کد خبر: 443390
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۶ ۱۴:۲۴:۴۴
| |

هزینه مقابله با کرونا در ایران تا پایان مهر:

500 میلیون یورو و 35 هزار میلیارد تومان

بیش از هشت ماه از شیوع کرونا در کشور می‌گذرد و آمار سازمان برنامه و بودجه نشان می‌دهد که تا پایان مهرماه 500 میلیون یورو برای مقابله با کرونا هزینه شده؛ حدود 35 هزار میلیارد تومان نیز برای حمایت از افراد آسیب‌پذیر پرداخت شده است.

500 میلیون یورو و 35 هزار میلیارد تومان
کد خبر: 443390
|
۱۳۹۹/۰۸/۱۶ ۱۴:۲۴:۴۴

اعتمادآنلاین| بیش از هشت ماه از شیوع کرونا در کشور می‌گذرد و آمار سازمان برنامه و بودجه نشان می‌دهد که تا پایان مهرماه 500 میلیون یورو برای مقابله با کرونا هزینه شده؛ حدود 35 هزار میلیارد تومان نیز برای حمایت از افراد آسیب‌پذیر پرداخت شده است.

اوایل اسفندماه بود که خبر ورود ویروس کووید 19 این مهمان ناخوانده به کشور منتشر شد. از همان ابتدا دولت، ستاد ملی مقابله با کرونا و کارگروه ملی مقابله با پیامدهای اقتصادی کرونا را تشکیل داد تا برای جلوگیری از آسیب‌ها برنامه‌ریزی منسجمی داشته باشند.

حال پس از گذشت بیش از هشت ماه از شیوع این بیماری در کشور، بحث‌هایی پیرامون میزان هزینه دولت برای مقابله با کرونا مطرح است، سعی کردیم در این گزارش، جزئیاتی از این هزینه‌ها در بخش درمان و طرح‌های حمایتی دولت در قالب تسهیلات کرونایی به بنگاه‌ها، وام یک میلیونی و بیمه بیکاری را تشریح کنیم.

تامین 500 میلیون یورو تا پایان مهرماه

سازمان برنامه و بودجه در آخرین گزارش خود که چند روز پیش منتشر کرد، اعلام کرده بود که تا پایان مهرماه سال جاری 500 میلیون یورو بودجه در دوره‌های زمانی مختلف برای مقابله با کرونا تامین کرده است.

براساس اعلام این سازمان در اردیبهشت‌ماه طی دو دوره 350 میلیون یورو اعتبار تامین شده است به این صورت که در 16 اردیبهشت ماه 300 میلیون یورو و یک هفته بعد نیز 50 میلیون یورو دیگر پرداخت شده است.

تقریبا دو ماه بعد (24 تیرماه) نیز 20 میلیون یورو و هفته بعد نیز 50 میلیون و 600 هزار یورو به بخش درمان اختصاص یافت. تامین اعتبار برای بخش سلامت در مردادماه ادامه داشت و 14 این ماه 20 میلیون اعتبار دیگر تامین شد. در روز پایانی مهرماه (30 مهرماه 99) نیز سازمان برنامه و بودجه 59 میلیون و 400 هزار یورو در اختیار بخش سلامت و کادر درمان قرار داد.

یکی از بخش‌هایی که سازمان برنامه و بودجه در اعتبار 500 میلیون یورویی مقابله با کرونا به آن توجه داشت پرداخت معوقه کارانه کادر درمان بود. به این صورت که در تیرماه یک هزار میلیارد تومان، مردادماه 2 هزار میلیارد تومان، شهریورماه 2 هزار و 607 میلیارد تومان و مهرماه 400 میلیارد تومان برای این موضوع اختصاص داد.

پرداخت بیش از 35 هزار میلیارد تومان در قالب طرح‌های حمایتی

پرداخت تسهیلات بانکی به شکل وام قرض‌الحسنه یک میلیون تومانی به خانوارهای یارانه بگیر از مصوبات حمایتی دولت بود. در این مصوبه خانوارهایی که یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومان دریافت می‌کنند مشمول این مصوبه بودند. در این طرح به 23 میلیون خانوار وام یک میلیون تومانی پرداخت شد و در مجموع دولت 23 هزار میلیارد تومان پرداخت کرد.

حمایت از خانوار و اقشار آسیب‌پذیر از جمله اقدامات دولت از خانواده‌هاست که از جمله آن می‌توان به پرداخت مبلغ 200 الی 600هزار تومان به یک میلیون خانوار با جمعیت سه میلیون نفر که عضو کارمند یا بازنشسته نداشته و تحت پوشش بیمه یا نهادهای حمایتی هم نیستند، اشاره کرد. این طرح طی چهار دوره پرداخت شد و ماهیانه 350 میلیارد تومان به این بند اختصاص یافت و در مجموع یک هزار و 400 میلیارد تومان پرداخت شد.

بیمه بیکاری کرونا یکی از راهکارهای دولت برای حمایت از معیشت مردم در دوره شیوع این بیماری به شمار می‌رود. برای همین منظور سامانه‌ای به آدرس bimebikari.mcls.gov.ir راه‌اندازی شد تا افراد درخواست خود را در آن ثبت کنند.

براساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا دوازدهم مهرماه پنج هزار میلیارد تومان مقرری بیمه بیکاری برای افرادی که در جریان شیوع کرونا بیکار شدند پرداخت شده است.

بحران کرونا بخش‌های مختلف کشور را با مشکلات زیادی همراه کرده که در این میان کسب‌وکارهای مختلفی دچار زیان شدند. براساس اعلام مرکز آمار شیوع ویروس کرونا موجب توقف کامل 38 درصد کسب‌وکارها در اسفند 98 و فروردین 99 شد.

دولت برای حمایت از کسب و کارها، پرداخت تسهیلات کرونا را مصوب کرد و از سیزدهم خردادماه ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات شروع و پرداخت این تسهیلات در چند دوره با توجه به ادامه شیوع بیماری کرونا تا پایان آبان ماه تمدید شد. براساس آخرین آمار (29 مهرما) بنگاه‌ها حدود 6 هزار و 247 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند.

منبع: ایرنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها