محمد درویش، فعال محیطزیست، در گفتوگو با «اعتمادآنلاین»:
مصرف آب شرب کشور بعد از کرونا 25 تا 40 درصد افزایش یافت/ اگر کشورها به جای بمب و موشک روی محیطزیست سرمایهگذاری میکردند، شاید حالا امنیت بیشتری داشتیم
محمد درویش، فعال محیطزیست، گفت: همین که مردم بدانند در طول زمان شستوشوی دستشان فقط کافی است مایع یا صابون روی دستهایشان باشد و در آن چند ثانیه، باید شیر آب را ببندند و تنها زمانی که میخواهند مایع را بشویند شیر آب را دوباره باز کنند میتواند تا 70 درصد مصرف آب را کاهش دهد.
اعتمادآنلاین| «روزانه چندین بار، بین 20 تا 40 ثانیه، دستهای خود را با آب و صابون بشویید». «خریدهای خود را قبل از مصرف شستوشو دهید». «وسیلههای شخصی خود را در طول روز ضدعفونی کنید». همه اینها توصیههایی بهداشتی است که با ورود کرونا به زندگیها اعلام شد، اعلامیهای که به دنبالش، مصرف روزانه آب شرب کشور نیز افزایش یافت (بیشتر بخوانیم) .
محمد درویش، فعال محیطزیست، درباره این افزایش سرانه مصرف آب در کشور به اعتمادآنلاین گفت: بر اساس آمار 25 تا 40 درصد از میانگین آب شرب کشور در مدت اخیر افزایش مصرف داشته است. آن هم یک دلیل ساده دارد؛ به واسطه شیوع کرونا شستوشوها بیشتر شده و مردم بیش از گذشته دستهای خود را میشویند. پروتکلهای بهداشتی همه مردم کشورها را به شستن دستها بین 20 تا 40 ثانیه تشویق میکنند. مردم هم میکوشند تا با اجرای این کار از بیماری مصون بمانند، حال آنکه قرار نیست در تمام این مدتزمان شیر آب باز باشد.
رسانهها به مردم آموزش دهند
او ادامه داد: مساله اینجاست که از همان ابتدا درست آموزش داده نشد. پخش ویدئوهای کوتاهی که این موارد را به مردم بیاموزد به راحتی میتواند این افزایش بهوجودآمده را از بین ببرد؛ اینکه مردم بدانند در طول زمان شستوشوی دستشان فقط کافی است مایع یا صابون روی دستهایشان باشد و در آن چند ثانیه، باید شیر آب را ببندند و تنها زمانی که میخواهند مایع را بشویند شیر آب را دوباره باز کنند.
درویش معتقد است امسال کشور در شرایط آبی خود قرار دارد: رعایت همین نکته ساده میتواند مصرف آب را بین 50 تا 70 درصد کاهش دهد. ضمن اینکه امسال برای دومین سال پیاپی، کشور ما خوشبختانه در دوره ترسالی قرار گرفته است. حوزههای آبخیزداری کشور و میانگین آبشان از میانگین درازمدت بیشتر است و شرق کشور هم از تمامی مناطق دیگر کشور اوضاع بهتری دارد. تا به همین امروز آبخیزداریها 70 درصد از میانگین درازمدت خود وضعیت بهتری دارند. به همین دلیل هم اگر کمی شرایط فعلی بارش کشور را قدر بدانیم و نکات مهمی مثل همین شستن دستها با شیر آب بسته را رعایت کنیم، قطعاً امسال را به راحتی پشت سر خواهیم گذاشت.
تاریخ بشر به قبل و بعد از کرونا تقسیم شد
درویش با اشاره به تاثیر کرونا بر زندگی بشر گفت: بیشک تاریخ بشر به قبل و بعد از کرونا تقسیم خواهد شد. این ویروس تحولات وسیعی رقم زد و به خیلی از مفاهیمی که ما قبلاً با آنها سروکار داشتیم، مثل امنیت و توسعه و رفاه، معنای دیگری داد. به همین دلیل هم حالا بهترین فرصت است تا شاهد رفتاری خردمندانه با دنیای پساکرونا باشیم. احترام بیشتر به قوانین طبیعت و محیطزیست و نگهداری از اندوختههای طبیعی میتواند ما را از آسیبهای آینده مصون نگه دارد.
او در نهایت خاطرنشان کرد: شاید اگر تا همین امروز هم کشورها بیش از اینکه در فکر ساخت بمب هستهای و موشکهای قارهپیما باشند بر پژوهشهای حوزههای مرتبط با سلامت و محیطزیست سرمایهگذاری میکردند، حالا همه مردم دنیا امنیت بیشتری داشتند. با وجود این، کرونا سبب شد تمامی کشورها با گرایشهای مختلف سیاسی عقیدتی در مقابل یک دشمن مشترک و در یک خاکریز مشترک قرار گیرند. امید داریم که چنین تجربهای برای بشر، دستکم برای خاورمیانه، ایران و کشورهای درگیر با جنگ و تنش، آینده روشنتری به همراه داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید