پانتهآ دُری، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران:
هدایت تحصیلی، فرایندی 3ساله است/ آغاز هدایت تحصیلی از ابتدای سال 98 برای پایه نهمیها
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه هدایت تحصیلی یک فرایند سه ساله است، گفت: در نظام جدید آموزشی، دانش آموزان آماده میشوند تا رشته و شاخه مورد نظر خودشان را برای آموزشهای نیمه تخصصی دوره دوم آغاز کنند.
اعتمادآنلاین| پانتهآ دُری، معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران، با بیان اینکه هدایت تحصیلی یک فرایند سه ساله است، گفت: با توجه به شیوهنامههای کنونی وزارت آموزش و پرورش، هدایت تحصیلی از پایه هفتم در دوره متوسطه اول آغاز میشود، در پایه هشتم استمرار پیدا میکند و اوج مراحل تصمیمگیری آن در پایه نهم تحصیلی در آخرین سال دوره متوسطه اول صورت میگیرد.
دری ادامه داد: در نظام جدید آموزشی، دانش آموزان آماده میشوند تا رشته و شاخه مورد نظر خودشان را برای آموزشهای نیمه تخصصی دوره دوم آغاز کنند.
معاون وزارت آموزش و پرورش درباره زمان آغاز هدایت تحصیلی گفت: از ابتدای سال تحصیلی 98 این فرآیند به شکل جدی در پایه نهم آغاز شده است و بخش مشاورهای آن در حال اجرا است. هدایت تحصیلی به شیوه سالهای گذشته انجام میشود و با توجه به اینکه هدایت تحصیلی در طول زمان انجام میشود و حجم زیادی از مراحل اجرایی در آن وجود دارد باید به تدریج صورت بگیرد تا دستورالعمل جدیدی ابلاغ نشود، دستورالعملهای قبلی به قوت خودش باقی است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه چرایی و چیستی هدایت تحصیلی بر کسی پوشیده نیست، عنوان کرد: هر الگویی در زمینه شکل هدایت تحصیلی اجرا شود، درگیر نحوه اجرا خواهد بود؛ در واقع بخشی از کاستیهای هدایت تحصیلی به نحوه اجرا مربوط است و ساختار کمتر نقش دارد.
وی در عین حال درباره میزان اثربخشی هدایت تحصیلی اذعان کرد: برای هدایت تحصیلی یک شرط لازم یعنی کف نمرات هدف گذاری شده را داریم و این حداقل استاندارد از سالهای قبل وجود داشته است. اما شرط کافی این است که بررسی از شرایط دانش آموز صورت میگیرد و با توجه به اینکه در دروس دیگر چه نمراتی کسب کرده است و ظرفیت خالی رشته ها چه میزان است، دانش آموز را به سمت رشتهای خاص هدایت میکنیم.
دری در یک برنامه رادیویی اضافه کرد: بین آنچه اتفاق میافتد با رضایت ذینفع فاصله وجود دارد و هنر مشاوره اینجا است که دانش آموز را بر اساس شرایط بازار و استعدادها و همچنین نمرات کسب شده به سمت رشتهای خاص هدایت کند.
منبع: ایسنا
دیدگاه تان را بنویسید