کد خبر: 367694
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۷ ۱۱:۱۶:۰۸
| |

باقری، قائم مقام وزیر علوم اعلام کرد:

اختصاص 40 میلیون یورو برای تجهیزات دانشگاه­

عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم، گفت: خوشبختانه در بودجه سال 98 کشور،40  میلیون یورو در این زمینه  اختصاص داده شده است. امیدوارم با تخصیص سریع­تر این منابع دانشگاه­ها بتوانند از این اعتبار برای به­‌روزرسانی دستگاه­ها، آزمایشگاه­ها و ایجاد کارگاه­هایی که دانشجویان به آنها نیاز دارند استفاده نمایند. گرچه ممکن است نیاز مالی دانشگاه­‌ها بیش از این باشد اما در شرایط کنونی 40 میلیون یورو مبلغ مناسبی است که می­‌تواند بخشی از آن­ها را تأمین نماید.

اختصاص 40 میلیون یورو برای تجهیزات دانشگاه­
کد خبر: 367694
|
۱۳۹۸/۰۹/۱۷ ۱۱:۱۶:۰۸

اعتمادآنلاین| عبدالرضا باقری، قائم مقام وزیر علوم، گفت: دانشگاه محل یادگیری و کسب علم است. اما در معنای عام، یادگیری فرد در دانشگاه فراتر از رشته­‌ای است که فرد در آن تخصص پیدا می­‌کند. دانشگاه یک محیط یادگیری وسیع در ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است. بنابراین اگر دانشجو نگاهی عام به دانشگاه داشته باشد، آینده بسیار بهتری نسبت به افرادی که فقط برای کسب علم به دانشگاه می­‌آیند، خواهد داشت.

وی ضمن تأکید بر استفاده مفید جوانان از اوقات فراغت، بیان کرد: در ایام جوانی افراد علاوه بر فراگیری دروس مختلف زمان­‌های فراغت زیادی دارند که بعد از دوران تحصیل کمتر چنین فرصتی پیش خواهد آمد، اگر دانشجویان از اوقات فراغت خود درست استفاده کنند سرمایه بزرگی برای آینده خود خواهند داشت.

قائم مقام وزیر علوم در رابطه با کانون­‌های دانشجویی دانشگاه­‌ها بیان کرد: هدف از تشکیل کانون­‌های دانشجویی این است که هرچه بیشتر زمینه­‌های حضور دانشجویان در فعالیت­‌های متنوع و مورد علاقه آنها را در چارچوب ضوابط و مقررات حاکم بر دانشگاه فراهم کند. در کانون­‌های مختلف مانند فیلم، موسیقی، قرآن و... دانشجویان با توجه به علاقه­‌مندی خود کانون­‌ها را ایجاد و شروع به فعالیت می­‌کنند.

فعالیت بیش از 6500 کانون دانشجویی در دانشگاه‌­ها و مؤسسات آموزش عالی

وی افزود: امروزه کانون­‌های دانشجویی مراکز مهمی در سطح دانشگاه­‌های کشور هستند. تعداد کانون­‌های فعال در دانشگاه­‌ها 6673 کانون است. در کنار کانون­‌ها، نشریات دانشجویی موقعیت مهمی برای قلم‌زدن دانشجویان هستند. مسئله مهم در اینجا تعداد مخاطبان نشریه نیست، بلکه آن روحیه جسورانه دانشجو است که تمرین می­‌کند تا قلم به دست گرفته و افکار و سخنان خود را بر روی کاغذ بیاورد و در معرض نقد دیگران قرار دهد.

فعالیت در نشریات دانشجویی باعث واقع­بین­‌تر شدن دانشجویان می­‌شود

باقری با اشاره به فواید فعالیت در نشریات دانشجویی، گفت: تلاش مدیران دانشگاه‌ها بر حمایت از نشریات دانشجویی است. فعالیت در این زمینه­ موجب می‌شود تا دانشجو نسبت به مسائل موجود در جامعه واقع­‌بین­­‌تر شود. دانشجو یاد می‌گیرد تا اگر مطلبی را به رشته تحریر درمی­‌آورد باید مستند باشد و نمی­‌تواند مطلبی را که مستند نیست بنویسد؛ در نتیجه دانشجو تمرین می­کند تا هر مطلبی را که به ذهنش می‌­رسد نمی­‌تواند بدون بررسی همه جوانب آن بنویسد. در حال حاضر تعداد نشریات فعال دانشجویی موجود در دانشگاه­‌ها و مؤسسات آموزش عالی 5261 نشریه است که در عرصه­‌های مختلف ادبی،‌ علمی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت دارند.

نشریات دانشجویی بستر پرورش انسان‌­های فکور است

قائم مقام وزیر علوم تشریح کرد: نشریات دانشجویی بستر مهمی برای فعالیت‌­های دانشجویی است. دانشجویانی که در این عرصه­‌ها قلم می­‌زنند در آینده انسان­‌های فکور و اندیشمندی می­‌شوند.

حدود 1000 انجمن علمی دانشجویی داریم/ انجمن­‌های علمی دانشجویی؛ نقطه اتصال جامعه و دانشگاه

وی با اشاره به اینکه انجمن­‌های علمی دانشجویی نقطه عطفی میان دانشگاه و جامعه است، اظهار کرد: هم‌اکنون 9639 انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه­‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و در قالب 40 اتحادیه سراسری فعال هستند. انجمن­‌های علمی موقعیت بسیار خوبی را برای دانشجویانی که علاقه­‌مند به فعالیت بیشتر در حوزه رشته تخصصی خودشان هستند به وجود می­‌آورند. دانشجویان احساس می­‌کنند بستری برای آن دسته از فعالیت‌های علمی مورد علاقه در انجمن­‌های علمی وجود دارد که در آموزش­‌های رسمی وجود ندارد. ضمن اینکه انجمن­‌های علمی محیط خوبی برای عمق بخشیدن به مطالبی است که در دانشگاه ارائه می­ شود، در واقع انجمن­‌های علمی دانشجویی می­‌تواند نقطه اتصال دانشگاه با جامعه باشند.

باقری افزود: جشنواره سالانه «حرکت» نمود بارز و آشکار فعالیت­‌های انجمن‌های علمی است که از سال قبل بُعد بین­‌المللی پیدا کرده است. در این جشنواره که در سال 1397 در اصفهان برگزار شد، انجمن­‌های علمی دانشجویی کشور میزبان 80 نفر از دانشجویان از 48 کشور دنیا شامل 29 نفر از قاره اروپا و آمریکا، 120 نفر از قاره آسیا و اقیانوسیه و 7 نفر از قاره آفریقا بودند. حضور این دانشجویان در کشور و آشنایی آن­ها با فعالیت‌های مختلف نوآوری و کارآفرینی تجربه خوبی را به نمایش گذاشت، به طوری که بازگشت دانشجویان مهمان از سایر کشورها به کشور خودشان و بیان تجربه­‌هایی که در ایران داشتند، نوعی دیپلماسی علمی است و کسب موفقیت تلقی می­شود. در واقع می­‌توان گفت انجمن­‌های علمی دانشجویی امروز به نوعی نقش سفیران علمی کشور را ایفا می‌­کنند.

قائم مقام وزیر علوم با تأکید بر نقش پارک­‌های علم و فناوری در ایجاد اشتغال دانش‌بنیان، گفت: وزارت علوم مصمم است تا در این دوره، ارتباط بین انجمن­‌های علمی دانشجویی با پارک­‌های علم و فناوری را نهادینه نماید و پارک­‌های علم و فناوری بستری باشند تا دانشجویانی که در عرصه­‌های علم و فناوری زمینه فعالیت دارند، بیشتر به بازی گرفته شوند.

وی افزود: تشکل­ و نهادهای دانشجویی هم بستر مهّم دیگری برای فعالیت دانشجویان هستند. این تشکل­ها در حوزه فعالیت‌­های سیاسی و فرهنگی فعالیت می‌کند. بسیاری از افرادی که در مسئولیت­‌های مهّم اجتماعی فعالند کسانی هستند که در گذشته در این تشکل­ها فعال بوده­‌اند و فعالیت­های اجتماعی خود را از فعالیت در این تشکل­ها شروع کرده­‌اند.

شوراهای صنفی دانشجویی؛ عرصه‌­ای مهم برای تجربه­‌اندوزی در کارهای اجرایی

قائم مقام وزیر علوم در رابطه با شوراهای صنفی دانشجویی، گفت: شورای صنفی عرصه مهمی برای تجربه اندوزی در انجام کارهای اجرایی است؛ زیرا دانشجویان فعال در شوراهای صنفی با مشکلات موجود در دانشگاه­‌ها آشنا شده و در کنار مدیران برای رفع آن­ها اقدام می­‌کنند. مشارکت دانشجویان در شوراهای صنفی کمک می­کند تا نواقص به صورت مناسب‌تری رفع شود. یکی از فواید فعالیت در شورای صنفی این است که دانشجویان نحوه صحیح تعامل، انتقاد، برقراری ارتباط و کار جمعی را در دوره جوانی تجربه می­‌کنند. تجربه نشان می‌دهد دانشجویان فعال در این عرصه­‌ها در زندگی آینده خود نسبت به سایر دانشجویان موفق­‌ترند.

تأمین پزشکان مورد نیاز در ایران توسط کشور هند در قبل از انقلاب

وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور به تعداد مورد نیاز، کارشناس متخصص و از جمله پزشک نداشتیم. همه به خاطر دارند که پزشکان کشور عمدتا از طریق کشوهایی مانند هند تأمین می­‌شدند، حتی تا دهه 70 و اوایل دهه 80 برای تأمین کادر هیئت علمی دانشگاه­ها افراد را به خارج از کشور اعزام می‌کردیم. اگرچه رفتن به نقاط مختلف دنیا برای فراگیری دانش­های جدید همیشه ضروری است اما امروزه تعداد انگشت­‌شماری اعزام می­‌کنیم و همه نیروهای متخصص و کارمندان مورد نیاز کشور توسط دانشگاه‌­ها در داخل کشور تربیت می­‌شوند. می­‌توان گفت امروز این روند معکوس شده است و دانشگاه­‌های کشور نه تنها نیروی مورد نیاز کشور را تأمین می­‌کنند بلکه در حال حاضر نزدیک به 40 هزار نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه­‌های کشور به تحصیل مشغول هستند.

قائم مقام وزیر علوم با تأکید بر اهمیت برنامه­‌ریزی در دانشگاه، گفت: بنابراین تا دهه 70 ما درحال تکمیل زیر ساخت­‌های آموزشی دانشگاه­‌ها، راه‌اندازی رشته‌های دانشگاهی، تنظیم منطقی کلاس­ها و... بودیم و امروزه دستاورد این فعالیت­‌ها این است که هر نیروی متخصصی که بخواهیم در کشور تأمین می­‌شود. از اوایل دهه 80 در دانشگاه­‌ها پژوهش به معنای واقعی با برگزاری دوره­‌های ارشد و دکتری به انجام رسید.

باقری در رابطه با فعالیت­‌های دانشگاهی در زمینه پژوهش، بیان کرد: در سال‌های اخیر و از زمان شروع انجام پژوهش، دستاوردهای پرباری مانند حضور دانشمندان ایرانی در عرصه‌­های بین‌­المللی، وجود مقاله­‌های معتبر جهانی و دانشمندان برتر دانشگاهی در عرصه جهانی هستیم .

وی ادامه داد: تبدیل پژوهش به فناوری و تجاری­‌سازی محصول یک­ روند تدریجی است. دانشگاه­‌های کشور مرحله دوم را پشت سر گذاشته­‌اند و تازه قدم به این عرصه گذاشته­‌ایم که دانشگاه­‌های ما از پژوهش­‌محور به جامعه­‌محور تبدیل شوند. این روند زمان­‌بر است و رشد و توسعه­‌یافتگی جامعه را می­‌طلبد. درحال حاضر تبدیل ایده به محصول، شکل­‌گیری مراکز رشد دانشگاهی، پارک­‌های علم و فناوری موضوعات مهّمی است که در کشور در دست انجام است.

وجود بیش از 6000 واحد فناور و شرکت دانش‌­بنیان در مراکز رشد دانشگاهی و پارک­‌های علم و فناوری

باقری در رابطه با واحدهای فناور و شرکت‌­های دانش­‌بنیان، بیان کرد: در حال حاضر بالغ بر 6000 واحد فناور و شرکت دانش­‌بنیان و فناور در مراکز رشد و پارک­‌های علم و فناوری وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مشغول به فعالیت هستند، مراکز رشد و پارک­‌های علم و فناوری بسترهای قانونی و مناسبی برای ایجاد اشتغال فارغ‌­التحصیلان نوآور و صاحب ایده هستتد.

وی در رابطه با مهارت­‌افزایی دانشجویان گفت: از سال 96 تحولی ایجاد شد که در کنار آموزش، افزایش مهارت دانشجویان بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. این رویکرد در همه برنامه­‌های درسی و فرادرسی در دانشگاه­‌ها در دست اجراست.

جذب سالانه بیش از 2000 نفر به عنوان هیئت علمی در دانشگاه­‌ها و مؤسسات پژوهشی

جذب هیئت علمی یکی از برنامه‌­های مهّم دولت یازدهم و دوازدهم بوده است که در مجموع در 6 سال گذشته بالغ بر 15000 نفر به عنوان هیئت علمی در دانشگاه‌­ها و مؤسسات آموزش عالی جذب شده­‌اند. اضافه شدن این عده از نیروی جوان و تحصیل کرده موتور محرکی برای دانشگاه­ها خواهد بود.

باقری اظهار کرد: توسعه در بستر زمان شکل می­‌گیرد. در حال حاضر هم رویکرد وزارت علوم و دانشگاه­‌ها این است که فعالیت­های پژوهشی خود را به سمت رفع نیازهای جامعه و کارآفرینی پیش ببرند.دانشگاه­‌ها باید جامعه‌­محور باشند و ارزش‌های جامعه برای آنها مهم باشد. البته باید این مسئله در میان جامعه نیز جا بیفتد که بایستی برای حل تمامی مسائل و مشکلات جامعه به روش­های علمی متوسل شد. در پرتو این نگاه،‌ انتظار می­‌رود تا دست­‌اندرکاران اجرایی جامعه و بخش­های صنعتی برای رفع نیازهای خود و ارتقاء کیفی خدمات، محصول و کالاهای خود به دانشگاه مراجعه کنند.

اختصاص 40 میلیون یورو برای تجهیزات دانشگاه­‌ها

وی درخصوص فرسودگی تجهیزات دانشگاه‌­ها گفت: خوشبختانه در بودجه سال 98 کشور،40 میلیون یورو در این زمینه اختصاص داده شده است. امیدوارم با تخصیص سریع­تر این منابع دانشگاه­ها بتوانند از این اعتبار برای به­‌روزرسانی دستگاه­ها، آزمایشگاه­ها و ایجاد کارگاه­هایی که دانشجویان به آنها نیاز دارند استفاده نمایند. گرچه ممکن است نیاز مالی دانشگاه­‌ها بیش از این باشد اما در شرایط کنونی 40 میلیون یورو مبلغ مناسبی است که می­‌تواند بخشی از آن­ها را تأمین نماید.

قائم مقام وزیر علوم در رابطه با دانشگاه­ فنی و حرفه­ای، گفت: مهمترین برنامه­‌ها در دانشگاه فنی و حرفه­‌ای حول این محورهاست؛ به‌روز کردن برنامه­‌های درسی و ایجاد دوره­‌های متناسب با نیازهای روز جامعه، بازآموزی کادر علمی، مدرسان و مربیان این دانشگاه و به­‌روز کردن کارگاه‌­های مورد نیاز دانشجویان.

برگزاری نشست هم‌­اندیشی دانشگاه و دولت در شرایط تحریم

باقری با اشاره به نشست­ هم­‌اندیشی دانشگاه و دولت در شرایط تحریم با هدف هم‌فکری برای رفع­ مشکلات کشور گفت: این نشست در مرداد­ ماه سال جاری با حضور رؤسای دانشگاه‌­ها و مؤسسات پژوهشی و فناوری و تعدادی از وزرا برگزار شد. هدف این بود که بگوییم دانشگاه­‌ها با تمام توان آماده­‌اند که برای بهبود کیفیت کالای داخلی و هم برای تأمین مواد و قطعات و لوازم به دولت در رفع چالش­‌ها کمک کنند. مباحث مطرح شده در نشست توسط دانشگاه‌­ها در دست پی­گیری است.

وی افزود: یکی از این اقدامات برگزاری نمایشگاه‌­هایی است که از سال گذشته شروع شده است. در این نمایشگاه تقاضاهای مورد نیاز بخش صنعت به نمایش گذاشته می­‌شود و محققان آمادگی خود را برای انجام آن­ها اعلام می­‌نمایند.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اعتمادآنلاین هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    خواندنی ها