مهدی جمالی نژاد، رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها:
دستور العمل جدید درجهبندی دهیاریها به استانداران ابلاغ شد
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور از اصلاح دستور العمل نحوه درجهبندی دهیاریها به استناد اصلاحیه "ماده 48 مکرر آییننامه اجرایی تشکیلات، انتخابات داخلی و امور مالی شوراهای اسلامی روستا و نحوه انتخاب دهیار"، مصوب شهریور ماه سال جاری هیات وزیران و ابلاغ آن از سوی وزیر کشور به استانداران خبر داد.
اعتمادآنلاین| مهدی جمالی نژاد، رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها گفت: با توجه به تنوع بسیار زیاد سکونتگاههای روستایی کشور و به تبع آن روستاهای دارای دهیاری، درجهبندی دهیاریها میتواند نقش بهسزایی در ساماندهی و انتظامبخشی دهیاریها داشته و نحوه فعالیت دهیاریها، نحوه جذب نیرو، شاخصههای انتخاب دهیار، ساختار سازمانی و تشکیلاتی این نهاد، نحوه توزیع منابع و اعتبارات و ... را نظام بخشد.
جمالی نژاد در خصوص اصلاح ماده 48 مکرر و به دنبال آن اصلاح دستورالعمل نحوه درجهبندی دهیاریهای کشور عنوان کرد: در دستورالعمل جدید، دهیاریهای کشور علاوه بر شاخصهای درآمد، جمعیت و وسعت، بر اساس شاخصهای جدیدی از جمله مرکزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش) و دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا، به درجات (1) تا (6) درجهبندی میشوند.
وی افزود: در دستورالعمل جدید درجهبندی دهیاریهای کشور، امتیازدهی شاخصهای پیشین تغییر یافته و نحوه امتیازدهی شاخصهای جدید نیز مشخص شده است که بر این اساس درجه دهیاریهای کشور با دقت و واقعیت بیشتری تعیین خواهد شد.
رییس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، درخصوص شاخصهای جدید درجهبندی گفت: پس از تعیین درجه دهیاری بر اساس سه شاخص درآمد، جمعیت و وسعت؛ درصورتی که دهیاری مربوطه مشمول بهرهمندی از هرکدام از شاخصهای "مرکزیت دهستان یا بخش (قبل از ایجاد شهرداری در مرکز بخش)" و "دارا بودن ظرفیت گردشگری روستا" باشد، "یک درجه" به درجه اولیه تعیین شده برای دهیاری اضافه خواهد شد.
وی در ادامه اظهار کرد: شاخص مرکزیت دهستان یا بخش، براساس آخرین وضعیت تقسیمات کشوری و واقع بودن دهیاری در روستای مرکز دهستان یا بخش تعیین میشود و امتیاز ظرفیت گردشگری به روستاهای هدف گردشگری منتخب کارگروه ملی ذیربط، روستاهای دارای بافت با ارزش روستایی که عملیات بهسازی و احیاء در آنها توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی پایان یافته باشد و دهیاریهای روستاهای واقع در جزایر کشور تعلق میگیرد. علیایحال حداکثر ارتقاء درجه برای یک دهیاری بر اساس این شاخص، تنها "یک درجه" میباشد.
جمالی نژاد همچنین توضیح داد: درجهبندی دهیاریها از سال 1386 بر اساس دستورالعمل درجهبندی دهیاریها آغاز و تاکنون 27 هزار و 518 دهیاری از مجموع 37 هزار و 80 دهیاری دهیاری، درجهبندی شدهاند که بیش از 74درصد از دهیاریهای کل کشور را شامل میشود.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستای وزیر کشور اضافه کرد: با توجه به اینکه هر دهیاری از درجه یک تا شش درجهبندی میشود، 44 درصد از دهیاریها درجه یک، 28 درصد درجه دو، 12درصد درجه سه، 8.5 درصد درجه چهار، 7درصد درجه پنج و نیم درصد درجه شش میباشند.
بر اساس گزارش روابط عمومی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، شایان ذکر است؛ سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشوربا توجه به اصلاح دستورالعمل نحوه درجهبندی دهیاریهای کشور، ازدفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری خواسته تا اطلاعات دهیاریهای واجد شرایط را احصاء و بررسی نموده و طبق فرآیند مندرج در دستورالعمل، جهت تعیین درجه و یا ارتقاء درجه به این سازمان ارسال نمایند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید