اربعین 99 بدون حضور زائران غیرعراقی برگزار میشود
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور گفت: بنا بر اعلام مقامات عراقی تا به این لحظه تصمیم بر این است که اربعین 99 بدون حضور زائران غیرعراقی در این کشور برگزار شود.
اعتمادآنلاین| حسین ذوالفقاری معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در نشست خبری که با حضور خبرنگاران برگزار شد، اظهارداشت: یک کارگروه در سازمان تبلیغات، کار آموزش و هماهنگی را انجام دادهاند و تا به امروز 92 هزار هیئت ثبت نام شده داریم که 85 هزار بازدید توسط 27 هزار و 732 همیار سلامت برگزار شده است که طبق این بازدیدها بیشترین رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی هیئتها و عزاداران در محرم انجام شده است.
وی افزود: بیشترین توجه در ماه محرم از سوی تولیتهای آستان مقدسه، شورای هماهنگی ائمه جمعه، مسئولان هیئتها و عزاداران انجام شد. البته چند موردی هم عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی را داشتیم اما آنقدر کم هستند که قابل ذکر نیست.
به گفته ذوالفقاری، از تاریخ 4 اسفند 1398 کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی فعال شد که 26 مصوبه تا به امروز داشته است.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با اشاره به موضوعاتی از قبیل سیل و زلزله اظهارداشت: مردم در موضوعاتی مانند سیل و زلزله حضور داشتند و از خودشان ظرفیت بالایی را نشان دادند. در بحث کرونا هم ضرورت داشت که کمکهای مؤمنانه همانند کمکهای جمع آوری شده در سیل و زلزله ساماندهی شود.
وی گفت: در برخی موارد گروههای خدمت رسان بدون اطلاع ارزاق خود را به افرادی دادند که به عنوان مثال گروههای دیگر قبلاً به آنها کمک کرده بودند. برای همین تصمیم گرفته شد تا از سامانه کمیته امداد برای هماهنگی و شناخت نیازمندان استفاده شود.
ذوالفقاری با گلایه از برخی سفرها در این ایام تعطیلات تصریح کرد: این بیماری اثرات روانی بدی روی خانوادهها دارد و باید تردد با نزدیکان را هم حتی المقدور کاهش دهیم.
وی افزود: ستاد ملی مبارزه با کرونا به تمامی دستگاههای هر سه قوه 15 روز مهلت داده است تا برنامه همزیستی با کرونا را اعلام کنند. برخی برنامهها مانند طرح وام یک میلیون تومانی را خود دستگاهها باید اجرا کنند و برخی باید از سوی مردم اجرا شود.
وی بیان داشت: موضوع دیگر این است که مردم در موضوعاتی چون سیل و زلزله حضور داشتند و ظرفیت بالایی دارند، لذا در بحث کرونا ضرورت داشت که کمکهای مومنانه هم ساماندهی شود. در برخی موارد گروههای خدمت رسان بدون اطلاع ارزاق خود را به افرادی دادند که قبلاً هم گروههای دیگر به آنها کمک کرده بود لذا قرار شد از سامانه کمیته امداد برای هماهنگی و شناخت نیازمندان استفاده شود.
ذوالفقاری گفت: من خودم گرفتار این بیماری شدم و در بیمارستان شاهد فشار بر کادر درمانی بودم فلذا باید بیشتر پروتکلها رعایت شود چون کادر درمانی در یک میدان مین نامرئی دارند زندگی میکنند لذا باید تغیراتی در شیوه زندگی بدهیم.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور با ابراز ناراحتی از برخی سفرها در این تعطیلات اظهار داشت: این بیماری اثرات روانی بدی روی خانوارها میگذارد. حتی باید تردد با نزدیکان را هم کاهش دهد.
وی بیان داشت: ستاد ملی مبارزه با کرونا به همه دستگاه هر سه قوه 15 روز مهلت داده که برنامه همزیستی با بیماری کرونا را اعلام کنند. البته هنوز این زمان به اتمام نرسیده است. برخی برنامهها خودشان باعث تجمع مردم میشود مانند همان طرح وام یک میلیون تومانی به مردم که موجب تجمع مردم شد.
وی اضافه کرد: به یک سامانه جامع برای مبارزه هوشمند با این بیماری هستیم. این سامانه را به ستاد ملی پیشنهاد دادیم تا سامانه مدیریت هوشمند را راه اندازی کنیم.
ذوالفقاری در مورد انتخابات دور دوم مجلس در هفته آینده گفت: در 9 استان، 11 حوزه انتخابیه و 24 شهرستان انتخابات برگزار خواهد شد و ضوابط امنیتی و بهداشتی ابلاغ شده است. نامزدها حق تشکیل ستاد انتخاباتی ندارند و فقط از طریق فضای مجازی و صدا و سیمای استان استفاده کنند. مجریان برگزاری از قبل غربالگری میشوند و فاصله هر فرد در حوزه انتخابیه باید 2 متر از دیگران باشد. رأی دهندگان حتماً فواصل را رعایت کنند وحتما با ماسک باشند.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور گفت: هیچ تجمعی چه قبل و چه بعد از انتخابات نباید صورت گیرد. اگر نامزدی رعایت نکند در مرحله اول اجازه استفاده از صدا و سیما را ندارد و در مرحله بعد ممکن است به قوه قضائیه معرفی شوند.
وی با تاکید بر امنیت داخلی کشور گفت: بر روی اراذل و اوباش دستورالعملهای در شورای امنیت مصوب شد که نیروی انتظامی و اطلاعات و دستگاههای امنیتی با آنها برخورد میشود.
ذوالفقاری در مورد تلاش برای برهم زدن امنیت داخلی و ما امن سازی کشور بیان داشت: تحریم، اقدامات جاسوسی، حمایتهای مالی، حمایت اطلاعاتی، تحریم مردم در فضای مجازی و تمرکز در برخی وقایع از این دست است. این تلاش برای سوری سازی کشور است. برخی مردم فهم بهتری در این زمینه از برخی مسئولان دارند.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از تنش اجتماعی 610 گزارش راهبردی با پیشنهادات روشن برای مقامات کشور ارسال کردیم. تمرکز بر روی جرایم مهم در دستور کار نیروی انتظامی و اطلاعات است. ما در 5 ماه ابتدایی سال گذشته 519 مورد اما امسال 1702 مورد فراخوان داشتیم که رشد 227 درصدی را داشتهایم.
ذوالفقاری گفت: اقدامات تروریستی کاهش نیافته است. در سال 97، 19 نفر از عوامل ما شهید شدند در سال 98، 9 نفر و در سال 99 سه نفر از عوامل ما در راه مبارزه با تروریسم شهید شدند. در سال 97، 20 تروریست توسط ما کشته شدند در سال 98، 44 نفر کشته شدهاند. با تدبیر رهبری 1000 میلیارد به امنیت مرزها تخصیص یافته است.
وی اضافه کرد: برای جلوگیری از تنش اجتماعی 610 گزارش راهبردی با پیشنهادات روشن برای مقامات کشور ارسال کردیم. تمرکز بر روی جرایم مهم در دستور کار نیروی انتظامی و اطلاعات است. ما در 5 ماه ابتدایی سال گذشته 519 مورد اما امسال 1702 مورد فراخوان داشتیم که رشد 227 درصدی را داشتهایم.
وی در مورد اتباع خارجی در کشور بیان داشت چند سال است تلاش میکنیم هر کسی داخل کشور میشود قانونی بیاید و قانونی برود، درهمین راستا زمینههای ورود قانونی را کاهش دادیم، درهر سال حدود 800 دستگاه خودرو حامل اتباع غیر مجاز به مدت 6 ماه با دستور قضائی توقیف شده است. در برخی موارد یک خودروی پژو 13 تا 15 نفر را سوار و با سرعتهای سرسام آور جادهها را هم ناامنی کنند.
وی ادامه داد: ما نمیخواهیم اتباع دیگر کشورها به صورت غیر قانونی وارد شوند. سالی 672 هزار نفر از اتباع را از کشور ترد میکنیم. سالانه 30 میلیون دلار به کشور برای کمک به اتباع خارجی میشود که تنها ده درصد هزینههای اتباع است. 40 هزار دانشجوی افغانستانی داریم که گزارشات رسمی 17 هزار و غیر رسمی 26 هزار فارغالتحصیل افغانستانی داریم.
ذوالفقاری گفت: 19290 نفر از فرزندان زنان ایرانی که با شوهران خارجی ازدواج کردهاند تابعیت گرفتهاند. عناصری به دنبال تخریب روابط ایران و افغانستان هستند. ما این شیطنتها را میفهمیم از کجا هستند. افغانستانیها با ایرانیها روابط خوبی دارند.
وی ادامه داد: برخی نمایندگان مجلس هم تحت تأثیر همین القائات قرار میگیرند و یک تصادف اتباع افغانستان را به مجلس می کشند این در حالی است که در چند روز گذشته تعدادی از اتباع خارجی چندین خودرو را در حاشیه خیابان یکی از شهرها تخریب کردند که آیا ما باید آن را باید به همه افغانستانیها تعمیم دهیم؟
ذوالفقاری در مورد مراسم اربعین بیان داشت: سال گذشته زائران ایرانی 3 میلیون 400 هزار نفر و با اتباع خارجی این رقم به سه میلیون و هفتصد هزار رسید.
وی با اشاره به ساماندهی مرزها برای تردد زائران خاطر نشان کرد: ما در سال گذشته بیشترین رضایت مندی را در مراسم اربعین داشتیم. ما مفروض گرفتیم مراسم اربعین برگزار شود و اقدامات زیر ساختی در حال انجام است.
ذوالفقاری گفت: در آخرین تماس با سفیرمان در عراق مطلع شدیم که مقامات عراقی به صراحت گفتهاند بنا داریم امسال از خارج از عراق زائر نداشته باشیم و این موضوع تا این لحظه قطعی است.
معاون امنیتی انتظامی وزیر کشور اظهار داشت: بنا داریم از ظرفیت موکب ها برای کمک به مردم استفاده کنیم.
ذوالفقاری در مورد احتمال موج سوم کرونا در پاییز گفت کار اساسی این است با در نظر گرفتن تمام شرایط همه دستگاهها نیازمند پروتکل هستند حتی خود وزارت بهداشت هم نیازمند پروتکل است. با روزمرگی با این بیماری نباید برخورد شود. حتی اگر واکسن هم کشف شود تا سال تحصیلی آینده درگیر این بیماری خواهیم بود. کمیته امنیتی اجتماعی با درک شرایط کشور میخواهیم هم چرخ زندگی مردم بچرخد و هم با این بیماری مبارزه شود. ما آمادگی داریم در صورت نیاز از سوی ستاد ملی کرونا محدودیت اعمال کنیم. الان کشورهایی داریم که سه روز آخر هفته هیچکس حق خروج ندارد.
وی گفت: دستگاههای دولتی اگر رعایت نکنند از توبیخ تا انفصال خدمت برای آنها در نظر گرفتهایم و دستگاهها هم به افرادی که پروتکل رعایت نمیکنند خدمات نمیدهند.
وی در مورد موضوع روستای ابوالفضل بیان داشت: متأسفانه برخی دوستان بدون اطلاعات از موضوع صحبت میکنند. این منطقه 300 هکتار است که 100 هکتار آن قبلاً توسط بنیاد واگذار شده اما 200 هکتار آن اصلاً در محدوده شهری نیست. افراد سود جو اقداماتی در آنجا صورت داند. تی بنیاد یک فنس دور آن را نکشیده است. اکثر زمین در اختیار تصرفات باغ ویلا است. 35 خانوار در آنجا ساکن هستند. تدبیر شورای تأمین این است که بخش منطقه باغ ویلا بدون ساکن تخریب شود، اصلاً ما نام این روستا را در تقسیمات کشوری نداریم. متأسفانه برخی از افرادی که خود ذی نفع هستند و در فضای مجازی فعال هستند دخالت کردهاند. قرار شده که برای 35 خانوار مبلغ 40 تا 50 میلیون برای گرفتن خانه در شهر جدید رامین در نظر گرفته شود. صاحب ملک (بنیاد) باید دور زمین را فنس میکشیده است و شهرداری هم باید با تخلفات برخورد میکرده قطعاً از زد و بندهایی در ادارت دولتی این زمینه صورت گرفته است.
ذوالفقاری در پاسخ به سوالی مبنی در مورد اینکه برخی نمایندگان مجلس معتقدند در دولت تدبیر و امید بحرانهای اجتماعی و کارگری افزایش یافته و مسئولان هم علی رغم اعتراضات در بین مردم معترض حضور نمییابند گفت: در دولت یازدهم کمترین بحرانهای اجتماعی را داشتیم. از سال 96 اتفاقاتی در کشور رخ داد که منجر به افزایش بحرانها شد.
ریشههای بحران به مسائل اقتصادی، سیاسی باز میگردد و ریشه برخی مسائل، خارج از کشور است و بحرانها تک علتی نیست. مستندات مکتوب وقایع سال 96 و 98 و ریشههای ایجاد آن وجود دارد. شورای امنیت وقایع آبان 98 را پیش بینیهای وقایع را کرده بود و نظر ما این بود که قیمت بنزین تک نرخی و 1,500 تومان باشد. پیش بینی اعتراضات را هم کرده بودیم. ما پیامدهای اجتماعی اجرای طرح افزایش قیمت بنزین را پیش بینی کرده بودیم. قرار بود سال گذشته قسمت گازوئیل افزایش یابد که ما گفتیم این کار شدنی نیست. درخواست کردیم قبل اجرای طرح، مسئولان مزایای طرح را برای مردم توضیح دهند اما معتقد بودیم زمان اجرای طرح اعلام نشود تا مردم به پمپ بنزینها نروند. در ساعات اولیه اجرای طرح، مشکلی وجود نیامد اما از ظهر جمعه برخی مسئولان داخل کشور با توئیت و حضور در فضای مجازی سخنانی گفتند که مستندات آن وجود دارد و یک گروه از خارج کشور اقداماتی آغاز کردند و عدهای از مردم هم اعتراض کردند و بعد حوادث دیگری رخ داد. گزارشهای مستند و مکتوب این وقایع وجود دارد. آنها که گفتند تا روز جمعه نمیدانستیم مستنداتش است که چه ساعت و چه روز و توسط چه کسی به آنها گفته شده است.
ذوالفقاری درباره وضعیت کوله بران اظهار داشت: مرزنشین اگر تعلق خاطر داشته باشد امنیت مرزهای ما به شدت بالا میرود. حتماً برای کمک به معیشت مرزنشینان باید اقداماتی انجام شود و برای کمکهای ما حتی جاهایی رفتیم و پاسخ دادیم. وقتی حیوانی که روی آن بار است از ارتفاع به پایین پرت میشود ما ناراحت میشویم. ما دنبال پیوند مرزها و مرزنشینها هستیم من نمیدانم داستان قاچاق تا کی باید در کشور ادامه یابد.
منبع: مهر
دیدگاه تان را بنویسید