کد خبر: 392668
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ ۰۸:۰۴:۱۷
| |

تغذیه سالم چه تاثیری بر روی مبارزه با کرونا دارد؟

سید محسن مداح، متخصص تغذیه، ویروس کرونا را یک حریف قوی دانست که در مقابل دستگاه ایمنی ضعیف پیروز می شود و اضافه کرد: اگر کمبود وزن یا سابقه کاهش وزن ناگهانی نداریم و اصول تغذیه سالم چهار وعده ای را رعایت می کنیم، می توانیم نگران دستگاه ایمنی بدنمان در مقابل کرونا نباشیم.

تغذیه سالم چه تاثیری بر روی مبارزه با کرونا دارد؟
کد خبر: 392668
|
۱۳۹۸/۱۲/۲۰ ۰۸:۰۴:۱۷

اعتمادآنلاین| سید محسن مداح، متخصص تغذیه، با اشاره به نقش تغذیه در عملکرد دستگاه ایمنی بدن، گفت: فرد سالم فردی است که تغذیه سالم داشته باشد و تغذیه سالم عملکرد دستگاه ایمنی بدن را تقویت می کند.

وی با بیان اینکه افراد با دستگاه ایمنی ضعیف تر نه تنها برای ویروس کرونا، بلکه برای همه بیماری های عفونی میزبان مناسبی محسوب می شوند، تصریح کرد: افرادی که تغذیه سالم ندارند دچار کمبودهای غذایی می شوند که ممکن است دستگاه ایمنی را تضعیف کند.

این متخصص تغذیه، وظیفه یک دستگاه ایمنی سالم را مقابله با بیماری های عفونی دانست و تصریح کرد: دستگاه ایمنی بدن با تغذیه قوی نمی شود، اما تغذیه نادرست دستگاه ایمنی را ضعیف می کند. از جمله افرادی که دستگاه ایمنی بدن آنان دچار مشکل می شود، افراد کم وزن و نحیف هستند.

مداح با تاکید بر لزوم جلوگیری از کاهش وزن و ریزنقشی، گفت: نحیفی توام با سالمندی خطرآفرین است و استعداد ابتلا به بیماری های عفونی را افزایش می دهد. در ایامی که با اپیدمی کروناویروس مواجه هستیم، فرصت حل مشکلات تغذیه ای افراد با شرایط مذکور وجود ندارد و لذا قرنطینه خانگی و پرهیز از خروج از منزل توصیه می شود.

وی فرمول نمایه توده بدن را بهترین شاخص برای سنجش لاغری و چاقی دانست و عنوان کرد: اگر نسبت وزن(کیلوگرم) به مجذور قد(متر) عدد کمتر از 18.5 باشد، فرد لاغر و اگر بیشتر از 19 باشد، فرد متناسب است، اما بالاتر از 25 نشان دهنده چاقی است.

50 درصد انرژی بدن باید توسط غلات تامین شود

این متخصص تغذیه، با بیان اینکه سالمندان نباید از نظر وزنی ضعیف باشند، اضافه کرد: کم وزنی، سن بالا و در معرض میکروب و ویروس بودن از جمله عوامل لازم برای میزبانی از بیماری های عفونی است.

وی بدن انسان را نیازمند دریافت روزانه 34 عنصر شامل ویتامین ها و مواد معدنی دانست و ادامه داد: ویتامین ها به ویژه A، C و «روی» نیاز دستگاه ایمنی بدن را تامین می کند. این در حالی است که کمبود برخی از ویتامین ها در افزایش بخت عفونت های ریوی نقش دارند و به عنوان مثال کمبود «روی» بر تعداد گلبول های سفید اثر می گذارد.

مداح یادآور شد: برخی از افراد وزن خوبی دارند، اما افراد فربه ممکن است لزوما تغذیه سالم نداشته باشند و اضافه وزن خود را با مواد خوراکی متفرقه و غیر ضروری تامین کنند و کمبود برخی از عناصر در آنان وجود داشته باشد.

این متخصص تغذیه، یک تغذیه سالم در طول روز را شامل دو واحد میوه، چهار لیوان سالاد یا سبزی خوردن، دو لیوان لبنیات کم چرب و سه عدد گردوی کامل دانست و یادآور شد: مصرف غذای گوشتی دو تا سه بار در هفته کفایت می کند.

وی با بیان اینکه 50 درصد انرژی بدن باید توسط غلات تامین شود، گفت: وجود غلات در چهار وعده غذایی صبحانه، نهار، عصرانه و شام لازم است تا دستگاه ایمنی خوبی داشته باشیم.

منبع: ایسنا

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان

دیدگاه تان را بنویسید

اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان

    خواندنی ها