اول بررسی کرد. اساس آلودگی هوا وسایط نقلیه دودزا و یکسری کارخانههای نزدیک به شهرها هستند که محیطزیست در این خصوص باید دخالت کند و آلایندگی این کارخانهها را کاهش دهد.
وی افزود: علیرغم اینکه واردات خودروهای خارجی ممنوع است در مجلس طرحی را تصویب کردیم که خودروهای تمام برقی و برقی- بنزینی وارداتش آزاد و عوارضش کم شود. این موضوع روی اشتغال اثر منفی ندارد. دولت را نیز موظف کردیم که تا سه سال آینده خودروساز سومی را وارد صحنه کند و از طرفی دیگر گفتهایم که تا 5 سال آینده باید بتوانیم در داخل کشور خودروهای برقی تولید کنیم.
نماینده مردم فریدن و چادگان در مجلس شورای اسلامی، گفت: تمام هزینههایی که هماکنون صرف آلودگی هوا میشود از بیماریها گرفته تا تعطیلی مدارس، اگر تمام این هزینهها را احصا کنیم و 50 درصدش را بتوانیم صرفهجویی کنیم میلیاردها ارز آوری به همراه دارد و میتوان هزاران شغل ایجاد کرد. منتها مسئولان ما نمیخواهند این قدمها را بردارند.
ترکی ادامه داد: با درمانهای سطحی نمیتوان با آلودگی هوا مقابله کرد. طرح ترافیک و تعطیلی ادارات و مدارس چاره ساز نیست و یک مُسکن موقت محسوب میشود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: در شهرهای پیشرفته دنیا خودروهای استاندارد تردد میکنند که کمترین آلودگی را ایجاد میکنند. تا صنعت خودروسازی داریم که در آن خودروهای دودزای غیراستاندارد تولید میکنند مشکل آلودگی هوا در کلان شهرها مرتفع نخواهد شد.
وی اظهار کرد: باید منشأ آلودگی را از بین برد نه اینکه مرتب خودمان آلودگی را ایجاد کنیم و سپس در پی رفع آن باشیم! تا صنعت خودروسازی کشور اصلاح نشود و خودروهای استاندارد تولید نکنند مشکل آلودگی رفع نمیشود. به اسم تولید داخل و حمایت از کارگر، مردم را بیچاره کردهاند. باید خودروهای برقی و برقی- بنزینی در کشور تولید شود تا هم آلودگی تولید نشود و هم در مصرف بنزین صرفهجویی شود.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید