کد خبر: 450651
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۸ ۱۰:۱۹:۰۰
| |

یک روانپزشک:

20 درصد مبتلایان کرونا دچار اختلالات روانپزشکی می‌شوند

احمدعلی نوربالا، روانپزشک گفت که حدود 20 درصد از مبتلایان به کرونا بعد از سه ماه دچار اختلالات روانپزشکی از جمله اضطراب، افسردگی، بی‌خوابی و دمانس شده‌اند، همچنین بروز این اختلالات در مبتلایان به کووید19 دو برابر بیشتر از بیماران مبتلا به سایر بیماری‌ها در همین دوره بوده است.

20 درصد مبتلایان کرونا دچار اختلالات روانپزشکی می‌شوند
کد خبر: 450651
|
۱۳۹۹/۰۹/۱۸ ۱۰:۱۹:۰۰

اعتمادآنلاین| احمد علی نوربالا ، روانپزشک به بیان عوارض روانی حاد ناشی از کرونا پرداخت و گفت: نگرانی و اضطراب منتشر همگانی، ضعیف شدن سیستم ایمنی، تشدید آسیب پذیری افراد برای ابتلا به بیماری‌های ویروسی از جمله کرونا، تشدید آسیب پذیری افراد برای ابتلا به بیماری‌های روان تنی نظیر بیماری‌های گوارشی، قلبی، ریوی، کلیوی، ناراحتی‌های تنفسی و غیره از جمله عوارض روانی حاد ناشی از کرونا هستند.

به گفته وی همچنین آسیب پذیری در ابتلا، عود و یا تشدید بیماری‌هایی نظیر اختلالات فوبیا، وسواس جبری، اضطراب منتشر، واکنش عزاداری مرضی و غیره از جمله عوارض روانی حاد ناشی از کرونا است.

نوربالا ادامه داد: پاندمی کووید 19 منجر به تغییر سبک زندگی نیز شده است به طوری که می‌توان آسیب پذیری و غور بیشتر در فضای مجازی و درگیری با آفت‌های آن، کاهش ورزش و فعالیت بدنی، کاهش تفریح دسته جمعی، افزایش آسیب پذیری درگیری در دام اعتیاد و پرهیز از آغوش گرفتن عزیزان و غیره را از جمله عمده ترین تغییرات سبک زندگی ناشی از کووید 19 دانست.

این استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عوارض مزمن ناشی از کرونا نیز اشاره کرد و افزود: تغییرات عمده سبک زندگی و احتمال افزایش اختلالات روانی و بیماری‌های روان تنی و آسیب‌های اجتماعی، کاهش مراجعات به سبب ترس از ابتلا به کرونا، ارائه خدمات روانپزشکی کمتر و یا با کیفیت پایین‌تر به سبب تعطیلی مطلب و یا مجازی شدن خدمات، در دسترس نبودن و یا کاهش برخی اقلام دارویی روانپزشکی نیز از جمله عوارض روانی مزمن ناشی از کرونا محسوب می‌شوند.

لزوم حفظ نگاه خوش‌بینانه به کووید 19 برای سلامت روان

وی معتقد است که افراد در چنین شرایطی باید با حفظ آرامش محیطی و فردی، احتیاط و مراقبت همگانی، پرسش سوالات خود از افراد دارای تخصص و با نگاه مثبت اندیشانه و توکل بر خدا از تنش‌های ناشی از کرونا بکاهند.

این روانپزشک گفت: افراد باید برای حفظ سلامت روان خود آرامش و خونسردی خود را حفظ کنند تا تسلط بر مدیریت حادثه افزایش پیدا کند، از سوی دیگر با نگاه روانشناختی مثبت به حوادث نظیر کرونا نگاه کنند.

وی معتقد است که به گفته کارشناسان 80 درصد از مبتلایان بهبود پیدا می‌کنند بنابراین ما باید نگاه خوش‌بینانه و امیدوارانه به کرونا داشته باشیم، از سوی دیگر با نگاه خوداتکایی از خود مراقبت کنیم و به نحوی با این ویروس مقابله و مواجهه سازنده داشته باشیم که بتوانیم تاب آوری خود را افزایش دهیم.

این مدرس دانشگاه علوم پزشکی تهران به اهمیت نقش و مسئولیت حاکمیت در مدیریت کرونا پرداخت ادامه داد: حاکمیت باید با اولویت قرار دادن موضوع کرونا از ابعاد گوناگون تصمیم گیری، اختصاص اعتبارات و... از سیاسی کردن موضوع بپرهیزد و تمام قوا در امر مقابله با یکدیگر همکاری کنند. همچنین حاکمیت باید از نگاه و نظر کارشناسان فن تبعیت کند.

وی معتقد است که نظارت دقیق، حمایت کافی و وافی و بدون تبعیض اجتماعی و اقتصادی، برخورد مناسب بازدارنده قانونی، اطلاع رسانی شفاف و دقیق، حفظ صداقت و درستکاری جهت افزایش سرمایه اجتماعی از جمله مسئولیت‌های حاکمیت در مدیریت کرونا است.

دستگاه متولی چه نقشی در مدیریت کرونا دارد؟

نوربالا گفت: همچنین از جمله مسئولیت‌های دستگاه متولی که در این مقطع وزارت بهداشت است، کسب اطلاعات علمی از متخصصین ملی و بین المللی و جنع‌آوری و بومی سازی آن، انتقال اطلاعات به مقامات تصمیم گیر، تامین و حمایت در جهت تدارک اقلام مورد نیاز و تامین اقلام مورد نیاز حادثه دیدگان است.

وی همچنین اطلاع رسانی دقیق و پیشگیرانه و مددجویانه، پیشگیری از خستگی و فرسودگی شغلی دست‌اندرکاران، تدوین شیوه نامه‌های بهداشتی و رصد اجرای آن، تدوین اصول راهنمای مقابله و مواجهه و درمان بیماران سرمایی و بستری، مراقبت از دریافت پیام واحد از جامعه پزشکی به مردم و ممانعت از تشویش اذهان و هدایت و حمایت از پژهش‌های مورد نیاز و معتبر در این حوزه در سطوح ملی و بین‌المللی را از جمله مسئولیت‌های دستگاه متولی تخصصی در مدیریت کرونا دانست.

لزوم پرهیز رسانه‌ها از بزرگ‌نمایی نقاظ ضعف کشورهای ناموفق در مدیریت کرونا با انگیزه سیاسی

نوربالا به نقش و مسئلیت رسانه‌ها در مدیریت کرونا نیز پرداخت و افزود: تمامی رسانه‌ها باید مولفه‌های روان‌شناسی مثبت نظیر نگاه خوش بینانه، انیدوارانه، خود اتکایی و خودمراقبتی و تاب آورانه را در انتشار مطالب رعایت کنند. از هرگونه بزرگ نمایی نقاط ضعف و سیاه‌نمایی به طور جدی بپرهیزند چراکه ایجاد روحیه یاس و ناامیدی و استمرار تشویش و اضطراب سیستم ایمنی بدن را ضعیف و شاتس ابتلا را افزایش می‌دهد.

به گفته نوربالا، انتشار اطلاعات از منابع موثق، پرهیز از بزرگ‌نمایی نقاط ضعف کشورهای ناموفقدر کنترل پاندمی کووید 19 با انگیزه سیاسی و غیر علمی، بزرگ نمایی روش‌ها و کارکردهای کشورهای موفق در پاندمی کووید 19 و پرهیز از خدشه دار کردن وحدت ملی و تشویش اذهان مردم با رعایت اصل بیم و امید از جمله مسئولیت‌های رسانه در مدیریت بحران کرونا است.

این روانپزشک گفت: همچنین مردم باید از منابع امن و کاملا تخصصی تبعیت کنند و از پخش و توجه به اخبار کانال‌های نا معتبر بپرهیزند چراکه امروزه هر کسی به خودش اجازه می‌دهد از طب سنتی و اسلامی نظر بدهد که نباید به آن‌ها توجه کرد. همچنین با توحه و توکل به خداوند از او طلب کمک کنند.

لزوم توجه بر مصوبات کمیته مشورتی روانی اجتماعی مقابله با کرونا

نوربالا به بیان انتظارات از ستاد ملی مبارزه کرونا پرداخت و گفت: این ستاد باید استفاده حداکثری از حمایت‌های مقام معظم رهبری از تصمیمیات و مصوبات ستاد ملی کرونا نظیر تقدیر از کادر پزشکی و سلامت، ضابطه گذاری حاکمیتی و الزام آور، ممنوعیت برخی سفرها و تعطیلی برخی فعالیت‌ها و... داشته باشد. همچنین آگاهی بخشی عمومی نسبت به دستورالعمل‌های بهداشتی و پیشگیری را مستمرا از تمانی رسانه‌ها و تریبون‌ها در پیش گیرد.

به گفته وی انتشار پیام واحدی از مجموعه نظام در مقابله با کرونا، اولویت دادن و جدی گرفتن اقدامات بهداشتی و پیشگیری هم راستا با امنیت ملی، تدوین و تنظیم مقررات انضباطی برای متخلفین از دستورات، نظارت بر حسن احرای رعایت مقررات، مصرف دریافتی‌های ناشی از حریمه در جهت اقدامات پیشگیی و برای افراد آسیب دیده، تدارک تمامی اقلام دارویی و تجهیزاتی مورد نیاز درمان و مورد توجه قرار دادن نظارت و مصوبات کمیته مشورتی روانی اجتماعی مقابله با کرونا و... از جمله انتظارت از ستاد ملی مبارزه با کرونا است.

منبع: ایسنا

دیدگاه تان را بنویسید

خواندنی ها