کد خبر: 380263
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۶ ۱۶:۱۴:۴۸
| |

شینا انصاری، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مطرح کرد:

ایران در میان 5 کشور اول تولید کننده پسماند پلاستیکی/ به مشارکت شهروندان نیازمندیم/ بهبود محیط زیست تهران در گرو ارتقای آموزش‌های زیست‌محیطی

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در مراسم رونمایی از نماد ملی و دانشنامه تخصصی آموزش محیط زیست که با حضور جمعی از مدیران دولتی، شهری و دانشگاهی در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور برگزار شد بر ضرورت آموزشهای محیط زیستی به شهروندان تاکید کرد.

ایران در میان 5 کشور اول تولید کننده پسماند پلاستیکی/ به مشارکت شهروندان نیازمندیم/ بهبود محیط زیست تهران در گرو ارتقای آموزش‌های زیست‌محیطی
کد خبر: 380263
|
۱۳۹۸/۱۱/۰۶ ۱۶:۱۴:۴۸

اعتمادآنلاین| شینا انصاری، مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، در این مراسم بااشاره به آمارهای منفی ایران در حوزه محیط زیست گفت: ما مشکلات عدیده ای در حوزه محیط زیست داریم از جمله اینکه جزو 10 کشور نخست تولیدکننده گازهای گلخانه ای در جهان هستیم. کشور ما بیش از 2و نیم برابر میانگین مصرف جهانی انرژی مصرف می کند و نهمین کشور مصرف کننده انرژی در جهان است.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به حوزه پسماند گفت: در بحث تولید پسماند نیز سرانه تولید پسماند روزانه ما حدود 700 تا 800 گرم است که این مقدار 2 برابر نرم جهانی است. با تولید 500هزار تن پلاستیک در زمره 5کشور اول تولید پسماندهای پلاستیکی هستیم.

وی افزود: 2/4درصد از تولید ناخالص ملی ما در سال صرف حل مشکلات آلودگی هوا می شود که این مسائل نشان می دهد از نظر محیط زیستی در وضعیت شکننده ای به سر می بریم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با بیان اینکه نیاز داریم که به سمت مسائلی آموزشی محیط زیست حرکت کنیم، اظهار داشت: خوشبختانه با همکاری سازمان محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش از پایه یازدهم کتاب انسان و محیط زیست در نظام رسمی آموزشی کشور تدریس می شود که اقدامی قابل تقدیر است اما باید آموزش‌های محیط زیستی را از سنین پایین تر در فرزندانمان آغاز کنیم تا مهارت های زیستی و تعامل با طبیعت باید در وجود نسل آینده نهادینه شود.

وی ادامه داد: اصل 50 قانون اساسی که وظیفه حفظ محیط زیست را وظیفه همه آحاد جامعه دانسته که از این جهت نیز نقش آموزش محیط زیست بسیار پررنگ است مضاف براینکه سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری نیز در حوزه محیط زیست و تاکید ایشان بر مدیریت جامع هماهنگ و نظام مند منابع حیاتی اعم از هوا، آب، خاک و تنوع زیستی و همین طور گسترش سطح آگاهی، دانش و بینش زیست محیطی جامعه و ارتقا مشارکت و مسئولیت پذیری اجتماعی برای حفظ محیط زیست موضوعی است که باید همه دستگاه های اجرایی و آحاد جامعه پای کار بیایند.

مشارکت شهروندان مهمترین ابزار برای رفع مشکلات زیست محیطی

انصاری عنوان کرد: در شهرداری تهران با توجه به شعار اصلی و محوری «تهران شهری برای همه» مهمترین ابزار برای حل مشکلات محیط زیستی بحث مشارکت مردم و استفاده حداکثری از تمام امکانات و توان مدیریتی با نگاه محله محور است. ما در تهران 352 محله داریم که اگر بتوانیم از ظرفیت های این محلات در ارتقای آموزش های محیط زیستی استفاده کنیم می توانیم باعث تغییر نگاه مردم در محلات و به تبع آن بهبود کیفیت زندگی شهروندان شویم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه با بیان اینکه شهرداری تهران در حوزه فعالیت های آموزشی و فرهنگ سازی محیط زیست در دو حوزه متمرکز است٬ تصریح کرد: حوزه اول آموزش شهروندی در حوزه محیط زیست است که اداره کل محیط زیست شهرداری تهران و اداره کل آموزش های شهروندی در آن فعالیت می کنند . حوزه دوم آموزش مدیران، کارشناسان و پیمانکاران شهرداری تهران است. با توجه به فراوانی گروه‌های هدف این اقدامات از طریق برنامه های آموزشی و راه اندازی کارگاه های آموزشی در سرای محلات، خانه های محیط زیست و فرهنگ سراها به صورت مستقیم و برگزاری همایش ها و آموزشهایی که با تعامل سازمان های دولتی و غیر دولتی انجام می شود به صورت غیر مستقیم صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اقدام ارزشمند ثبت روز ملی آموزش محیط زیست در کشور، خاطر نشان کرد: آماده هستیم که در حوزه آموزش های مستقیم و غیر مستقیم با تمام امکانات همکاری لازم را داشته باشیم تا با تغییر رفتارهای شهروندان در تمامی گروه ها، شهروندانی مسئولیت پذیر و فعال برای نسل آتی داشته باشیم.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها