کد خبر: 449207
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۱ ۱۵:۱۵:۱۰
| |

مجتبی یوسفی در یادداشتی نوشت:

مصائب سیل در اهواز

یکی از شاخص‌های مهم در شناسایی مدیر کارآمد از مدیران نارکارآمد، انتخاب‌هایی است که مدیران درخصوص اولویت‌بندی موضوعات مختلف لتجام می‌دهند.

مصائب سیل در اهواز
کد خبر: 449207
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۱ ۱۵:۱۵:۱۰

اعتمادآنلاین| یکی از شاخص‌های مهم در شناسایی مدیر کارآمد از مدیران نارکارآمد، انتخاب‌هایی است که مدیران درخصوص اولویت‌بندی موضوعات مختلف لتجام می‌دهند. یعنی با پیگیری اولویت بندی‌های یک ساختار مدیریتی می‌توان اقدام به ارزیابی عملکرد مدیران و ساختارها کرد. مدیریت بر اساس رویکردهای کارشناسی باید یک شاخصه مهم را در مواجهه با حبران‌ها از خود نشان دهدو ابتدا باید مشکلات و زمینه‌های بحران را شناسایی کند. بعد از شناسایی باید اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی برای پیشگری در دستور کار قرار بگیرد و در نهایت اقدامات عملیاتی برای اصلاح انجام شوند. وقتی استان خوزستان هر سال یک مشکل تکراری مثل سیل و آبگرفتگی را از سر می‌گذراند اما برنامه جامعی برای حل این بحران در دستور کار قرار نمی‌گیرد، نشان‌دهنده یک حفره اساسی در ساختار مدیریتی است.

بعد از سال‌ها خشکسالی در استان خوزستان، طی چند سال اخیر، به لطف خداوند منان، شاهد افزایش بارش‌ها در این استان هستیم. موضوعی که هرچند نعمت خداوند متعال است اما به دلیل سوءمدیریت‌ها و فقدان برنامه‌ریزی‌های جامع، این نعمت خداوندی به نقمت و گرفتاری‌های دامنه‌داری برای مردم بدل شده است. در شرایطی که مشکلات معیشتی، تبعات گرانی‌ها و گرفتاری‌های برآمده از کرونا به اندازه کافی بر دوش مردم خوزستان سنگینی می‌کند، سراریز شدن سیل و آبگرفتگی‌ها در خانه‌های مردم به مشکل مضاعفی بدل شده که برای شهروندان این استان آزار‌دهنده شده است.

از روز یکشنبه که موضوع سیل، آبگرفتگی و سرریز فاضلاب به شهرها اتفاق افتاده، دامنه وسیعی از شهروندان در تماس با من نماینده پرسش‌هایی را مطرح می‌کنند که جز شرمندگی حقیقتا پاسخی برای آنها نمی‌توان پیدا کرد. این در حالی است که از سه ماه قبل کارشناسان و دلسوزان کشور هشدار داده بودند که پیش‌بینی‌ها حاکی از پاییز و زمستان پربارش در خوزستان است و باید برای این شرایط از تابستان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد. اما متاسفانه به این هشدارها و تذکار توجهی نشد و در شرایطی که می‌بایست اصلاح شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی و بهبود زیرساخت‌های مرتبط با فاضلاب شهری در اولویت تصمیم‌سازی‌های بودجه‌ای و اعتباری استان قرار می‌گرفت، برخی سوءمدیریت‌ها باعث شد تا اولویت‌های کم اهمیت‌تری مثل نورپردازی‌های پارک‌ها و برخی پروژه‌های غیرضروری در اولویت قرار بگیرند.

ضمن اینکه هم وزارت کشور و هم سایر نهادهای مسوول ملی برای حل مشکل آبگرفتگی شهر اهواز و استان خوزستان تعهداتی داده بودند که متاسفانه به این تعهدات هم عمل نشده است تا امروز مردم خوزستان با مشکل سیل مواجه شوند. در شرایطی که قیمت لوازم خانگی در بازارها قیمت‌های نجومی پیدا کرده، زندگی مردم خوزستان در اثر سیل با آسیب‌های جدی مواجه شده است. خانواده‌ای که مشکل معیشتی دارد چطور می‌تواند چند میلیون آسیب خرابی یخچال و تلویزیون و فرش‌هایش را جبران کند؟به نظرم ضروری است زیرساخت‌های ضروری استان خوزستان در بخش‌هایی چون آب شرب، راه‌سازی، اصلاح شبکه‌های فاضلاب و... باید هرچه سریع‌تر در دستور کار قرار بگیرد تا مشکل آبگرفتگی و سیل یک‌بار برای همیشه حل شود. مردم خوزستان عادت کرده‌اند تابستان‌ها گرفتاری کمبود آب و ریزگردها را تحمل کنند و زمستان‌ها با مصائب آبگرفتگی و سیل کنار بیایند.

این در حالی است که اگر مسوولان برنامه‌ریزی درستی برای استفاده از شرایط تازه جوی را داشتند، بارش‌های اخیر می‌توانست زمینه رشد تولید محصولات کشاورزی و بهبود وضعیت صنعت استان را فراهم کند. به نظرم وقت آن رسیده که مسوولان رویکردهای کهنه و قدیمی را در خصوص مشکلات این استان کنار بگذارند و زمینه اصلاح و ایجاد زیرساخت‌های این استان را فراهم کنند. مدیرانی که توسعه و پیشرفت را به مردم این استان و اساسا کشور بدهکارند.

منبع: تعادل

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها