کد خبر: 390387
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۳ ۰۹:۲۷:۵۶
| |

صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران:

پاکبان‌ها هم در معرض خطرند، پسماندهای بهداشتی را در شهر رها نکنید

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با تاکید بر لزوم همکاری شهروندان برای عدم رهاسازی پسماند اقلام بهداشتی در سطح شهر در عین حال از آنها خواست که اقلام بهداشتی مصرفی همانند دستکش و ماسک را در خیابان‌ها رها نکنند.

پاکبان‌ها هم در معرض خطرند، پسماندهای بهداشتی را در شهر رها نکنید
کد خبر: 390387
|
۱۳۹۸/۱۲/۱۳ ۰۹:۲۷:۵۶

اعتمادآنلاین| صدرالدین علیپور، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، در تشریح روند جمع آوری زباله‌های سطح شهر، بیمارستان‌ها و اقلام بهداشتی، گفت: با شیوع ویروس کرونا در کشور در بخش پسماند خشک وتفکیک‌هایی که در سطح مناطق انجام می‌دادیم به دنبال پروتکل‌های وزارت بهداشت بودیم، اما دستورالعمل جدیدی به ما ارائه نشد، لذا خودمان جست و جو و مکاتباتی انجام دادیم و مشاهده کردیم در چین و در شرایط فعلی بحث تفکیک خانگی را متوقف کردند؛ چرا که امکان مخلوط شدن پسماند عفونی خانه‌ها با سایر پسماندها وجود دارد.

وی افزود: به این ترتیب تفکیک را متوقف کردیم؛ تمامی پسماندهای جمع آوری شده برای دفن به مجموعه آرادکوه می‌روند، در حال حاضر باید بیش از 6 هزار تن زباله همگی دفن شوند که برای ماشین آلات و پشتیبانی کار سنگینی محسوب می‌شود، اما خواستیم ریسک نکنیم و کم‌خطرترین کاری که در این شرایط می‌توان انجام داد را محقق کنیم.

وی ادامه داد: برای پسماندهای پزشکی نیز تلاش کردیم ناوگان را در این حوزه افزایش دهیم و در زمان کمتری این پسماندها را جمع آوری کنیم. همچنین برای بیمارستان‌های ایزوله و مخصوص بیماران کرونا ماشین آلات جداگانه قرار دادیم و در مرکز دفن آراد کوه نیز محل جداگانه‌ای را پیش بینی کردیم تا با عمق و آهک پاشی بیشتر و در شرایط ایزوله بهتر دفن این زباله‌ها انجام شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تاکید کرد: در برخی کشورهای درگیر ویروس کرونا پسماندهای پزشکی برای مدتی قرنطینه می‌شوند و در برخی بیمارستان‌ها از طریق زباله سوز این پسماندها امحا می‌شود تا از جابجایی آنها جلوگیری شود، اما با توجه به این که ما این شرایط را نداریم تاکید کرده‌ایم که این پسماندها در بسته بندی‌های با پوشش کامل‌تر و بهتر قرار گیرند و کارگران ما نیز برای جابجایی این پسماندها پوشش کاملی داشته باشند ناوگان خودرویی را افزایش دادیم و برای بیمارستان‌های ایزوله نیز از جمع آوری تا دفن شیوه متفاوتی را مدنظر قرار دادیم.

وی خطاب به شهروندان درخواست کرد: افراد اقلام بهداشتی مصرفی همانند دستکش و ماسک را در خیابان‌ها رها نکنند؛ چرا که پاک‌بانها به صورت مستقیم با این موارد مواجهه دارند و این موضوع تبدیل به فضایی برای انتقال بیماری به این کارگران و افزایش مبتلایان به ویروس کرونا خواهد شد.

علیپور تاکید کرد: ما پیگیر هستیم که از طریق شهرداران مناطق تمامی کارگرانی که در حوزه خدمات شهری کار می‌کنند تجهیزات بهداشتی در اختیار آنها قرار گیرد و مجهز باشند و به طور روزانه حداقل دو بار محل اسکان کارگری آنها ضدعفونی خواهد شد. همچنین باهماهنگی دادستانی و نیروی انتظامی افرادی که احیانا ممکن است جدا از حوزه پیمانکاری نسبت به تفکیک زباله‌ها در مخازن اقدام کنند از این کار آنها جلوگیری خواهد شد.

وی افزود: شواهد و اطلاعات حاکی از آن است که واگیری این بیماری چندین برابر بیماری هایی شبیه سارس، ابولا و آنفلوآنزای N1H1 است و 14 هزار پاکبان و حدود 2 تا3 هزار نیروی تفکیک پسماند خشک با توجه به حجم ماسک و دستکش های رها سازی شده در سطح خیابان بیش از همه در معرض خطر هستند و از آنجا که ماندگاری ویروس در سطوح آلوده تا یک هفته ادامه دار است، در گام اول به پیمانکاران ابلاغ شده تا دستکش و ماسک و تجهیزات لازم را در اختیار نیروهای پاکبان قرار دهند.

وی ادامه داد: در حال حاضر همه پسماندهای خانگی و پسماندهایی شامل دستکش و ماسک در مخزن‌های سطح شهر ریخته می‌شوند؛ به همین منظور در حال حاضر مخازن سطح شهر دو تا سه بار در روز تخلیه می‌شوند. همچنین تلاش شده تا با تغییر مثبت در زمان شیفت کاری نیروهای خدمات شهری شرایطی فراهم شود که کمتر در معرض خطر باشند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران با دادستانی تهران برای جلوگیری از تفکیک پسماند در مخازن زباله مکاتبه کرده و تاکید کرده که هیچ تفکیک پسماندی انجام نمی‌شود و همه پسماندها دفن می شوند، افزود: به این ترتیب از زباله گردی و یا تفکیک زباله توسط برخی افراد خارج از شبکه پیمانکاری جلوگیری به عمل خواهد آمد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها