خسرو شهبازی، رئیس سازمان جنگلها خبر داد:
اجرای طرحهای آبخیزداری در هزار نقطه کشور/ 1800 میلیارد تومان برای پروژههای حوزه آبخیز هزینه شده/ کاشت 14 میلیون اصله نهال در دستور کار سال جاری قرار گرفت
خسرو شهبازی، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، با بیان اینکه در بیش از هزار نقطه کشور طرحهای آبخیزداری در حال اجراست، گفت: تاکنون حدود 1800 میلیارد تومان برای پروژههای حوزه آبخیز هزینه شده و پیشرفت فیزیکی این پروژهها بیش از 80 درصد بوده است.
اعتمادآنلاین| خسرو شهبازی، رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، در خصوص اجرای طرحهای آبخیزداری اظهار کرد: با تاکید مقام معظم رهبری در سال 97 اعتباری حدود 200 میلیون دلار به آبخیزداری اختصاص یافت و عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در سطح کشور انجام گرفت.
رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور افزود: در سالجاری از محل صندوق توسعه ملی علاوهبر ردیف اعتباری تخصیصی، 150 میلیون یورو با ارز نیمایی در اختیار آبخیزداری قرار گرفت؛ تاکنون حدود 1800 میلیارد تومان برای پروژههای حوزه آبخیز هزینه شده و پیشرفت فیزیکی این پروژهها بیش از 80 درصد بوده است.
شهبازی با بیان اینکه در بیش از هزار نقطه کشور طرحهای آبخیزداری در حال اجراست، گفت: طرح های آبخیزداری مانع وقوع سیلاب و کاهش خسارت در هنگام بارندگی های شدید می شوند، به عنوان نمونه طی چند روز اخیر که شاهد بارش 177 میلیمتری باران در بوشهر بودیم، استاندار این استان در تماس تلفنی اعلام کرد که به سبب طرحهای آبخیزداری سیلی در این استان رخ نداده است.
وی بیان کرد: بحث توسعه جنگل هم یکی از کارهایی بود که باید در راستای حفظ، احیا و توسعه منابع طبیعی انجام میدادیم و در این راستا کاشت 14 میلیون اصله نهال را در سالجاری برنامه ریزی کردیم که از فصل پاییز کاشت این نهالها آغاز شد، این پروژه با توجه به شرایط تغییرات اقلیمی و همچنین سازگاری با مسائل زیست محیطی جدید در دستورکار قرار گرفت.
رئیس سازمان جنگلها با اشاره به اهمیت بالای جنگلهای هیرکانی و زاگرسی، ادامه داد: معمولا به صورت نمادین هر ساله در 15 اسفند شاهد درختکاری هستیم اما عمده کاشت 14 میلیون اصله نهال را به فصل پاییز منتقل کردیم تا بتوانیم از نعمات بارش باران بهره مند شویم و ذخیره سازی رطوبت به خوبی انجام گیرد،از طرف دیگر در زمان خواب زمستانه بتواند در زمین استقرار یابد و هنگامی که از خواب زمستانه بیدار میشود، خود را محیط هماهنگ کرده و بتواند با طی کردن فرآیند رشد به بحث توسعه و احیای جنگل کمک کند.
شهبازی در خصوص طرح زارعت چوب، گفت: در کشور برای تامین چوب جهت تولید کاغذ و صنایع جانبی چوب آلات به هفت میلیون مترمکعب چوب نیاز داریم که در حال حاضر بخشی از محل زراعت چوب انجام میگیرد، بخشی هم از محل چوب باغات میوه که به سن دیرزیستی یا نیاز به اصلاح رسیدهاند، انجام میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه صنایع چوبی نباید وابسته به جنگل یا منابع طبیعی باشد، اضافه کرد: قبل از اجرای طرح تنفس جنگل، چوب مورد نیاز از جنگلها تامین میشد اما از سال 96 با اجرای طرح توقف بهره برداری از جنگل، اجازه برداشت از جنگلها وجود ندارد.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه گیلان، قطب زراعت چوب در کشور است، خاطرنشان کرد: در حال تدوین طرحی هستیم که بتوان با راهکارهای زراعت چوب را توسعه دهیم. معتقدم برای توسعه زراعت چوب اولا باید تسهیلات ارزان قیمت را در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم و ثانیا کاشت نهالهای مناسب و پربازده را اجرا کنیم.
شهبازی با تاکید بر اینکه باید زراعت چوب را اقتصادی کنیم، تصریح کرد: حدود 20 سال است که کارهای تحقیقاتی در راستای توسعه زراعت چوب در حال انجام است و طی جلساتی که با محققین داشتیم به این نتیجه رسیدیم که گونههایی سریع الرشد با بازدهی اقتصادی بالا وجود دارند.
وی با اشاره به تشویق و هدایت مردم به کشت تلفیقی چوب افزود: با اقتصادی کردن زراعت چوب مردم رغبت پیدا میکنند که برای تولید وارد عرصه شوند، براین اساس کشت تلفیقی را مطرح کردیم، در این روش از فضای بین درختان برای کشت گونههای گیاهی با بازدهی اقتصادی استفاده میشود، هدف هم این است که بتوانیم با رونق زراعت، چوب مورد نیاز کشور را در داخل تامین کنیم.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید