رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
حوزه سلامت باید از فناوریهای نوین استفاده کند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بحران کرونا نشان داد بیش از هر زمان دیگری باید از فناوری در حوزه سلامت استفاده شود.
اعتمادآنلاین| علیرضا زالی در جلسه شورای راهبردی فناوری اطلاعات به هوشمندسازی بیمارستان ها اشاره کرد و گفت: ایجاد زیرساخت های توسعه فناوری اطلاعات در بیمارستان 15 خرداد و اجرای طرح تله مدیسین در بیمارستان اختر نمونه هایی از پیشرفت های دانشگاه در حوزه فناوری اطلاعات هستند.
زالی خاطرنشان کرد: آموزش مجازی نیز از دیگر اقدامات برجسته ای بود که در زمان اپیدمی کرونا صورت گرفت. این حوزه مفهوم اجرایی متفاوتی را برای توسعه برنامه های نرم افزاری ایجاد می کند. همچنین در پی آن شاخص جدید در ارزیابی و تبیین فعالیت آکادمیک دانشگاه ها ترسیم شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات مورد توجه در دوره جدید حرکت به سمت رشته های بین بخشی و ترجمانی با برنامه ریزی نوین است و رشته فناوری اطلاعات می تواند نقطه شروع این حرکت باشد.
زالی افزود: برنامه راهبری فناوری اطلاعات دانشگاه یا همان نقشه اصلی و برنامه استراتژیک به منظور بیان موضوع باید در فضای اجرایی به گونه ای طراحی شود که وضعیت موجود را تحلیل و نیازهای آتی دانشگاه را شناسایی کند و انطباق این برنامه با برنامه های استراتژیک دانشگاه را نیز مدنظر قرار دهد. همچنین باید بحث دانشگاه کارآفرین و تجاری سازی هم در برنامه های فناوری گنجانده شود.
وی با اشاره به اینکه بحران کرونا نشان داد بیش از هر زمان دیگری باید از فناوری در حوزه سلامت استفاده شود، ادامه داد: یکی از برنامه های مهم در حوزه بهداشت و درمان و غذا و دارو و آموزش همگانی، توجه به نقش بستر سازی مرکز فناوری اطلاعات به منظور پذیرش نیازهای دانشگاه در حوزه خدماتی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تشکیل گروه های کوچکتر در زیرمجموعه شورا، توجه به طراحی جزئی و مفهومی و تنوع و گستردگی سامانه های نوظهور موضوع مهمی است. همچنین یکی از استراتژی های بخش فناوری باید توجه به پیوستگی سامانه ها باشد.
وی در خصوص چالش های موجود در مدیریت داده ها توضیحاتی ارائه داد و گفت: پارادایم آموزش مجازی از حاشیه به متن آمده که به دنبال آن ما باید برنامه هایی را برای آموزش پزشکی به صورت همگانی، مخاطبین خاص و افراد در حال تحصیل داشته باشیم، اکنون زمان توسعه و تعالی این آموزش هاست. تکنولوژی باید به سیستم های آموزشی ورود کند.
زالی خاطرنشان کرد: ایجاد و بازنگری سامانه MIS نیز مهمترین شالوده فعالیت های آینده فناوری اطلاعات خواهد بود. این سامانه باید امکان تصمیم سازی در آینده را ایجاد کند.
ارتقای امنیت شبکه و یکپارچه سازی سامانه ها، در دستور کار مدیریت آمار و فناوری اطلاعات
محمودرضا اعتمادی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در خصوص اقدامات دانشگاه در حوزه نرم افزار و آمار، گفت: راه اندازی سامانه MIS به منظور یکپارچه سازی داشبورد مدیریتی در دانشگاه، پیاده سازی کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات به منظور مکانیزه کردن فرآیندها از شروع تا پایان در حوزه فناوری اطلاعات از جمله اقداماتی است که به زودی به بهره برداری می رسد.
وی افزود: همچنین راه اندازی احراز هویت یکپارچه، ارتقای پورتال دانشگاه، راه اندازی پروژه سامانه جامع آماری به منظور یکپارچه سازی جمع آوری اطلاعات آماری و جلوگیری از موازی کاری و ایجاد دیتابیس جامع دانشگاهی و در نهایت خروجی متمرکز از اطلاعات در همه حوزه ها به منظور تسهیل دسترسی از جمله اقداماتی در زمینه نرم افزار و آمار است که به زودی به بهره برداری می رسد و پایگاه های داده ای مورد نیاز آنها هم فراهم است.
به گفته اعتمادی، سامانه های افکارسنجی و رای گیری، تجهیزات پزشکی و آرشیو مدیریت روابط عمومی دانشگاه در چند ماه آینده در دسترس قرار خواهد گرفت.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: در حوزه زیرساخت و شبکه هم پروژه های متعددی تعریف شده است. مرکز عملیات امنیتی یکی از این پروژه هاست که با کمک آن هر اتفاقی که در لایه های مختلف شبکه دانشگاه رخ می دهد، تجزیه و تحلیل شده و گزارش می شود تا امنیت شبکه های دانشگاه افزایش یابد.
به گفته وی، راه اندازی Firewall مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، راه اندازی سایت پشتیبان که یکی از مباحث مهم پدافند غیرعامل محسوب می شود و مانیتورینگ اورژانسی برای کنترل شرایط بیمارستان ها و نظارت مستقیم ریاست دانشگاه در شرایط خاص نیز در دست اقدام است.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید