افتتاح خط تولید واکسن hpv در تهران
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری گفت: بیش از 30 سال است که میخواهیم پالایشگاه خون راه اندازی کنید و بارها و بارها به ما قول دادند که این تکنولوژی را به ما میدهند. یک شرکت دانش بنیان در سه سال این را عملیاتی کرده و تاییدیه فنی را هم دریافت کرده است.
اعتمادآنلاین| چند طرح علمی پژوهشی در استانهای تهران، البرز و مرکزی با حضور رئیس جمهور از طریق ویدیو کنفرانس صبح امروز افتتاح شد. تولید فرآوردههای مشتق از پلاسما در کرج، افتتاح خط تولید واکسن hpv در تهران، افتتاح خط تولید ماده اولیه دارویی سرترالین در ساوه، افتتاح خط تولید بایوفسفات بایوران و بذور هیبرید چغندر، خیار و گوجه فرنگی از جمله این طرح هاست که ارزش بیش از 500 میلیارد تومان دارد.
بیست و ششمین برنامه افتتاح پروژههای ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی با فرمان ریاست محترم جمهوری افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
سورنا ستاری معاون علمی فناوری ریاست جمهوری در این ویدئو کنفرانس اظهار داشت: ما دو سرفصل جدی در معاونت علمی با عناوین امنیت غذایی و سلامت داریم که شرکتهای آن را امروز در اینجا میبینیم. بسیاری از این شرکتها از پیش وجود خارجی نداشتند و در همین دولت متولد شدند و اکنون به جایی رسیدند که تمام موادی که شما میبینید را برای بار اول تولید کردهاند، یعنی پیش از این ما این تولیدات را در داخل کشور نداشتیم.
وی در توضیح بخش سلامت گفت: ما در سال 98 حدود یک و نه دهم میلیارد دلار واردات مواد اولیه دارویی و دارو داشتهایم. حدود یک میلیارد دلار از آن مواد اولیه دارویی بود و از این یک میلیارد دلار 82 ماده اولیه، معادل 400 میلیون دلار ارزش داشتهاند که تقریباً تمام موادی هست که بالای یک و نیم تا دو میلیون دلار میزان ارزش واردات آنها بوده است. به تعبیر دیگر بازار مناسبی در داخل برای تولید آنها وجود دارد.
به عنوان مثال یکی از مواد اولیه که امروز رونمایی میشود، فقط هزینه واردات یک ماده از آن 27 میلیون لار بوده است.
ستاری اضافه کرد: امیدواریم تا پایان دولت بتوانیم تمام 82 ماده اولیه را تهیه کنیم. مبلغ 900 میلیارد دلار واردات دارویی نهایی است که از این 900 میلیارد دلار 560 میلیون دلار داروی شیمیایی و 380 میلیون دلار دارویی زیستی است.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: بیش از 30 سال است که ما میخواهیم پالایشگاه خون راه اندازی کنید و بارها و بارها به ما قول دادند که این تکنولوژی را به ما میدهند. یک شرکت دانش بنیان ما در سه سال این را عملیاتی کرده و تاییدیه فنی را هم دریافت کرده است. طی سه سال با یک روش ابداعی بیش از 90 درصد دستگاههای داخل در این زمینه ساخته شده است.
منبع: ایلنا
دیدگاه تان را بنویسید