زنان در شورای شهر تهران برای حضور در هیات رئیسه به یکدیگر رای ندادند؟
آخرین رایگیری برای ترکیب هیاترییسه شورای شهر تهران دردوره پنجم انجام شد وترکیب هیات رییسه با کمترین تغییر حفظ شد، تنها آرش میلانی جایگزین بهاره آروین (که خود هفته گذشته اعلام کرده بود از انتخابات کنارهگیری میکند) شد.
اعتمادآنلاین| قرار بود در سال پایانی محمد جواد حقشناس در کنار محسن هاشمی برای صندلی ریاست رقابت کنند. اما دقایقی مانده به برگزاری انتخابات هیات رییسه پیامکی از یکی از بزرگان اصلاحطلب حقشناس را از رقابت منصرف کرد.
هاشمی توانست امسال رای سال گذشته خود را حفظ کند و با 18 رای از 20 رای رییس شورا بماند. در این انتخابات محمد علیخانی نزدیک به هاشمی به دلیل بیماری کرونا نتوانست شرکت کند و تلاشهای رسولی و امینی برای قانونی دانستن رای او نیز نتوانست هاشمی را قانع کند که تن به رایگیری مجازی بدهد. اگر رای علیخانی را رای به محسن هاشمی بدانیم هاشمی امسال یک رای بیش از سال گذشته کسب کرد و نشان میدهد او توانسته در یک هفته گذشته دل منتقدان به عملکرد هیات رییسه را به دست بیاورد.
ابراهیم امینی اما یک رای خود را از دست داد. او سال گذشته با 17 رای نایبرییس شورای شهر شد و امسال با 16 رای. از زهرا صدراعظم نوری به عنوان رقیب امینی نام برده میشد اما نوری تمایلی به حضور در انتخابات نشان نداد هر چند گفته میشد 9 عضو شورا با حضور وی به عنوان نایبرییس موافق بودند. براساس شنیدهها اگر او 2 رای اعضای خانم شورا را داشت میتوانست با 11 رای نایبرییس شورای شهرتهران شود.
اما امسال حاشیهها مربوط به انتخاب منشی دوم هیات رییسه بود. آرش میلانی و الهام فخاری رای نزدیکی داشتند و تا نیمه وقت شورا کسی نمیدانست کدام یک میتوانند به ترکیب هیات رییسه راه پیدا کنند. اما گزارشهای طولانی روسای کمیسیونها در صحن شورا که عملکرد یک سال گذشته خود را تشریح میکردند فرصت کافی را برای کسب رای آخر داد و آرش میلانی با 12 رای به عنوان منشی دوم انتخاب شد. الهام فخاری نیز در حالی با 2 رای از ورود به ترکیب هیات رییسه باز ماند که اگر تمام اعضای خانم شورای شهر تهران که بارها تاکید کرده بودند باید سهم خانمها از ترکیب هیات رییسه حفظ و حتی ارتقا پیدا کند به وی رای میدادند او به راحتی و با رای بالاتری میتوانست جایگزین بهاره آروین شود.
درحالی این رایها بدون نگاه جنسیتی و براساس اولویتهای دیگر به گلدان انداخته شد که بهاره آروین هفته گذشته درخواست کرده بود زنان نه فقط در جایگاه منشی و همکار رییس جلسه، بلکه خود در جایگاه ادارهکننده اصلی جلسه قرار گیرند. به گفته او شاید تا سالها دیگر چنین فرصتی دست ندهد که هم حدود یک سوم از اعضای شورای شهر پایتخت را زنان تشکیل دهند و هم شورایی منسجم و یکدست با رویکردهای اصلاحطلبانه بر سر کار باشد که دغدغه و مطالبات برابریگرایانه زنان مورد اجماع و توافق جمعی آنهاست.
او ازاعضای شورای شهر تهران درخواست کرده بود پاسخگویی به مطالبات جامعه زنان را مغتنم شمرده و با انتخاب یکی دیگر از زنان شورا در جایگاه نایب رییس شورا، هم به کلیشههای جنسیتی حضور زنان در جایگاه منشی پایان داده و هم با ارتقای جایگاه زنان در هیات رییسه، محققکننده بخشی از مطالبات به حق زنان در جامعه باشیم.اما سال پایانی شورای شهر تهران ترکیب هیات رییسه شورای شهر تهران مردانهتر شد. نطق محسن هاشمی در آغاز سال چهارم شورای شهر تهران مانند هر سال با موضوع کارنامه یک سال گذشته شورای شهر تهران بود.
اما این نطق برخلاف سالهای گذشته رویکردی خود انتقادی نداشت. هاشمی در سخنانش از عملکردشورای شهر تهران دفاع کرده و معتقد بود بروز و ظهور عملکرد شورای پنجم، در بیلان شهرداری به عنوان بازوی اجرایی مدیریت شهری، تبلور مییابد و در این بخش به دلیل بیثباتی و تغییرات شهردار در سه سال گذشته و همچنین فاصله عملکرد موجود با عملکرد مطلوب، نارضایتیها وانتقاداتی وجود دارد که شورای پنجم شنونده و پذیرای نظرات کارشناسی است.همچنین او از اعضای شورای شهر خواسته بود که اگر به پاسخ تذکراتشان نرسند روند طرح سوال را دنبال کنند و همچنین نظارت دقیقتر و سختگیرانهتر از گذشته بر عملکرد شهرداری اعمال شود. هاشمی در سخنان پایانی خود نیز درباره کنارهگیری حقشناس از انتخابات هیات رییسه و پیامی از سوی یکی از بزرگان اصلاحات دریافت کرده که در انتخابات شرکت نکند گفت: من اطلاعی از این موضوع ندارم اما میدانم که قطعا حقشناس لیاقت آن را داشت که به عنوان رییس شورا در انتخابات شرکت کند.
اما فکر میکنم ایشان به دلیل حفظ وحدت، خودشان تصمیم گرفتند که در انتخابات شرکت نکنند. هاشمی در پاسخ به سوالی که چرا از بیرون شورا برای اعضا تصمیمگیری میشود، توضیح داد: البته اینگونه کارها مشورت است نه توصیه و معمولا افراد با دیگران مشورت میکنند و حتی استخاره هم انجام میشود و در مکتب ما مشورت و استخاره وجود دارد که نمیشود اسم آن را توصیه و دخالت گذاشت.
هاشمی از پادرمیانی جهانگیری برای بهبود روابط دولت و شهرداری هم خبر داد و گفت: بهبود وضعیت شهرداری و دولت جزو وظایف رییس شورا است که قطعا در یک سال باقیمانده سعی میکنم این رابطه بین شهرداری و دولت را که کمی هم خدشهدار شده مجددا برقرار کنم و شاهد باشیم که حناچی مجددا به جلسات هیات دولت برود. از روحانی و جهانگیری میخواهم که اجازه دهند که روابط ترمیم شود و کدورتها کنار برود.
منبع: اعتماد
دیدگاه تان را بنویسید