بهادری منفرد، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد:
آموزش هتلداران برای کاهش خطر انتقال کرونا از مسافران خارجی
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از آموزش مسئولان هتلها برای کاهش خطر انتقال بیماری کرونا از مسافران خارجی خبر داد.
اعتمادآنلاین| بهادری منفرد، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر اهمیت آموزش پرسنل برای مقابله با بیماری کرونا خاطرنشان کرد: در این راستا سمپوزیوم کشوری کرونا توسط معاونت امور بهداشتی دانشگاه با همکاری مرکز تحقیقات عفونی و مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت برگزار شد و به منظور کاهش برانگیختگی افراد کارگاه مداخلات روانشناختی در بلایا را نیز با محوریت بیماری کرونا برگزار کردیم.
آموزش به اقشار مختلف جامعه
وی در ادامه با تاکید بر نقش مهم آموزش و حساس سازی عموم مردم و سازمان ها در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری کرونا از برگزاری 1248 جلسه آموزشی توسط همکاران معاونت بهداشت، مراکز و شبکه های بهداشت تابعه دانشگاه تاکنون خبر داد.
به گفته وی در این جلسات 19600نفر از گروههای هدف از قبیل پرسنل شهرداریها، معاونان پرورشی، سلامت و تندرستی مناطق 20 گانه آموزش و پرورش استان تهران، کارگران کارخانجات، نمازگزاران، طلاب حوزه علمیه، ائمه جماعات مساجد، کارکنان ادارات بهزیستی و مسوولان کمپها آموزش های لازم را دریافت کردند. همچنین 36000 کارگر توسط کارشناسان بهداشت حرفه ای آموزشهای لازم را فرا گرفته اند.
بهادری ادامه داد: در راستای آموزش مطلوب و اطلاع رسانی بیشتر عمومی از رسانه های چاپی، مکتوب و دیجیتالی، نصب استند و بنر آموزشی، ارسال پیامک، ارسال مطالب آموزشی برای ارگانها، پخش کلیپ آموزشی در ایستگاههای مترو و مراکز خدمات جامع سلامت استفاده شده است.
آموزش مسوولان هتل ها برای کاهش خطر انتقال بیماری از مسافران خارجی
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با اشاره به اهمیت پوشش کامل ارائه خدمات و کاهش انتقال بیماری کرونا از مسافران خارجی گفت: با هماهنگی اتحادیه هتلها و هتل آپارتمانهای استان تهران، دو جلسه آموزشی برای 150 نفر از مدیران هتل، مسوولان بهداشتی و مسوولان خدمات 80 هتل استان تهران برگزار کردیم و آموزشهای لازم در این زمینه به شرکت کنندگان ارایه شد.
تشکیل کمپین پیشگیری و کنترل بیماری کرونا
وی با اشاره به تشکیل کمپین پیشگیری و کنترل بیماری کرونا با هدف آموزش، اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه در ستاد معاونت بهداشت و کلیه مراکز و شبکههای بهداشت، افزود: این کمپین در تمامی واحدهای بهداشتی تحت پوشش دانشگاه نظیر خانه بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و پایگاههای سلامت اجرا میشود.
وی درباره برپایی ایستگاههای موقت آموزش و اطلاع رسانی، گفت: در صورت لزوم ایستگاههای موقت در مناطق پرتردد و شلوغ تحت پوشش، برای اطلاع رسانی و آموزش آحاد مردم برپا میشود.
ارائه خدمات به مراجعان توسط مرکز خدمات جامع سلامت
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: به منظور ارائه خدمات بیشتر به بیماران، سه مرکز خدمات جامع سلامت به صورت 24 ساعته و شش مرکز خدمات جامع سلامت در شهر تهران از ساعت 8 صبح تا 10 شب به بیماران با حضور پزشک و تیم سلامت خدمات ارائه می کنند. همچنین 18 مرکز خدمات جامع سلامت نیز آماده ارائه خدمات به صورت 14 ساعته میباشند تا در موقع لزوم از آنها استفاده شود.
بهادری با اشاره به اهمیت انجام هماهنگیهای درون و برون بخشی گفت: جلسات ویدئو کنفرانس ستاد اجرائی مقابله با کرونا، هر روزه با حضور مدیران و روسای گروههای معاونت بهداشت، مدیران و روسای مراکز و شبکه های بهداشت برگزار می شود.
وی در بخش دیگری از این گزارش به برخی از جلسات و هماهنگیهای انجام شده به شرح ذیل اشاره کرد:
تشکیل و تجهیز تیمهای مراقبت بیماری کروناویروس(متشکل از پزشک، کارشناسان بیماریها و بهداشت محیط)
تشکیل تیم اقدام سریع برای بررسی و معاینه مسافران و بیماران مشکوک اعزام تیم های مراقبتی در 6 نوبت برای معاینه و بررسی گزارش مسافران که اخیرا از چین وارد ایران شدهاند.
آماده باش تیم واکنش سریع در سطح ستاد معاونت و کلیه مراکز و شبکههای تحت پوشش در راستای ارزیابی و انجام اقدامات تخصصی عملیاتی
تدوین برنامه عملیات پاسخ گروه تخصصی سلامت محیط در مواجهه با بیماری کرونا ویروس
هماهنگی با انستیتو پاستور ایران، آزمایشگاه ملی آنفلوانزا و بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص نمونه های ارسالی
مکاتبه با همه مراکز و شبکه ها در خصوص دستورالعمل مراقبت، تشخیص و درمان کرونا ویروس و تمهیدات، اقدامات پیشگیرانه و آموزش به مادران باردار
مکاتبه با صنایع و ارسال توصیه های مرکز سلامت محیط و کار در خصوص بیماری کروناویروس
معاینه و پیگیری مسافران مشکوک با رعایت کلیه موارد مندرج در دستورالعمل
تهیه چک لیست بررسی و معاینه مسافران و بیماران مشکوک و پیشنهاد به مرکز مدیریت بیماریهای واگیر
ارایه تجهیزات حفاظتی برای حفظ ایمنی پرسنل
در پایان بهادری به سایر اقدامات و مداخلات اجرائی در راستای پیشگیری از کرونا به شرح ذیل اشاره کرد:
تشدید مراقبتهای بیماریهای تنفسی با تأکید بر بیماری کرونا
گندزدایی مدارس و مساجد و مساجد حوزههای انتخابات با نظارت بهداشت محیط مراکز و شبکهها با همکاری آموزش و پرورش و ادارات اوقاف
گندزدایی روزانه مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاهها و خانههای بهداشت به طور روزانه و مستمر
اعزام تیم واکنش سریع شبکههای بهداشت و حضور در بیمارستان منتخب برای هماهنگی پذیرش و بستری بیماران مشکوک و ارجاع شده از سایر واحدها
تبدیل یکسری مراکز خدمات جامع سلامت به مراکز 16 ساعته و یا شبانه روزی در مناطق مختلف
اعلام به اماکن متبرکه در خصوص نظارت مستمر بر رعایت نکات بهداشتی
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید