کد خبر: 427000
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۸ ۰۸:۵۶:۰۰
| |

فوق تخصص بیماری‌های عفونی:

قدرت انتقال کرونا تا 9 برابر افزایش یافته است

فوق تخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه سرعت انتقال کرونا 3 تا 9 برابر شده است، گفت: سرفه، تب، تنگی نفس و خلط نشانه‌های ابتلای ریوی و بی‌اشتهایی، اسهال، استفراغ، درد شکم و تهوع از نشانه‌های ابتلا به فرم گوارشی کروناست.

قدرت انتقال کرونا تا 9 برابر افزایش یافته است
کد خبر: 427000
|
۱۳۹۹/۰۵/۲۸ ۰۸:۵۶:۰۰

اعتمادآنلاین| مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی «آخرین تغییرات ویروس کرونا»، اظهار داشت: از یکی دو ماه پیش جهشی در کروموزم ویروس کرونا ایجاد شده، به طوری که قدرت انتقال این ویروس 3 تا 9 برابر افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در چهار هفته گذشته موارد ابتلای بیماری زیاد شد اما خوشبختانه اکنون با استفاده همگانی مردم از ماسک از روند روبه تزاید بیماری کم شده است، افزود: البته این جهش خوشبختانه جهشی نیست که ماهیت کلی ویروس را تغییر دهد اما توانسته است قدرت انتقال آن را افزایش دهد؛البته نقطه جالب این است که در افزایش میزان مرگ و میر تأثیر زیادی نداشته است.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که «اکنون کرونا با چه علائم جدیدی خود را نشان می‌دهد؟»، بیان داشت: علائم تنفسی مانند سرفه، تب، تنگی نفس و خلط نشانه‌های ابتلای ریوی به کروناست. همچنین در تابستان مواردی که از بیماری دیده می‌شود و شایع شده و به صورت عمده در کودکان و جوانان دیده می‌شود ممکن است با علائم بی‌اشتهایی، اسهال، استفراغ، درد شکم و تهوع افراد مراجعه کنند که این موارد علائم ابتلا به فرم گوارشی کروناست.

مردانی در پاسخ به این پرسش که «آیا استفاده از آب نمک و آدامس تأثیری در جلوگیری از ابتلا دارد؟»، خاطرنشان کرد: وقتی دهان شما مرطوب شود، خود به خود باعث می‌شود ویروس به راحتی انتقال پیدا نکند و برای همین نیز توصیه می‌شود افراد از آب نمک معمولی و غرغره کردن آن استفاده کنند؛ همچنین استفاده از آدامس ممکن است بتواند این کار را انجام دهد.

وی تأکید کرد: البته باید گفت این دلیلی نمی‌شود تا افراد از شستن دست‌ها، استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی خودداری کنند و بگویند مثلا روزی 10 عدد آدامس می‌خوریم و به این ویروس مبتلا نمی‌شویم؛ آدامس جویدن تأثیر ناچیزی دارد.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این پرسش که «در محیط‌های سربسته قدرت انتقال ویروس چگونه است؟»، افزود: این موضوع بستگی به این دارد که حجم فضای دربسته چقدر است. برای نمونه اگر در اتاق 12 متر مربعی 20 نفر باشند امکان ابتلا بسیار زیاد است اما اگر این فضا بیشتر باشد و همین تعداد افراد حضور داشته باشند، امکان ابتلا به حداقل می‌رسد.

مردانی افزود: همچنین اگر محل سربسته راه تهویه به بیرون از فضا داشته باشد،امکان انتقال بسیار کم می‌شود و در غیر این صورت احتمال انتقال بیشتر خواهد شد.

وی اضافه کرد: همچنین اگر افرادی که دارای علائم هستند وارد این فضا نشوند احتمال انتقال به حداقل می‌رسد اما اگر فردی دارای علائم وارد این محیط شود می‌تواند محیط را آلوده کند.

منبع: فارس

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها