سعید محمودی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران:
نگران دفع زبالههای خانههای دارای بیمار کرونا هستیم/ به شدت با موارد زبالهپراکنیهای عفونی برخورد میکنیم
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: نه صرفا در بیمارستانها و مراکز درمانی، بلکه زمانی که یک بیمار کرونایی در خانه وجود دارد، زبالههای خانگی او با وضع متفاوتی تلقی میشود؛ این زبالهها کاملا ویژه و خطرناک هستند. اینگونه زبالهها حتما باید با عنوان زبالههای عفونی دفع شوند.
اعتمادآنلاین| سعید محمودی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران، در رابطه با تاثیر مواد شوینده، زباله های شهری و بیمارستانی در شرایط مقابله با کرونا بر سلامت محیط زیست، گفت: در رابطه با بیمارستانها یا مراکزی که سیستم تصفیه دارند، اغلب جای نگرانی وجود ندارد، زیرا این زبالههای عفونی از فیلتر دستگاههای تصفیه عبور داده میشوند. بیشتر ما نگران وضعیت زبالههایی هستیم که از این قبیل فیلترها عبور داده نمیشوند.
وی افزود: استفاده از مواد ضدعفونی در سطوح شهری، زبالههای شهری و... امکان ایجاد آلودگیهای محیط زیستی را دارند و نمیتوانیم اظهار کنیم که در کل بیتاثیر هستند، اما متاسفانه در این شرایط هیچ چارهای جز این نیست و در تمام دنیا هم سطوح را ضدعفونی می کنند.
محمودی در ادامه بیان کرد: البته برخورد ما در رابطه با دفع زباله متفاوت است و این جزو نگرانیهایی است که اقدامات لازم را برای آن انجام میدهیم. سازمان حفاظت محیط زیست، یک به یک بیمارستانها را کنترل میکند. تولید پساب آنها و اینکه این پسابها در کجا دفع میشوند، تحت نظارت مداوم ما قرار دارد.
مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست استان تهران گفت: مواردی از زبالهپراکنی در توابع تهران مانند اسلامشهر داشتیم که به شدت با آنها برخورد شد. این موضوع برای ما مسئلهای بسیار جدی است. بحث دفع زباله های عفونی مانند ملزومات و ماسکهای آلوده بحثی بسیار پیچیده است و تمام دنیا امروز برای این موضوع برنامه دارد.
وی افزود: در حقیقت بحث استفاده از مواد شوینده در سطوح و منازل و ابعاد تاثیرات محیطی آن و اینکه چه تاثیری بر محیط میگذارند، بحثی است که نیاز به مطالعات در آینده دارد، اما دفع زبالهها موضوعی دیگر است و سازمان در قبال آن بسیار سختگیرانه عمل میکند.
محمودی با تاکید بر اینکه پسماندها موضوعی مخاطرهآمیز است و حتما باید در این زمینه تمام ملاحظات رعایت شوند، گفت: نه صرفا در بیمارستانها و مراکز درمانی، بلکه زمانی که یک بیمار کرونایی در خانه وجود دارد، زبالههای خانگی او با وضع متفاوتی تلقی میشود؛ این زبالهها کاملا ویژه و خطرناک هستند. اینگونه زبالهها حتما باید با عنوان زبالههای عفونی دفع شوند.
وی در پایان گفت: زمانی که از متولیان شهرداری، پیگیر چگونگی دفع زبالهها میشویم، میگویند، ما تمام زبالهها را به چشم زبالههای عفونی میبینیم، اما همچنان جای نگرانی وجود دارد و این یک مسئله بسیار مهم است.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید