کد خبر: 397508
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۷ ۱۰:۰۷:۱۱
| |

رییس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور

غربالگری معتادان باید 2 برابر حالت عادی شود

رییس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور با بیان اینکه براساس تحقیقات، احتمال عفونت‌های ویروسی در مصرف‌کنندگان مواد مخدر و دخانیات، بالاتر از افراد عادی است، هشدار داد که اگر می‌خواهیم شناسایی بیماران کروناویروس را به بهترین نحو انجام و کرونا را شکست دهیم، نه تنها نباید مصرف‌کنندگان مواد مخدر را به امان خدا رها کنیم، بلکه باید سیستمی راه‌اندازی کرد تا شناسایی این افراد نسبت به حالت عادی دوچندان شود؛ لذا لازم است این افراد هرچه سریع‌تر شناسایی، غربالگری و درمان شوند.

غربالگری معتادان باید 2 برابر حالت عادی شود
کد خبر: 397508
|
۱۳۹۹/۰۱/۱۷ ۱۰:۰۷:۱۱

اعتمادآنلاین| محمدهادی فرحزادی در این‌باره اظهار کرد: سبک زندگی مصرف‌کنندگان مواد مخدر، چه مصرف‌کنندگان تزریقی و چه بی‌خانمان‌ها دچار تخریب شده است؛ آنها اصولا سبک زندگی ناسالمی دارند یعنی به وظایف فردی، شغلی، خانوادگی و اجتماعی خود عمل نمی‌کنند، اصولا به وضعیت سلامت و اقدامات بهداشتی کم‌اهمیت‌اند. در غربالگری و کمیته‌های ملی تشخیص بیمارهای مختلفی وارد نمی‌شوند و ... که البته عوامل مختلفی در این زمینه دخیل است.

وی ادامه داد: مصرف‌کنندگان مواد مخدر از اینکه مشخصاتشان در سیستم دولتی ثبت شود می‌هراسند و دوست دارند گمنام باشند از طرفی دیگر به دلیل اینکه مصرف‌کننده مواد مخدر هستند اغلب فعالیت آنها به جستجوی مواد مخدر و در شب خلاصه می‌شود و در زمان‌های اداری خواب هستند، همین مسائل باعث می‌شود آنها اغلب از مراجعه به سیستم‌های بهداشتی امتناع می‌کنند. از سوی دیگر نیز مصرف‌کنندگان مواد مخد به دلیل اینکه دچار اختلال در قضاوت و تصمیم‌گیری هستند نمی‌دانند که در شرایط حادی مانند اکنون که باید شرایط را ارزیابی کنند، تصمیم درستی برای رعایت مسائل بهداشتی بگیرند.

رییس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور افزود: دسترسی مصرف‌کنندگان مواد مخدر به منابع اطلاعاتی و برنامه‌های پیشگیرانه بسیار کم است و از طرفی دیگر آنها برای مصرف مواد مخدر ناگزیرند که در پاتوق‌ها و محافل شبانه که فاصله اجتماعی استاندارد در آن رعایت نمی‌شود، حضور داشته باشند این درحالیست که معتادان در این اماکن برای مصرف مواد مخدر مجبورند از وسایل و تجهیزاتی به صورت مشترک استفاده کنند. همه این عوامل باعث می‌شود آنها نتوانند امیال خود را کنترل کنند یا نکات بهداشتی را به درستی رعایت کنند.

به گفته فرحزادی، سیستم ایمنی مصرف‌کنندگان موادمخدر به ویژه معتادان خیابانی به دلیل مصرف مواد مخدر مختل و سیستم دستگاه تنفسی آنها تخریب شده و چون تغذیه مناسبی ندارند، ممکن است به عنوان افراد پرخطر ناقل عفونت کرونا و عفونت‌های ویروسی محسوب شوند. مطالعات انجام شده در این زمینه نیز نشان داده احتمال عفونت‌های ویروسی در مصرف‌کنندگان مواد مخدر و دخانیات، بالاتر از افراد عادی است.

این درمانگر اعتیاد معتقد است: اگر می‌خواهیم شناسایی بیماران کروناویروس را به بهترین نحو انجام دهیم و کرونا را شکست دهیم نه تنها نباید مصرف‌کنندگان مواد مخدر را به امان خدا رها کنیم، بلکه باید سیستمی راه‌اندازی کنیم که شناسایی این افراد نسبت به حالت عادی دوچندان شود؛ لذا لازم است این افراد هرچه سریع‌تر شناسایی و غربالگری شوند.

وی تصریح کرد: باید غربالگری بیماری کروناویروس برای تمامی معتادان انجام شود؛ معتادانی که جواب آزمایش آنها مثبت است درمان و قرنطینه شوند و معتادانی که جواب آزمایش کروناویروس آنها منفی است در مکان‌هایی تحت مراقبت قرار گیرند و آموزش‌های لازم را برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا دریافت کنند.

رییس کمیته پژوهش انجمن صنفی مراکز درمان اعتیاد کشور خاطرنشان کرد: رئیس ستاد مبارزه با کرونا شخص ریاست جمهوری است و از طرف دیگر رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور نیز شخص ریاست جمهوری است؛ به نظر می‌رسد اگر این موضوع توسط مراجع ذیصلاح مانند وزارت بهداشت، وزارت کشور و سازمان بهزیستی پیگیری شود و حتی طرح این موضوع در رسانه‌ها صورت گیرد، با مصوبه‌ای می‌توان گرمخانه‌ها و مراکز نگهداری افراد بی‌خانمان را فعال کرد.

بنابر اظهارات فرحزادی، در حال حاضر در هر استانی از کشور که شیوع کرونا بالاست نقاهتگاهی توسط سپاه و ارتش راه‌اندازی شده تا بهبودیافتگان بیماران کرونا پس از ترخیض در این مراکز نگهداری شوند. به نظر می‌رسد به علاوه این نقاهتگاه‌ها می‌توان سالن‌های دیگری در نظر گرفت تا معتادانی که غربالگری می‌شوند و به کروناویروس مبتلا هستند نیز در این مراکز نگهداری و درمان شوند و آنهایی که جواب آزمایششان منفی است نیز در نقاهتگاه‌ مخصوص بستری شوند و آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد انجمن صنفی درمانگران اعتیاد کشور نیز می‌تواند به این موضوع ورود کند و برای بیماران درمان‌های استانداردی انجام دهد. اگر این پیشنهادات در ستاد ملی مبارزه با کرونا مطرح شود، پیشنهادهای کامل‌تر و جامع‌تری نیز در پی آن ارائه خواهد شد.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها